reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

reklama
Też dzisiaj byłam na pobraniu, robiłam przeciwciała, morfologię i tą awidność toksoplazmozy IgG oraz badanie moczu. Awidność kosztowała mnie 100zł, bo nie mam tego w pakiecie lux-med, bo resztę robilam w ramach skierowania z pakietem. Niestety muszę czekać na wynik do 5 dni :( w poniedziałek mam wizytę, mam nadzieję, że juz komplet badań spłynie. No i umówiłam się na usg 1 trymestru to będzie 12+6.

Serduszko już biło w zeszłym tygodniu jak było 6+2. :) Ale widziałam że pulsuje bo teraz są jakieś zalecenia żeby nie słuchać bo to mocniejszego Dopplera się na dziecko kieruje. I chyba moja lekarka też idzie tym tropem. Mama ginekolog o tym pisała.
Super 🙌🏻, ja póki co miałam jedno badanie , następne za 1,5 tygodnia i zobaczymy jak przebiegnie i co zrobi. Mieszkam za granica

Cześć dziewczyny 🙂 wczoraj zaczęłam 8 tydzień, byłam u gina i serduszko bije. Jestem bardzo podekscytowana bo to moja pierwsza ciąża. Pracuję w klasach 1-3 i ginekolog wystawił mi zwolnienie lekarskie. Mam z tego powodu lekkie wyrzuty sumienia plus nie za bardzo chciałam mówić dyrekcji bo to dopiero 2 miesiąc, no ale zdrowie dzidzi najważniejsze! :)

No ja chcę właśnie mieć wszystko w jednym miejscu,zobaczę jaki będzie- poręczny czy nie ;)
Ja dostałam taką teczkę, żeby mieć wszystko razem z kartą ciąży, z przegródkami opisanymi na badania, właśnie te ankiety depresji, i jakieś inne mini książeczki jak sie odżywiać w ciąży, plan porodu, wyprawka do szpitala itp. od mojego ginekologa.

reklama
Cześć dziewczyny 🙂 wczoraj zaczęłam 8 tydzień, byłam u gina i serduszko bije. Jestem bardzo podekscytowana bo to moja pierwsza ciąża. Pracuję w klasach 1-3 i ginekolog wystawił mi zwolnienie lekarskie. Mam z tego powodu lekkie wyrzuty sumienia plus nie za bardzo chciałam mówić dyrekcji bo to dopiero 2 miesiąc, no ale zdrowie dzidzi najważniejsze! :)
Hej kochana! Na wstępie gratulacje! Bardzo dobrze zrobiłaś z tym zwolnieniem ;)
Ja pracuje w oddziale przedszkolnym w grupie 0.
Jestem w 10 tc i w poniedziałek poinformowałam dyrekcje i koleżanki. Również mam zamiar poprosić lekarza o l4 bo zaczyna się sezon grypowy i codziennie odsyłamy do domu jakieś dziecko z gorączka. Dodatkowo mam 22 dzieci w tym autystyka i chłopca z ADHD. Praca nie jest łatwa. Bardzo dużo stresu na codzień. Nie warto ryzykować zdrowia Dzidzi ;)
Pozdrawiam,
Gosia

Do góry