reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

reklama
Dziewczyny, czy którąś z Was też męczy bezsenność? Od 2 tygodni przespałam dobrze może 2 noce. Mam kłopoty z zaśnieciem, udaje się koło 4-5 nad ranem, po czym po 3 godzinach budzik do pracy. Jestem już tym bardzo zmęczona... na popołudniową drzemkę też nie mogę liczyć.
To ja mam podobnie, ciężko mi zasnąć.. A jak już zasne, to wybudzam się co parę godzin w nocy niewiadomo czemu. Przez to jestem ciągle zmęczona 🙈

Dziewczyny, czy którąś z Was też męczy bezsenność? Od 2 tygodni przespałam dobrze może 2 noce. Mam kłopoty z zaśnieciem, udaje się koło 4-5 nad ranem, po czym po 3 godzinach budzik do pracy. Jestem już tym bardzo zmęczona... na popołudniową drzemkę też nie mogę liczyć.
Spoe duzo i w miarę dobrze, ale codziennie 5 pobudka na toaletę plus koszmary i dziwne sny [emoji28]

Czy któraś z Was ma w planach zakupić lub już posiada detektor tętna ?

Chyba zakupię dla swojego świętego spokoju [emoji848]
Mam z poprzedniej ciazy, ale jest napisane ze wykrywa tetno od 12 tygodnia. Już tu kiedyś pisałam że uważam że jest to urządzenie dla kobiet o stalowych nerwach, bo ja raz mialam sytuację kryzysowa dzięki temu cudeńku

Myślę nad tym. Przydatne urządzenie i dużo mam poleca a np na aliexpress można zamówić taniej. Dojdzie w około miesiąc więc akurat na czas kiedy będzie się dało już wyłapać serduszko.
Ja uważam, że to zbędny gadżet i można sobie zaszkodzić tzn. jeśli nie wyłapiemy tętna, a wszystko jest dobrze, zasiejemy niepotrzebną panikę...

Konkretnie te :) ja standardowo noszę M, te są odrobinę luźniejsze, ale dam znać jeszcze jak zachowają się w praniu. Wydaje mi się ze ten obecny luz zwłaszcza w okolicy bioder wynika z tego że po prostu z tego że brzuch jest jeszcze maly:D co do pasa, to sięga z tyłu mniej więcej więcej połowy lędźwi a z przodu aż aż samego biustu wiec te spodnie na pewno juz będą za grube na jakieś cieplejsze dni np bliżej maja, ale na zimę wczesna wiosnę będą w sam raz. No i cena uważam jest naprawdę bardzo spoko Zobacz załącznik 1225273
Spodnie fajne no i cena tez😉, ja może będę się oglądać za czymś juz po wizycie.

Mam z poprzedniej ciazy, ale jest napisane ze wykrywa tetno od 12 tygodnia. Już tu kiedyś pisałam że uważam że jest to urządzenie dla kobiet o stalowych nerwach, bo ja raz mialam sytuację kryzysowa dzięki temu cudeńku
Ja chyba się nie skuszę właśnie dla swojego świętego spokoju. W ostatniej nie miałam i dałam radę. Teraz też powinno się udać.
Ale każda z nas na pewno wie, co ją jest w stanie uspokoić 😀

Dobra dziewczyny. Tworzę listę powoli. Czyli wszystkie , które tu są , chcą być na wątku zamkniętym? Jak ktoś podczytuje z ukrycia ma.czas do czwartku/piątku by się ujawnić. 😂
Mało piszę😔gdyż nie wiem czy będzie mi dane zostać z Wami - lekarka mnie nastraszyła, że ciąża nieprawidłowa w 6 TC gdyż widoczny był zarodek a nie było pęcherzyka żółtkowego 🤷czekam jak na szpilkach na jutrzejszą wizytę - dowiem się czy jest źle...jestem po dwóch stratach pod rząd więc jestem na to gotowa w jakimś sensie...do tego czytam wasze posty o objawach-ja nie mam żadnych 😔w każdym razie proszę mnie uwzględnić, a jutro jeszcze dam znać....

M
mnie męczyło od samego początku ,zanim dowiedziałam się , że jestem w ciąży. No, a później bezsenność przez złe samopoczucie silne mdłości , ból żołądka. Ostatnio udało mi się przespać 3 całe noce , ale dziś już od 02:00 w nocy wybudziły mnie mdłości i oblało mnie potem. Zasnęłam i zaś wstałam o 05:00 z Mdłościami. Niestety nie mam dla Ciebie złotej rady , jeśli dobrze się czujesz to może spacer przed snem pomoże lub dobrze wywietrzony pokój. Nie wiem czy można pic herbatkę z melisy w ciąży , zapytaj lekarza bądź farmaceuty i może Ci pomoże.

reklama
Mało piszę😔gdyż nie wiem czy będzie mi dane zostać z Wami - lekarka mnie nastraszyła, że ciąża nieprawidłowa w 6 TC gdyż widoczny był zarodek a nie było pęcherzyka żółtkowego 🤷czekam jak na szpilkach na jutrzejszą wizytę - dowiem się czy jest źle...jestem po dwóch stratach pod rząd więc jestem na to gotowa w jakimś sensie...do tego czytam wasze posty o objawach-ja nie mam żadnych 😔w każdym razie proszę mnie uwzględnić, a jutro jeszcze dam znać....
W takim razie trzymam kciuki za Ciebie i udaną jutrzejszą wizytę 🤗

Do góry