150 bioręJa właśnie też muszę brać jedną przed snem. Mierzyla mi dwa razy ciśnienie i wyszło za wysokie, ale na pewno było to głównie że stresu . W domu mierze to mam w porządku, ale będę je zażywać skoro tak zaleciła A masz dawkę 75 czy 150 ?
reklama
Póki co czasami nie dowierzam, czuję się jak filmie, bo jestem troszkę zaskoczona naszym nowym życiem, które pokochałam bezgranicznie odkąd zobaczyłam 2 kreseczki na teścieWitaj wśród nas jak samopoczucie?
Ellie2021
Fanka BB :)
A jakie ciśnienie miałaś?Ja właśnie też muszę brać jedną przed snem. Mierzyla mi dwa razy ciśnienie i wyszło za wysokie, ale na pewno było to głównie że stresu . W domu mierze to mam w porządku, ale będę je zażywać skoro tak zaleciła A masz dawkę 75 czy 150 ?
Ellie2021
Czyli jest szansa, że druga ciąża będzie mniej odczuwalna haha To moja pierwsza, stąd może te wszystkie objawy ciągłeSpanko to teraz moja ulubiona czynnośćhehe. Poza tym oczywiście piersi bolesne i nabrzmiałe-tradycyjnie jak w każdej mojej ciąży, również mdłości po jedzeniu, a nawet czasami po łyku wody. Jednak jeśli chodzi o całokształt, to czuję się naprawdę rewelacyjnie, nawet lepiej niż w pierwszej ciąży 19 lat temu
Sylwiaa89
Mówiła , że nie powinno przekraczać 140/90 A ja miałam 170 na pewno . Wróciłam do domu to już miałam 120/60. Ewidentnie to stres , przeważnie tak mam jak muszę iść do lekarzaA jakie ciśnienie miałaś?
A to acard obniża ciśnienie?Ja właśnie też muszę brać jedną przed snem. Mierzyla mi dwa razy ciśnienie i wyszło za wysokie, ale na pewno było to głównie że stresu . W domu mierze to mam w porządku, ale będę je zażywać skoro tak zaleciła A masz dawkę 75 czy 150 ?
Szansa jest, zobaczymy, a to już moja 4 ciąża 3 dziewczyny mam w domku, ale to już dorosłe kobitki (18, 16 i 12 lat)Czyli jest szansa, że druga ciąża będzie mniej odczuwalna haha To moja pierwsza, stąd może te wszystkie objawy ciągłe
elciaaaak
mi w pierwszej ciąży minęła senność w drugim trymestrze i wróciła na jakis czas przed porodem.Dziewczyny powiedzcie mi czy ta okropna senność w ciągu dnia mija na jakimś etapie ciąży? Codziennie muszę zrobić sobie drzemkę i to ok 2h, bo nie wyrabiam. Bardzo nie lubię spać w dzień, bo to zaburza cały rytm snu (nie mogę później zasnąć wieczorem), ale to jest silniejsze ode mnie. Jak tylko usiądę na fotelu lub położę się na kanapie to zasypiam
mnie tez kompletnie odrzuciło od kawy nad czym bardzo ubolewamJestem gdzieś w 7/8tyg. Odrzuciło mnie od kawy. Niestety rano mi jest czasem nie dobrze i muszę powoli jeść śniadania. W nocy budzę się i nie mogę usnąć ponownie. Ogólnie czuje się jakaś słaba. Piersi mam większe i czasem bola. I wieczorami brzuch wzdęty.
Ja dzisiaj zaczynam 9tc i bolą mnie piersi, czasem mnie mdli.. i bardzo szybko się mecze
Moja gin właśnie stosuje zasadę, ze mierze ciśnienie sobie w domu przed wizyta, bo często właśnie zdarza się tak, ze w gabinecie jest wyższe, bo się stresujemy itd.
Ellie2021
Bo mi ginekolog mierzył ostatnio ciśnienie i miałam 135/80 i też wspomniał, że trochę podwyższone, ale nic nie mówił o żadnych lekach póki co. Nic nie biorę oprócz kwasu foliowego, odstawiłam nawet na razie pakiet witamin dla ciężarnych, bo mam wrażenie, że trochę podrażnią mi żołądek i bardziej mnie mdli i zaraz więc trochę bez sensu... A jak biorę sam Folik to jakoś zostaje w organizmieMówiła , że nie powinno przekraczać 140/90 A ja miałam 170 na pewno . Wróciłam do domu to już miałam 120/60. Ewidentnie to stres , przeważnie tak mam jak muszę iść do lekarza
reklama
Kasik.K
Hej, ja mam podobnie też nie są to typowe mdłości, nie wymiotuje wcale ale rano mam sucho w buzi a po południu i wieczorem jakby więcej śliny mi się wydzielało takie dziwne objawy mam. I od wczoraj spadek formy nie mam siły i tylko bym leżała spać mi się chce na okrągło a przy dwójce dzieci o drzemce nie mam co marzyć czasami położę się po południu jak mąż wróci z pracy i przejmie opiekę ale i tak zasnąć nie mogę. I w nocy kiepsko śpię wstaję na siku i już potem ciężko mi zasnąć i znaleźć odpowiednią pozycję. Mam nadzieję, że to przeminie.Hej, ja 9+2 i ból piersi trochę mniejszy niż na poczatku. Ale czuję się jakoś dziwnie, niby mdłości ale bez wymiotów.
To nie sa typowe mdlości tylko jakoś mi tak nie fajnie i jedzenie nie podchodzi[emoji13]
Ma któraś z Was też taki stan?