reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Znalazłam jedno zdjęcie z prenatalnych poprzednich co miałam USG genetyczne u swojej dr. To było 11+6 wtedy i mówiła że chłopczyk. Mam też zdjęcia ekshibicjonisty że nawet ja widziałam siusiaka na monitorze. Tak się rozkraczyl. Zresztą co wizyta prawie witał nas widokiem klejnotów😂 tak więc wiem po sobie , że jak mają dobre USG i doświadczenie to czasami NIE DA SIĘ nie zobaczyć , skoro nawet ja laik widziałam sprzęt na wierzchu.
Nie wiem tylko jak to wygląda u dziewczynek😀

reklama
Ja dostałam opis od razu [emoji4] nie mam zdjęć ale mam pełne nagranie z całego USG [emoji4] wcześniej doktor powiedział Ci że będzie dziewczynka a teraz wyszedł chłopczyk?
Opis przyszedł w mailu...uff... i nawet Pappa juz przyszlo z komentarzem,ze wynik w normie. Doczytałam,że trzeba brać pod uwagę te skorygowane wartości . Wkręciłam sobie nifty albo sanco i czuje,ze moj mozg nie odpusci dopóki nie zrobię tego badania choc nie ukrywam ze dzisiejszy ,,wynik w normie" bardzo mnie uspokoil....a z ta płcią to juz glupawka- w zeszłym tygodniu moja gin stwierdzila-oj raczej dziewczyneczka - w środę na prenatalnych się potwierdzi. Natomiast dzis -pan doktor- na 90proxent chlopczyk! 🙃🙃🙃🙃 Maz szaleje ze szczęścia a ja ciesze się,że on się tak cieszy bo ja nie miałam jakis preferencji choc nie wiedzieć czemu wkręciłam sobie,że to będzie dziewczynka....zobaczymy-nie takie niespodzianki juz odchodziły 🤣 wg dzisiejszego crtl 12w 2 d....

Czy takie kłucia w podbrzuszu dziwne w naszym stanie to norma? Do tej pory nic nie czułam takiego a dziś po południu się zaczęło. U mnie dziś 9+3. Wizyta za 6 dni. Trochę się martwię.
Ja dziś 9+4 i też mnie ciągnie i kłuję w podbrzusze. Takze to normalne.. U mnie za 9 dni wizyta.

Szukałam Twojego postu bo coś mi się nie aktualizuje w powiadomieniach :/ pytalam o zgage, to Pani Doktor powiedziała wlasnie o tym maaloxie ze można, ale wymieniła też coś takiego jak gaviscon. :)
Super, akurat mam Maalox, bo mąż miewa czasem napady refluksu, więc spróbuję dziś wieczorem przed snem :):) Dzięki, że zapytałaś 😘

Ja też po wizycie, maluch wiercił się jak szalony i prostował nogi, wyglądał jak rozkraczona żaba [emoji1787] według usg 10+6 według om 11+0, maluch ma równo 4cm.
powiedzcie mi czy to dobrze czy za mało?
No i jeszcze mam jakiegoś niewielkiego krwiaczka, takze trochę się martwię...
Zobacz załącznik 1229110
Jak by byl za mały to lekarz na pewno by powiedział u mnie jest 4,27 a wychodzi 11+1

reklama
Do góry