I jeśli Twój nick nie kłamie to mamy też córki o tym samym imieniu. LilianaHej [emoji4] mamy ten sam termin [emoji4]
reklama
A ja teraz mam mega ochotę na pomarańcze W poprzedniej ciaży zaś kiwi wygrałoMnie dodatkowo banany kojarzą się z mdłościami, bo akurat wtedy je jadłam tak samo sok pomarańczowy, jak myślę to od razu mi niedobrze Ciekawe czy takie rzeczy mijają, bo dywanik łazienkowy na którym spędziłam kilkanaście dni też mi się źle kojarzy
Dziękuję. Nie nastawiam się na płeć bo nie mam na to wpływu ale myślę, że mąż by odetchnął bo teraz to pół biedy ale w przyszłości wszystkie z PMS go wykończymyŻyczę Ci zatem teraz syneczka
Margerita91
Fanka BB :)
Tak, biorę aż 5 mg kwasu foliowego "dodatkowo" ze względu na problemy w poprzedniej ciąży, ktora nie rozwijała się prawidlowo.. taką dawkę kwasu mam na recepte, nie wnikam- tak każe brać gin więc łykam aby niczego tam nie zabrakło maluchowiBierzesz Pragna Plus i osobno kwas foliowy? Pragna ma już dużą dawkę kwasu f., więc ja dodatkowo już nic nie brałam. Też przyznaję, że się po niej gorzej czuję i mam większe mdłości. Kończę opakowanie i wracam do samego kwasu foliowego i Wit. D. I ewentualnie jodu, bo takie były zalecenia endokrynologa.
Powinnam też przyjmować witaminę D (lekki niedobór), żelazo (słaba morfologia), jod (wiadomo tarczyca). To wszystko (plus dodatkowo dha dla maluszka) jest w pregna plus i dlatego bardzo pasowal mi ten suplement, ale dziś to było przegięcie jak źle się poczułam. Robię więc przerwę i będę brać jedynie moja nieskromną dawkę kwasu f i witaminę D przez 2-3dni żeby sobie trochę żołądek odpoczal. Przypuszczam że to żelazo powoduje te mdłości. W najbliższym tygodniu idę do labo między innymi na morfologię to się okaże co tam w trawie piszczy.
Margerita91
Mam małe pytanie odnośnie pielęgnacji przeciwko rozstępom. Można brzuszek smarować w 1 trymestrze? Byłam przekonana (nie wiem czemu) że smarowanie po wkroczeniu w 2 trymestr dopiero..
@ZajKat ta historia ze śliwkami wędzonymi zrobiła mi humor ah jakież to zakupy potrafią mężowie poczynić w pojedynkę, mój kupił "sok jabłkowy" który okazał się być napojem z 10% zawartością soku, ale nie miałam serca mówić że nie do końca tego oczekiwałam
@ZajKat ta historia ze śliwkami wędzonymi zrobiła mi humor ah jakież to zakupy potrafią mężowie poczynić w pojedynkę, mój kupił "sok jabłkowy" który okazał się być napojem z 10% zawartością soku, ale nie miałam serca mówić że nie do końca tego oczekiwałam
Ja się jutro wybieram to będzie 8t 3dW tym tygodniu chyba dużo wizyt się szykuje dziewczyny kto idzie jutro? Ja mam w środę 20.01 [emoji2956]
Ten olejek migdałowy to fajna sprawa, ale cena Lulalove powala Ja kupiłam litr oleju migdałowego kosmetycznego na AllegroDziewczyny w kwestii dbania o skórę polecam szczotkę do masażu oraz olej ze słodkich migdałów Dużo osób poleca też oliwkę z Rossmanna babydream, produkty Palmers i Mustela ale nie stosowałam - wiec nie wiem
Odnośnie suchości - bardzo dobre „ukojenie” dla skóry daje balsam z Biodermy
Ja smaruję prawie od początku, skoro kosmetyk jest przeznaczony dla kobiet w ciąży, to nie widzę problemu. Mam suchą skórę, więc tak czy siak używam balsamu codziennie, tylko zmieniłam na „mamusiowy”Mam małe pytanie odnośnie pielęgnacji przeciwko rozstępom. Można brzuszek smarować w 1 trymestrze? Byłam przekonana (nie wiem czemu) że smarowanie po wkroczeniu w 2 trymestr dopiero..
reklama
Ellie2021
To ja od paru dni mam mega fazę na kiwi Pochłaniam hurtowo, ale cieszę się, bo tyle czasu nie jadłam żadnych owoców, a to jednak witaminki zawszeA ja teraz mam mega ochotę na pomarańcze W poprzedniej ciaży zaś kiwi wygrało