reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Ja uważam, że to zbędny gadżet i można sobie zaszkodzić tzn. jeśli nie wyłapiemy tętna, a wszystko jest dobrze, zasiejemy niepotrzebną panikę...
Dlatego to jest dla kobiet, które wiedzą że to jest tylko gadżet a nie medyczne urządzenie ;) koleżanka miała i potrafiła znaleźć serduszko. Używała wtedy gdy dziecko było mniej ruchliwe, dla sprawdzenia czy wszystko ok.

reklama
Mało piszę😔gdyż nie wiem czy będzie mi dane zostać z Wami - lekarka mnie nastraszyła, że ciąża nieprawidłowa w 6 TC gdyż widoczny był zarodek a nie było pęcherzyka żółtkowego 🤷czekam jak na szpilkach na jutrzejszą wizytę - dowiem się czy jest źle...jestem po dwóch stratach pod rząd więc jestem na to gotowa w jakimś sensie...do tego czytam wasze posty o objawach-ja nie mam żadnych 😔w każdym razie proszę mnie uwzględnić, a jutro jeszcze dam znać....
Daj koniecznie znać. O której masz wizytę.?

Ja mam dwójkę dzieci, zaszczepione na co się dało ale boje się ze coś przywleką, np. Tu w przedszkolu często dzieci chorują na rumień zakaźny a to powoduje poronienia u ciężarnych. A dzieci maja tylko czerwone policzki i łagodne objawy, mogą tez chodzić do przedszkola w takim stanie, bo jak już wystąpią objawy to choroba przestaje być zaraźliwa... brr.. mój koszmar. Oby nas ominęło.
ja tez jutro mam wizytę! :) karta ciąży już założona, jutro będzie 8 tc. Denerwuje się bardzo. Męczą mnie wzdęcia i bóle żołądka, nudności i bezsenność, ale wszystko zniosę byle dzidzia byla zdrowa!
Tez poproszę na zamknięty.

Mydło cedrowe babci Agafii jest naprawdę skuteczne. A dodatkowo można je stosować dla niemowląt od urodzenia. Naturalne, bezpieczne i wszechstronne, ja uwielbiam i bardzo polecam bo od kiedy go odkryłam skończyły się wszystkie moje problemy (miałam bardzo suchą skórę, sypiacą się skórę głowy, a jednocześnie mega przetłuszczajace włosy)
Tak więc już jest lepiej koszyku do kupienia :)
A tak z innej beczki to przyszły moje ciążowe tregginsy z hmu i są rewelacyjne! Wlasnie wrzuciłam do pralki bo pewnie jeszcze się trochę zbiegną, ale zastanawiam się czy nie zamówić sobie jeszcze czegoś, póki są promki:D
Też miałam ale nie z hm:) mega wygoda .
Ja jeazcze kupiłam sobie leginsy ciążowe takie cieplejsze na zimne dni .

Ja o płci dowiedziałam się dość późno i nigdy na 100% :) zero współpracy . Prenatalne były mega długie bo na żadnym badaniu nie współpracował :) hehe i tak mu zostało ;)

Spodnie fajne no i cena tez😉, ja może będę się oglądać za czymś juz po wizycie.
Ja w ogole nie myślę o zakupach ubrań ciążowych. Odrzucam to od siebie :D z tym, że ja bardzo lubię oversize sukienki i liczę na to, że akurat jak brzuszek będzie większy to przyjdzie wiosna i będę śmigać w sukienkach :D oj naiwna ja :D

Mało piszę[emoji17]gdyż nie wiem czy będzie mi dane zostać z Wami - lekarka mnie nastraszyła, że ciąża nieprawidłowa w 6 TC gdyż widoczny był zarodek a nie było pęcherzyka żółtkowego [emoji1745]czekam jak na szpilkach na jutrzejszą wizytę - dowiem się czy jest źle...jestem po dwóch stratach pod rząd więc jestem na to gotowa w jakimś sensie...do tego czytam wasze posty o objawach-ja nie mam żadnych [emoji17]w każdym razie proszę mnie uwzględnić, a jutro jeszcze dam znać....
Nie takie cuda już się u nas na forum działy... Bądź dobrej myśli. Trzymamy kciuki[emoji8]

Też myślę że wszystkie dziewczyny które są tu aktywne są za wątkiem zamkniętym [emoji846]

Ja z kolei śpię jak zabita.
Potrafię iść spać o 21 i o 8 sie z trudem zwlec do biurka dwa kroki dalej, żeby zacząć pracę.
Tak to juz chyba jest w ciąży, u każdego coś innego 😁 Ja się już cieszyłam, że mi lepiej, a dzisiaj poranek w toalecie 🤢🙈 Potem po mini śniadaniu znowu, także znowu leżę w sypialni odizolowana od wszelkich zapachów.. Tylko to mi w miarę pomaga. Potrafię wyczuć zapach kawy z drugiego pokoju i kryzys gotowy 🤢🤢🤢😂

Będę starała się wciągnąć wszystkie na listę.
Listę tu wstawie . I jeśli któraś pomine ZA CO OD RAZU PRZEPRASZAM to wtedy dacie znać. Dopiszemy. Kurcze. Już musi być dobrze z bobaskami.

Co do płci wiedziałam od 13 tc. Teraz będzie wiadomo później z różnych przyczyn.
Detektor mam ale jeszcze tętna nie wylapalam, dziś 11+6, tak więc albo moje fałdy tłuszczu nie pozwalają, albo za wcześnie, albo chińskie g... z eBaya nie działa 😂

reklama
Dziewczyny czy wam też tak szybko drętwieją ręce albo nogi ? Poloze się na chwilkę z podkurczonymi nogami i w sekundę mi drętwieje.

Mam podobnie, szybko drentwieja mi najbardziej rece.

Mam pytanie do obecnych już mam. W którym tygodniu poznałyście płeć swoich dzieci? Wiem, że dużo zależy od ułożenia bobasa, ale jestem ciekawa jak to u Was było.

W pierwszej w 13 tyg lekarka powiedziala ze najprawdopodobniej chlopak, potwierdzila w 20. Z drugim w 15 tyg mlody od razu wywalil jajka do usg [emoji28]

Do góry