reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

A ja zostalam miesiac bez usg do porodu….
Czekalam na dzisiejsza wizyte a oni odwolali. Umowilam na jutro - to samo. sezon urlopowy. Ale jaki powod? Nie wiem.
Czy do ktg 22.08 mam wg was szukac usg jeszcze? Czy w szpitalu na ktg zbadaja tez szyjke macicy? Jest tam lekarz czy tylko polozna? Jestem juz na to ktg umowiona, jeden dzien po terminie porodu.

reklama
A ja zostalam miesiac bez usg do porodu….
Czekalam na dzisiejsza wizyte a oni odwolali. Umowilam na jutro - to samo. sezon urlopowy. Ale jaki powod? Nie wiem.
Czy do ktg 22.08 mam wg was szukac usg jeszcze? Czy w szpitalu na ktg zbadaja tez szyjke macicy? Jest tam lekarz czy tylko polozna? Jestem juz na to ktg umowiona, jeden dzien po terminie porodu.
Jestem w podobnej sytuacji ostatnie USG miałam w 36 tygodniu. KTG mam sobie zrobić termin w szpitalu w dniu terminu. Mam dzwonić w piątek. Sezon urlopowy, mój ginekolog też nie obecny.

Cześć czy któraś z was miała brązowe plamienie przed porodem. To bardziej takie brudzenie w moim przypadku. Od dwóch trzech dni mam też pojedyncze skurcze trwają parę sekund. Pojawiają się kilka razy w ciągu dnia. Czuję też ruchy maluszka. Trochę się tym stresuje bo moja po lekarka na urlopie i jak coś to muszę na szpital, a nie chce by mnie tam zatrzymali niepotrzebnie. Miałam łożysko na przedniej ścianie które niby się podniosło, a w sieci przeczytałam że to może być od łożyska i teraz to już chyba będę tylko odpoczywać, a nie za bardzo potrafię.
Hej pisałam wczesniej na forum.
Ja miałam brązowe plamienia na dzień przed o pojedyncze skurcze później przeszły w mocniejsze(ok godz. 18.00-22.00) uciszyły się na noc gdzie znów były pojedynczego w nocy co ok 40 min. I trwały 30s by o godzinie 9.00 uderzyć nie regularnie ale silnie i wtedy już z brązowego plamienia przeszło w wydalanie czopa na izbę przyjęć trafiłam ok godz. 15.00 z rozwarciem na 2,5 cm na porodówce byłam ok 16.00 i skurcze były już regularne co 5 min i rozwarcie na 4cm z godziny na godzinę wszystko przyspieszało i o 21.33 córcia była już z nami 😃😃😃
Mój szczypiorek bo ważyła kruszynka 2790 a długa 55cm
Porodód nie powiem ciężki nie był ale miałam odlot pół godziny przed metą że nie dam już rady
Chwała wspaniałej młodziutkie położnej że pozwoliła mi łazić ile wlezie i się ruszać a w finale próbowaliśmy różnych pozycji by nie nacinać krocza i się udało... a w mężu zakochała się na nowo bo to jak mi pomagał,wspierał w kazdej minucie,ocierał czoło a na końcu płakał jak bóbr należy mu się złoty medal....chodz w życiu udaje twardego macho to przy porodzie był niczym lew dbający o młode...
Takich porodów życzę każdej mamie 😘 i sama uważam ...tak to mogę i urodzić 10 bobsków 😉😉😉

Jestem w podobnej sytuacji ostatnie USG miałam w 36 tygodniu. KTG mam sobie zrobić termin w szpitalu w dniu terminu. Mam dzwonić w piątek. Sezon urlopowy, mój ginekolog też nie obecny.
Ja zapisalam sie na usg na 18.08 jednak
Wiem ze dobry lekarz. Bylam wlasnie u niego ostatnio. Pomierzy ja. Szyjke zbada. Bede spokojniejsza bo przeciez po terminie to i dwa tyg moge na akcje czekac… choc szczerze wolalabym dzis juz urodzic😄

