reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Sprawdziłam w kalkulatorze tygodnia ciąży z wyliczeniem od dnia owulacji. ( po owitrelle mniej więcej wiem ) i wychodzi że to 5tc+6 a z om 7tc+4
jeśli tak to nie ma co się dziwić że nie było serduszka na wizycie
czy ja dobrze rozumuje ?

reklama
Sprawdziłam w kalkulatorze tygodnia ciąży z wyliczeniem od dnia owulacji. ( po owitrelle mniej więcej wiem ) i wychodzi że to 5tc+6 a z om 7tc+4
jeśli tak to nie ma co się dziwić że nie było serduszka na wizycie
czy ja dobrze rozumuje ?
U mnie w 5tyg plus iles dni nie było widać serduszka. Sam pęcherzyk z ciałkiem żółtym. Za tydzień już było serduszko. Serduszko chyba widać dopiero po 6tyg. Tzn mam na myśli termin z USG bo on jest niby ważniejszy w obliczeniach ;) i może się różnić nawet do 2 tyg z terminem z miesiączki

U mnie termin z miesiączki i z usg był taki sam na pierwszej wizycie, 5t6d i biło już serduszko. Przy nieregularnych cyklach może być nieco inaczej, ciąża to nie matematyka i każda jest inna :)
U mnie było to samo [emoji846] 1 wizyta chyba 5t6d i też serduszko było, ale cykle regularne. Sa na grupie dziewczyny które serduszko zobaczyły w 7 tygodniu także spokojnie [emoji846]

Absolutnie nie podważam decyzji lekarza. Rzuciło mi się tylko kiedyś w oczy stwierdzenie "dzieci ponospowe". Może jak już mniej Cię boli to lekarz zmniejszy dawkę.
Wiem, czytałam również gdzieś na ten temat, ale również No-spa jest zalecana także w sytuacji poronienia zagrażającego, kiedy dochodzi do krwawienia, ale jajo płodowe wciąż znajduje się w jamie macicy - istnieje szansa na utrzymanie ciąży. Nospa jest lekiem podtrzymującym ciążę.

reklama
Do góry