reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

A ja właśnie wróciłam z IP.

W czwartek miałam te plamienia. Potem od piątku nic, czysciutko dziś rano żywa czerwona krew.... Zleciało i koniec. Zanim dojechalam na izbę to już nic się nie działo.
A jeszcze trafiłam na taką wiedzmę....

Ciąża żywa, dziś 11+4, serduszko bije i nie widać żadnych nieprawidłowości. Nawet krwiaka nie znalazla.

Po 12 dzwonię do lekarza.
Ale powiem wam że jestem wykończona.

reklama
Ja pracuję w klasach 1-3 i póki co nie wracam. Od dzisiaj idę na zwolnienie. Jak wrócimy do online to będę pracować. 🙂 Nigdy nie chciałam iść tak szybko na zwolnienie ale przez COVID nie ma co ryzykować. Przechodziłam na początku listopada i niestety już przeciwciał nie mam. Tak sobie myślę, że organizm powinien być wtedy osłabiony a ja zaszłam w ciążę 😛

Ja pracuję w klasach 1-3 i póki co nie wracam. Od dzisiaj idę na zwolnienie. Jak wrócimy do online to będę pracować. 🙂 Nigdy nie chciałam iść tak szybko na zwolnienie ale przez COVID nie ma co ryzykować. Przechodziłam na początku listopada i niestety już przeciwciał nie mam. Tak sobie myślę, że organizm powinien być wtedy osłabiony a ja zaszłam w ciążę 😛
Bardzo dobrze zrobiłaś, szkoła to wylęgarnia zarazków, a przed Tobą kilka najważniejszych miesięcy.

Notuje wszystko co na suchą skórę proponujecie i zamierzam coś wybrać i kupić 🙈😊
U mojego lekarza prowadzącego też nie było opcji prenatalnych. Zapytałam go kogo poleca, a także przejrzałam masę opinii i wybrałam 'ponoć' świetną specjalistkę. Jeżeli już się na to decydujemy, to chciałabym, żeby ktoś wykonał badanie naprawdę rzetelnie.

W czwartek miałam te plamienia. Potem od piątku nic, czysciutko dziś rano żywa czerwona krew.... Zleciało i koniec. Zanim dojechalam na izbę to już nic się nie działo.

Ciąża żywa, dziś 11+4, serduszko bije i nie widać żadnych nieprawidłowości. Nawet krwiaka nie znalazla.

Najważniejsze,że jest dobrze ! Odpoczywaj teraz,wyśpij się . Wygląda na to , ze krwiak się oczyścił i oby już sytuacja sie nie powtórzyła.

Kucze! Dobrze, że wszystko okazało się być w porządku, wypoczywaj 💓

W pierwszej ciaży smarowałam się Perfecta Mama i żadnego rozstępu nie miałam, a teraz zaczęłam od olejku jojoba. A na suchą skórę polecam aloes "Jeju Aloe" firmy Skin79☺ Nawet mój mąż upodobał sobie ten aloes i stosuje na dłonie.
Ja dostałam od mamy Perfect Mama i tym smaruje brzuch i biust. Na uda mam od roku genialne chłodzące serum Colistar. Drogie, ale jedyne, które działa na cellulit :)

Och jakie przeboje. Oby wszystko bylo dobrze juz. Dosyć tych niespodzianek i problemów.

reklama
U mojego lekarza prowadzącego też nie było opcji prenatalnych. Zapytałam go kogo poleca, a także przejrzałam masę opinii i wybrałam 'ponoć' świetną specjalistkę. Jeżeli już się na to decydujemy, to chciałabym, żeby ktoś wykonał badanie naprawdę rzetelnie.
Mi właśnie lekarka poleciła przychodnię 30 km dalej i cenią się sporo, za to w mieście sąsiednim też robią prenatalne i to trochę w niższej cenie. Oczywiście nie to, że zamierzam oszczędzać tylko zastanawiam się czy jest sens jechać tak daleko czy umówić się tutaj bliżej, opinii o prenatalnych nie widziałam, ale ogólnie lekarze mają tam dobrą opinię, także się waham.

Do góry