reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

reklama
Mnie dodatkowo banany kojarzą się z mdłościami, bo akurat wtedy je jadłam 🙈 tak samo sok pomarańczowy, jak myślę to od razu mi niedobrze 🙈 Ciekawe czy takie rzeczy mijają, bo dywanik łazienkowy na którym spędziłam kilkanaście dni też mi się źle kojarzy 🤢🤢 🙈🙈🙈
A ja teraz mam mega ochotę na pomarańcze🤣 W poprzedniej ciaży zaś kiwi wygrało😁

Bierzesz Pragna Plus i osobno kwas foliowy? Pragna ma już dużą dawkę kwasu f., więc ja dodatkowo już nic nie brałam. Też przyznaję, że się po niej gorzej czuję i mam większe mdłości. Kończę opakowanie i wracam do samego kwasu foliowego i Wit. D. I ewentualnie jodu, bo takie były zalecenia endokrynologa.
Tak, biorę aż 5 mg kwasu foliowego "dodatkowo" ze względu na problemy w poprzedniej ciąży, ktora nie rozwijała się prawidlowo.. taką dawkę kwasu mam na recepte, nie wnikam- tak każe brać gin więc łykam aby niczego tam nie zabrakło maluchowi 💪
Powinnam też przyjmować witaminę D (lekki niedobór), żelazo (słaba morfologia), jod (wiadomo tarczyca). To wszystko (plus dodatkowo dha dla maluszka) jest w pregna plus i dlatego bardzo pasowal mi ten suplement, ale dziś to było przegięcie jak źle się poczułam. Robię więc przerwę i będę brać jedynie moja nieskromną dawkę kwasu f i witaminę D przez 2-3dni żeby sobie trochę żołądek odpoczal. Przypuszczam że to żelazo powoduje te mdłości. W najbliższym tygodniu idę do labo między innymi na morfologię to się okaże co tam w trawie piszczy.

Dobry wieczór dziewczyny!
Jakie polecacie książki do przeczytania?
Chciałabym mężowi zrobić prezent na urodziny i kupić ksiazke, ktora trochę pozwoli mu się oswoić z tematyką dzidziusiową ;)
Pomocy kochane ;)

Mam małe pytanie odnośnie pielęgnacji przeciwko rozstępom. Można brzuszek smarować w 1 trymestrze? Byłam przekonana (nie wiem czemu) że smarowanie po wkroczeniu w 2 trymestr dopiero..

@ZajKat ta historia ze śliwkami wędzonymi zrobiła mi humor 😂 ah jakież to zakupy potrafią mężowie poczynić w pojedynkę, mój kupił "sok jabłkowy" który okazał się być napojem z 10% zawartością soku, ale nie miałam serca mówić że nie do końca tego oczekiwałam 😉

Dziewczyny w kwestii dbania o skórę polecam szczotkę do masażu oraz olej ze słodkich migdałów 😊 Dużo osób poleca też oliwkę z Rossmanna babydream, produkty Palmers i Mustela ale nie stosowałam - wiec nie wiem 😉
Odnośnie suchości - bardzo dobre „ukojenie” dla skóry daje balsam z Biodermy 👌🏼🙂
Ten olejek migdałowy to fajna sprawa, ale cena Lulalove powala :D Ja kupiłam litr oleju migdałowego kosmetycznego na Allegro :D

Mam małe pytanie odnośnie pielęgnacji przeciwko rozstępom. Można brzuszek smarować w 1 trymestrze? Byłam przekonana (nie wiem czemu) że smarowanie po wkroczeniu w 2 trymestr dopiero..

@ZajKat ta historia ze śliwkami wędzonymi zrobiła mi humor 😂 ah jakież to zakupy potrafią mężowie poczynić w pojedynkę, mój kupił "sok jabłkowy" który okazał się być napojem z 10% zawartością soku, ale nie miałam serca mówić że nie do końca tego oczekiwałam 😉
Ja smaruję prawie od początku, skoro kosmetyk jest przeznaczony dla kobiet w ciąży, to nie widzę problemu. Mam suchą skórę, więc tak czy siak używam balsamu codziennie, tylko zmieniłam na „mamusiowy”

reklama
Do góry