reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Dobra dziewczyny. Tworzę listę powoli. Czyli wszystkie , które tu są , chcą być na wątku zamkniętym? Jak ktoś podczytuje z ukrycia ma.czas do czwartku/piątku by się ujawnić. 😂
Na zamknięty i ja się piszę. Czytałam, że rodziłaś w Szpitalu Miejskim w Bydgoszczy... Super się składa, bo ja moją trójkę też w miejskim i nie narzekam;))):rofl2::D

reklama
Mało piszę😔gdyż nie wiem czy będzie mi dane zostać z Wami - lekarka mnie nastraszyła, że ciąża nieprawidłowa w 6 TC gdyż widoczny był zarodek a nie było pęcherzyka żółtkowego 🤷czekam jak na szpilkach na jutrzejszą wizytę - dowiem się czy jest źle...jestem po dwóch stratach pod rząd więc jestem na to gotowa w jakimś sensie...do tego czytam wasze posty o objawach-ja nie mam żadnych 😔w każdym razie proszę mnie uwzględnić, a jutro jeszcze dam znać....
Spokojnie, staraj się nie stresować. Pierwsze wizyty często są niemiarodajne, mojej znajomej ginekolog na pierwszej wizycie twardo powiedziała że zarodek jest martwy i nic z tego nie będzie, a koniec końców za miesiąc rodzi! ;) Tyle stresu jej babka zafundowała niepotrzebnie, że ja to bym ją rozszarpała chyba.

Czytać można, jasne, tylko warto najpierw porozmawiać ze swoim lekarzem, a nie wierzyć internetowym specjalistom ;) czytałam jej bloga i fragmenty książek, dla mnie ten styl jest nie do przyjęcia niestety

Czytać można, jasne, tylko warto najpierw porozmawiać ze swoim lekarzem, a nie wierzyć internetowym specjalistom ;) czytałam jej bloga i fragmenty książek, dla mnie ten styl jest nie do przyjęcia niestety
Na pewno jak pojawią się wątpliwości to dziewczyny zasięgną opinii swojego lekarza [emoji849]

Ehh nie miałam na myśli nikogo personalnie, tym bardziej członków Naszej grupy. Ale istnieje grupa osób, które generalnie wierzą albo tylko w tv albo w internet :/

A ja tylko wspomnę, że ta lekarka nadal nie ma specjalizacji, polecam mieć to na uwadze czytając jej bloga
Byłam na szkoleniu Ani Lewandowskiej na temat aktywności w ciąży i ostrzegała przez nią odnośnie ćwiczeń, które można wykonywać. Nie pamiętam dokładnie o jakie konkretnie chodziło natomiast była bardzo zniesmaczona. Sadzę, że przede wszystkim należy wszelkie pytania kierować do lekarza prowadzącego.

Hej Dziewczyny :)
Ujawniam się w związku z wątkiem zamkniętym.
Termin z OM 01/09/2020 - nie ma wątku wrześniowego a czytam Was od samego początku :) Pozytywny test 21.12.2020 i od tamtej pory regularnie Was poczytuje :)
Pierwsze USG wykonane w 5t4d. Mam z tej wizyty płytę ze zdjęciami i nagraniem fasolki. Jest pęcherzyk a w nim ciałko żółte i serduszko 😍.
Kolejna wizyta 22.01 i trochę się martwie. Jest to moja pierwsza ciąża i jestem pełna obaw a zarazem bardzo szczęśliwa 😁😅

A nie. Książki do bloga to nie porównuj.
Na blogu nie tylko mg pisze/pisała artykuły ale też wielu innych lekarzy.
Bo styl pisania to kobieta ma dramatyczny. Nie wiem kto jej redagował, korekty robił tych książek .
Osobiście artykuły medyczne czytałam. Cała reszta ekshibicjonizmu życiowego w jej wykonaniu mnie nie pociąga. Ale profile medyczne już bardziej.

reklama
Dziewczyny wybieracie się na konsultacje do fizjoterapeuty uroginekologicznego? Bądź może, któraś z Was była będąc w poprzedniej ciąży?
Byłam po ciąży. Mam spore rozejście niestety. Nie zdążyłam za dużo zadziałać i jestem w ciąży znowu. Ogólnie polecam taka wizytę każdej , jeśli tylko ma czas i fundusze.

Do góry