Hej pisałam wczesniej na forum.
Ja miałam brązowe plamienia na dzień przed o pojedyncze skurcze później przeszły w mocniejsze(ok godz. 18.00-22.00) uciszyły się na noc gdzie znów były pojedynczego w nocy co ok 40 min. I trwały 30s by o godzinie 9.00 uderzyć nie regularnie ale silnie i wtedy już z brązowego plamienia przeszło w wydalanie czopa na izbę przyjęć trafiłam ok godz. 15.00 z rozwarciem na 2,5 cm na porodówce byłam ok 16.00 i skurcze były już regularne co 5 min i rozwarcie na 4cm z godziny na godzinę wszystko przyspieszało i o 21.33 córcia była już z nami 😃😃😃
Mój szczypiorek bo ważyła kruszynka 2790 a długa 55cm
Porodód nie powiem ciężki nie był ale miałam odlot pół godziny przed metą że nie dam już rady
Chwała wspaniałej młodziutkie położnej że pozwoliła mi łazić ile wlezie i się ruszać a w finale próbowaliśmy różnych pozycji by nie nacinać krocza i się udało... a w mężu zakochała się na nowo bo to jak mi pomagał,wspierał w kazdej minucie,ocierał czoło a na końcu płakał jak bóbr należy mu się złoty medal....chodz w życiu udaje twardego macho to przy porodzie był niczym lew dbający o młode...
Takich porodów życzę każdej mamie 😘 i sama uważam ...tak to mogę i urodzić 10 bobsków 😉😉😉
Dodam że termin miała na 15.08
Malutka urodziła się dzień przed 14.08 w niedzielę 38 tyg w tym samy dniu jak została poczęta chodz nieplanowana😄😋
Bo dokładnie pamiętam ten dzień ale mówiła sobie oj tam bie będzie żadnej wpadki....
Teraz moja wpadeczka śpi sobie słodko ☺

Moj sam zalecal wizyte jeszcze przed porodem (on tez urlop) bo mowil ze to dosc dlugo bez usg.
Moja dzis tak szaleje w brzuchu jakby sie wwiercala w sciany😃 nie wyglada to na zblizajacy sie porod. No mega aktywna. A u Ciebie jak?

No i się wzruszyłam.
Dziś poleniuchowałam, zrobiłam tylko obiad i pranie. Brudzenie ustało, skurcze się nie powtórzyły tylko brzuch twardy . I dzidzia się właśnie rusza.

Aktualizacja :D
Dziecko 4 400 nikt mi już raczej nie pozwoli rodzić naturalnie, indukować porodu tym bardziej nie będą. Piątek 8 rano szpital i CC. Jeśli zacznie się wcześniej to też będzie CC, zbyt duże ryzyko.
Także ja już deadline mam :D

Z tymi USG i KTG to ja teraz już od miesiąca mam co tydzień wizytę i sobie nie wyobrażam tak długo żyć w nieświadomości czy wszystko ok. Ale wiem też że jak ciąża fizjologiczna i niezagrożona to chyba też nie ma powodów do paniki. Sezon urlopowy rozumiem (mój lekarz poszedł w zasadzie w przeddzień mojego terminu no i trudno mieć pretensje, pewnie czekał na ten urlop cały rok :D) ale przychodnia powinna zapewnic zastępstwo szczególnie że już jesteśmy na wylocie :/

Aktualizacja :D
Dziecko 4 400 nikt mi już raczej nie pozwoli rodzić naturalnie, indukować porodu tym bardziej nie będą. Piątek 8 rano szpital i CC. Jeśli zacznie się wcześniej to też będzie CC, zbyt duże ryzyko.
Także ja już deadline mam :D

Z tymi USG i KTG to ja teraz już od miesiąca mam co tydzień wizytę i sobie nie wyobrażam tak długo żyć w nieświadomości czy wszystko ok. Ale wiem też że jak ciąża fizjologiczna i niezagrożona to chyba też nie ma powodów do paniki. Sezon urlopowy rozumiem (mój lekarz poszedł w zasadzie w przeddzień mojego terminu no i trudno mieć pretensje, pewnie czekał na ten urlop cały rok :D) ale przychodnia powinna zapewnic zastępstwo szczególnie że już jesteśmy na wylocie :/
Wow no to super ze jest plan ktorego sie juz trzymasz!

Usg - malo ze to byl lekarz w ramach zastepstwa (sama go wybralam bo juz u niego bylam) to odwolal wizyte w dniu usg. No comment. A nastepnego dnia juz jest. Tak to jest - lepiej sie do zadnego dr w dzien po urlopie nie umawiajcie bo oni nigdy wtedy nie ida do pracy😂😂😂

reklama
Wow no to super ze jest plan ktorego sie juz trzymasz!

Usg - malo ze to byl lekarz w ramach zastepstwa (sama go wybralam bo juz u niego bylam) to odwolal wizyte w dniu usg. No comment. A nastepnego dnia juz jest. Tak to jest - lepiej sie do zadnego dr w dzien po urlopie nie umawiajcie bo oni nigdy wtedy nie ida do pracy😂😂😂
No dzień pourlopowy jest faktycznie mocno zagrożony 😁😁😁
No ale dobra i co teraz? Przebukują Ci to na inny termin?

Do góry