Ja mam leukocyty w normie (pojedyncze w polu widzenia w osadzie). Ale w Diagnostyce w badaniu osadu mam tylko trzy pozycje (wszystkie ok) i brak tam pozycji bakterie i dlatego nie wiem czy oni nie oznaczają czy ich po prostu nie ma.Tak, przez ten podwyższony poziom leukocytów robiłam posiew i wyszły bakterie i w posiewie jest napisane, jakie bakterie są obecne.
reklama
DiagnostykaRzeczywiście bardzo dużo pozycji. A jakie to laboratorium?
hanutek89
Fanka BB :)
Nie przejmujcie się dziewczyny tym badaniem krzywej cukrowej. Każda z nas znosi to inaczej. Ja w miarę ok to zniosłam. Ta substancja to taki rozpuszczony cukier puder. Słodkie ale do przeżycia. Potem możecie wypić trochę wody. U mnie panie pielęgniarki były bardzo miłe i nawet proponowały, że jak źle się poczuję to mogę się położyć w gabinecie.Mnie też i to bardzo
Mana_lena
Hej dziewczyny , jak pisałam , że dobrze się czuje tak od 23:00 mam zaś silne mdłości , nie mogę leżeć tylko taka pozycja wpół siedząca. Jest już u mnie 03:22 i nie przeszło. Nadal mnie męczy , o tyle teraz jest źle , że nic nie mogę wsadzić do buzi co mi pomagało . Co do opasek uciskowych , myślałam , że pomaga na mdłości bo po obiedzie jakby dały radę , ale teraz przy silnych niestety nie. Już myślałam ,że moje dolegliwości mijają , że idzie ku lepszemu , a tu zaś mocno mdli i gorzej. Czy wy przy nudnościach też czujecie takie „ łaskotanie „ w żołądku ? ale to jest nieprzyjemne , bardziej pogarsza sytuacje.
anula88
MAMY SIEBIE :0)
Dobry ,
Ja juz po wizycie w labo , bylam pierwsza haa więc nie stałam długo [emoji41] ... zobaczymy co to wyjdzie choć domowy glukometr pokazał rano cukier na 103 [emoji33] nie będzie lekko , zwłaszcza ze ja problemy z insuliną mialam wcześniej wiec u mnie cukry szalone . . upss
Ja juz po wizycie w labo , bylam pierwsza haa więc nie stałam długo [emoji41] ... zobaczymy co to wyjdzie choć domowy glukometr pokazał rano cukier na 103 [emoji33] nie będzie lekko , zwłaszcza ze ja problemy z insuliną mialam wcześniej wiec u mnie cukry szalone . . upss
Nunia
Kciuki trzymam, żeby było dobrzeDzień dobry
Ehh dzień wizyty. Proszę mocno trzymać kciuki , żeby wsyztsko było dobrze .
Co do tych cukrow . Wtedy byłam tylko na diecie ale niestety byłam jako cukrzycowa ciężarna. Długo pisać. Było minęło. Teraz na głowie stanę, żeby cukry wyrównać samemu. Raz że leżałam z dziewczynami na insulinie na patologii , a potem tydzień przed porodem. I male to dzieci nie były. Większość CC. Ale zdrowe. Ja nie chciałabym powtórki z oksytocyna. Bo balonik to był pikuś dla mnie. Jedyny plus sytuacji z cukrzyca to to,b że nie przenosi sie. Przynajmniej u nas w szpitalach. W moim kazali się zgłosić tydzień przed (poszłam 5 dni wcześniej) i czekali do terminu- bo może sama od siebie urodze.
teraz powinnam mieć zbadana glukozę , zaraz potem krzywa mam zaleconą, nie czaka moja pani dr do 24 tc. Ale to ze względu , że byłam pod opieką por.diab.i takie są wytyczne. A że dietę jakoś mam opanowana , to i cukry w ryzach trzymam, będzie lepiej jak wymioty mina. Bo jadłospis okrojony niestety do minimum. Ale na tej diecie nie idzie orzejesc tego wszystkiego. Ja tam nie narzekalam
teraz powinnam mieć zbadana glukozę , zaraz potem krzywa mam zaleconą, nie czaka moja pani dr do 24 tc. Ale to ze względu , że byłam pod opieką por.diab.i takie są wytyczne. A że dietę jakoś mam opanowana , to i cukry w ryzach trzymam, będzie lepiej jak wymioty mina. Bo jadłospis okrojony niestety do minimum. Ale na tej diecie nie idzie orzejesc tego wszystkiego. Ja tam nie narzekalam
Bakterie są oznaczane przy posiewie moczu, nie przy podstawowym badaniu moczuJa mam leukocyty w normie (pojedyncze w polu widzenia w osadzie). Ale w Diagnostyce w badaniu osadu mam tylko trzy pozycje (wszystkie ok) i brak tam pozycji bakterie i dlatego nie wiem czy oni nie oznaczają czy ich po prostu nie ma.
reklama
k_katerina
Ja miałam w obu ciazach cukrzycę ciążowa i urodziłam bez żadnych komplikacji i nikt nawet nie wspomniał o ccZ tego co wiem nie z własnego doświadczenia ale z bliskiej rodziny nie mogła urodzić sn właśnie z powodu cukrzycy