reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Lekarze… ja w trzeciejciazy pracowałam w sklepie z artykułami budowlanymi.Na samodzielnym stanowisku.

Lekarz zignorował moje prośby o zwolnienie i tak pracowałam do 6 mc.

W 26 tygodniu urodziłam martwe dziecko …

Teraz nie pozwolę na no i jak nie da mi zwolnienia,zmienie lekarza.

reklama
🤣 No pięknie. Wstyd się przyznać,ale mimo ze od lat się nie zabezpieczaliśmy,to tak znałam swój organizm,ze nigdy nie pomyślałabym,ze wydarzy się coś takiego. Chyba miałam owulacje ten jeden raz w życiu zaraz po owulacji. Życie pisze swoje scenariusze. Jak się czujesz?
To prawda...zycie pisze swoje scenariusze... Ja tez sie nie zabezpieczyłam,stwosowalismy zaledwie stosunek przerywany.Do tej pory działało... tylko raz poszaleliśmy.. no i masz! 🤣 Ja poki co jestem jeszcze w szoku ... ale czuje sie ogolnie ok.Poza bolami piersi ,kluciem w brzuchu od czasu do czasu i zawrotami głowy. A ty?

Z nim miałam właśnie największe, schudłam kilka kg w pierwszym trymestrze, a wymioty tak mnie męczyły, ze musiałam w końcu pojechać do szpitala. Tam dali mi cudowny lek - torecan, który mogłam stosować jak już było naprawdę zle. Mdłości po nim odchodziły i to była niesamowita ulga.
Miałam torecan od lekarza ale bałam się go brać....byłam po poronieniu wtedy i bałam się przyjmować jakiekolwiek leki poza progesteronem. Ale teraz nie wiem czy nie sięgnę bo z dnia na dzień jest coraz gorzej i mdłości nie opuszczają nawet na sekundę a to dopiero 7 tydzień

Miałam torecan od lekarza ale bałam się go brać....byłam po poronieniu wtedy i bałam się przyjmować jakiekolwiek leki poza progesteronem. Ale teraz nie wiem czy nie sięgnę bo z dnia na dzień jest coraz gorzej i mdłości nie opuszczają nawet na sekundę a to dopiero 7 tydzień
U mnie w żaden sposób nie wpłyną na ciążę, ale używałam go sporadycznie

Ja miałam dziś tak ogromną ochotę na pierogi że szok. Oczywiście nie powinnam przy cukrzycy. Nie mniej jednak stwierdziłam że zjem jednego i sprawdzę jak to będzie wyglądać no bo przecież święta idą. No i okazało się że po jednym cukier nie urósł więc zjadłam drugiego. Sprawdzam po godzinie poziom cukru a tam 69 😆. Także pierogi mogę wcinać 😆
moj syn ma cukrzyce ,ale typu I. Z tego co wiem,mniej wiecej jeden pierog ma okolo 56 gramow węglowodanów tj 3BE - czyli cukier po takim pierogu powinien wzrosnac po okolo 30 minutach od zjedzenia o 90. Ale nie wiem jak to dziala przy cukrzycy typu II,gdzie organizm produkuje insulinę...

Spokojnie,nie jestes sama... Ja mam 36 lat i dwójke dzieci (16 i 12 lat)...Ja takze nie planowalam ciąży..."tylko" raz sie nie zabezpieczyliśmy... 😅
To ja powolutku dołączam tych "starszych" co nie planowały i tak dobrze znały swoje ciało, że zaliczyły wpadkę...witajcie 🙃 Miałam ból po lewej stronie, więc zaznaczyłam w kalendarzu jakk owu i 2 dni później poszaleliśmy, po czym miałam po raz drugi ból jajnika, i ten drugi był wlasniwe bólem owulacyjnym się okazało...
Jutro rano robię betę, choć moje ciało wie, to w co ciężko uwierzyć umysłowi...mam mdłości, ból piersi, odrzuca mnie od zapachów, podwyższona temp, wszystko tak jak w pierwszej ciąży z córką...w domu nastolatki, więc nie było już planów na kolejne, nie wiem nawet jak powiedzieć o tym mężowi..z lekka się obawiam...

Ostatnia edycja:
reklama
To ja powolutku dołączam tych "starszych" co nie planowały i tak dobrze znały swoje ciało, że zaliczyły wpadkę...witajcie 🙃 Miałam ból po lewej stronie, więc zaznaczyłam w kalendarzu jakk owu i 2 dni później poszaleliśmy, po czym miałam po raz drugi ból jajnika, i ten drugi był wlasniwe bólem owulacyjnym się okazało...
Jutro rano robię betę, choć moje ciało wie, to w co ciężko uwierzyć umysłowi...mam mdłości, ból piersi, odrzuca mnie od zapachów, podwyższona temp, wszystko tak jak w pierwszej ciąży z córką...w domu 12-latka i 8-latek, ja na liczniku 38, mąż 43, więc nie było już planów na kolejne, nie wiem nawet jak powiedzieć o tym mężowi..z lekka się obawiam, bo ostatnio różnie u nas bywało.
Johanna też rodowita Torunianka jestem, choć od 20 lat tam nie mieszkam to kocham.
Hehe... trzeba powolutku oswoic sie z sytuacja... ;) faceci raczej przechodza to lekko,choc wiadomo,nie ma co kazdego mierzyc ta sama miara:)

Naprawdę? to super miec kogoś z Torunia! A gdzie teraz mieszkasz?

Do góry