reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

U mnie dzisiaj 7 +5 z OM. Z usg dzisiejszego wyszło 8+0. Termin na 28.08. Fasolka ma 1.58 cm i tętno 172/min. Czy któras z Was miała też takie tętno lub podobne zarodka? Lekarz powiedział że ok ale się boje. 🙂 dopiszcie mnie do grupy zamknietej. Mało się udzielam bo dmucham na zimne i się boje ale jestem i czytam 🙂
Serduszka dzieci tak szybko biją. Przy porodzie jak miałam podpięte ktg to dochodziło do 180 uderzeń i położna mówiła, że tak mają dzieci ;) norma jest niby do 160 ale podobno stres mamy wpływa na tętno płodu. Jeśli lekarz nic nie mówił to widocznie jest ok

reklama
Witajcie w sobotę kochane!

Dziewczyny z TP na początku sierpnia powoli będziemy kończyć pierwszy trymestr! Jak u was samopoczucie? Minęły nudności? Ja odpukać jestem tą przyszłą mamą, która nie poznała co to wymioty i mdłości w pierwszym trymestrze :) czytałam, ze w I trymestrze przyszła mama może przybrać na wadze ok 1-5kg. Jak jest u was? U mnie waga minimalnie niższa niż przed zajściem w ciąże. Cały pierwszy trymestr byłam aktywna fizycznie- jeżdżę głównie rowerem stacjonarnym. :) wieczorami jednak brzuszek już troszkę widać :) pozdrawiam!

Mi dziś właśnie aplikacja pokazała, że zaczynamy II trymestr - ucieszyłam się :) Ja stety/lub niestety doświadczyłam zarówno mdłości, jak i wymiotów. Najgorszy był 8-10 tc. Ale teraz jest już faktycznie lepiej, cieszę się. Rano jeszcze było spotkanie z toaletą, ale nie trzyma mnie cały dzień, to bardziej chwilowe napady.

Ja też z tych aktywnych :) Od ok. 2 tygodni zmęczenie mniejsze, więc wracam powoli do mojej intensywniejszej jogi i regularnych marszy. Jeśli lekarz pozwoli planuję też wykorzystać sezon zimowy na narty biegowe, które uwielbiam. Oczywiście bezpiecznie, na spokojnych trasach, spacerowo :)

Póki co nie zauważyłam, żebym jakkolwiek przytyła, ale wagi nie mam. Brzuch rano nadal płaski, aż się nieco zastanawiam czy to ok. Wieczorem, jak dokucza wzdęcie tylko - wtedy faktycznie jest inny.

Kochane ja dziś dobrze zaczęłam dzień od porannej jogi i właśnie jestem po śniadanku, które cieszę się, bo weszło bez rewolucji. Teraz planuję piec jakieś zdrowe placuszki do kawy, w końcu apetyt wraca. Wam również życzę cudownego poranka i udanej soboty, dużo zdrówka i jak najlepszego samopoczucia <3

U mnie dzisiaj 7 +5 z OM. Z usg dzisiejszego wyszło 8+0. Termin na 28.08. Fasolka ma 1.58 cm i tętno 172/min. Czy któras z Was miała też takie tętno lub podobne zarodka? Lekarz powiedział że ok ale się boje. 🙂 dopiszcie mnie do grupy zamknietej. Mało się udzielam bo dmucham na zimne i się boje ale jestem i czytam 🙂
Ja miałam 167, lekarz mówił, że jest to dobry plus dla dziecka :) U Ciebie na pewno też :)

Dziewczyny z TP na początku sierpnia powoli będziemy kończyć pierwszy trymestr! Jak u was samopoczucie? Minęły nudności? Ja odpukać jestem tą przyszłą mamą, która nie poznała co to wymioty i mdłości w pierwszym trymestrze :) czytałam, ze w I trymestrze przyszła mama może przybrać na wadze ok 1-5kg. Jak jest u was? U mnie waga minimalnie niższa niż przed zajściem w ciąże. Cały pierwszy trymestr byłam aktywna fizycznie- jeżdżę głównie rowerem stacjonarnym. :) wieczorami jednak brzuszek już troszkę widać :) pozdrawiam!
U mnie wymioty minęły, czasami z rana zostają mdłości. Samopoczucie lepsze 😏 zdazaja się dni kiedy mam więcej siły i np mężowi sernik zrobiłam 😘😋 ja nie mogę doczekać się prenatalnych, jedynie smutno, że mąż nie może że mną być na nich 😔

No najgorsze że tatusiowie nie mogą być przy nas na badaniach. Na pewno inaczej by to wszystko odbierali zwłaszcza przy pierwszych ciążach [emoji16]
U mnie wymioty minęły, czasami z rana zostają mdłości. Samopoczucie lepsze [emoji57] zdazaja się dni kiedy mam więcej siły i np mężowi sernik zrobiłam [emoji8][emoji39] ja nie mogę doczekać się prenatalnych, jedynie smutno, że mąż nie może że mną być na nich [emoji17]

reklama
Zazdroszczę Wam aktywności fizycznej. Ja przewracam się z boku na bok i zaliczam biegi do wc 😂. Dzisiaj zaczynam 12 tydzień 😍. Jak tem czas szybko leci! U mnie waga póki co 1 kg w dół ale brzuszek jest widoczny. Na L4 jestem od pojawienia się dwóch kresek ponieważ prowadziłam intensywny tryb życia.
Tak z innej beczki co dzisiaj gotujecie na obiad?
Miłego dnia😉

Do góry