Czyli nie jestem sama ze mam w drugim miesiącu brzuch jak w 5. U mnie w rodzinie wszyscy mieli brzuszki tak około 6 jakos tak tylko u mnie odrazy taki balonNa wzdęcia w ciąży najlepiej pomaga urodzenie dziecka Ja mam brzuch jak balon z każdą ciążą coraz szybciej, machnęłam na to ręką i Wam też polecam. I to nawet nie jest związane z jedzeniem a zatrzymaniem wody w organiźmie. Rano jeszcze jako tako ale wieczorem piłka.
Co do mdłości, w poprzedniej ciąży czułam się strasznie oszukana, bo przeszły dopiero w 6 miesiącu i zawsze były wieczorem, nie rano.
Biorę kwas foliowy i od kilku lat wit d3 bo mam niedobór. Nic więcej.
reklama
Witaj Na kiedy masz termin?Witam wszytkie sierpniowki....dołączam późno i w tak smutnym momencie...ale czytam Was od samego początku i serduchem jestem z Wami. Jestem aktualnie w 10t plus 1 (wg. Usg).
Smutne wieści bardzo :---( trzymaj się, ściskam mocnoNiestety zegnam sie z wami ciaza obumarła, miał byc dziś 10 tydzień na wizycie..
Dużo zdrowia Wam życzę.
Gratulacje jest nas troszkę tutajCzesc. Mogę do was dołączyć? Nie obiecuję że będę tu często ale pewnie będę miała miliony pytań
W poniedziałek beta 18230. Wiec wczoraj USG. Pęcherzyk jest, zalążek serduszka pulsuje więc jest dobrze
Nie mam żadnych objawów oprócz tego że ciągle bym spala, odpoczywała i nie mam siły na nic. Mam 32 lata w kwietniu i to moja pierwsza ciąża wyczekana wywalczona przez dwa lata. A udalo się na drugim stymulowanym cyklu w invimedzie mój lekarz z kliniki jest cudotwórca
Wstępny termin z wczoraj to 27.08.
A i jestem 6+2
Ja mam 95 granica 99 i lekarz powiedział ze jest ok, to mam się martwić czy jednak nie?W laboratoriach przynajmniej u mnie zawsze podają tylko ta ogólna granice czyli od 70 do 99, dla kobiet w ciazy ma być być 92 ale to albo poinformuje pacjentkę lekarz albo sama musi sobie znaleźć taka informacje [emoji2368] u mnie cukier waha się w przedziale 84-87 ale są dni kiedy budze się rana i jest np 93, jak dzisiaj... :/
Dziewczyny powiedzcie mi czy ta okropna senność w ciągu dnia mija na jakimś etapie ciąży? Codziennie muszę zrobić sobie drzemkę i to ok 2h, bo nie wyrabiam. Bardzo nie lubię spać w dzień, bo to zaburza cały rytm snu (nie mogę później zasnąć wieczorem), ale to jest silniejsze ode mnie. Jak tylko usiądę na fotelu lub położę się na kanapie to zasypiam
MamaLili89
Aktywna w BB
Współczuję straty [emoji22] trzymaj się, ściskam mocno .Niestety zegnam sie z wami [emoji22] ciaza obumarła, miał byc dziś 10 tydzień na wizycie..
Dużo zdrowia Wam życzę.
MamaLili89
Aktywna w BB
Ja nieraz musze zrobić sobie 2 drzemki w ciągu dnia, ale są krótkie po 30 minut. Za to nad ranem około 4 budzę się i nie mogę zasnąć, choć czuję strasznie zmęczenie [emoji42] i myślę że to indywidualna jest ta senność, moja siostra to mogła spać 24/7 i tak do końca ciąży [emoji28] za to ja w pierwszej ciąży nie potrzebowałam drzemek.Dziewczyny powiedzcie mi czy ta okropna senność w ciągu dnia mija na jakimś etapie ciąży? Codziennie muszę zrobić sobie drzemkę i to ok 2h, bo nie wyrabiam. Bardzo nie lubię spać w dzień, bo to zaburza cały rytm snu (nie mogę później zasnąć wieczorem), ale to jest silniejsze ode mnie. Jak tylko usiądę na fotelu lub położę się na kanapie to zasypiam
No to mnie pocieszyłaśJa nieraz musze zrobić sobie 2 drzemki w ciągu dnia, ale są krótkie po 30 minut. Za to nad ranem około 4 budzę się i nie mogę zasnąć, choć czuję strasznie zmęczenie [emoji42] i myślę że to indywidualna jest ta senność, moja siostra to mogła spać 24/7 i tak do końca ciąży [emoji28] za to ja w pierwszej ciąży nie potrzebowałam drzemek.
reklama
Hope
podwójna mama :-)
Teoretycznie mija w 4 miesiącu. Też tak mam, niestety.Dziewczyny powiedzcie mi czy ta okropna senność w ciągu dnia mija na jakimś etapie ciąży? Codziennie muszę zrobić sobie drzemkę i to ok 2h, bo nie wyrabiam. Bardzo nie lubię spać w dzień, bo to zaburza cały rytm snu (nie mogę później zasnąć wieczorem), ale to jest silniejsze ode mnie. Jak tylko usiądę na fotelu lub położę się na kanapie to zasypiam
Czyli nie jestem sama ze mam w drugim miesiącu brzuch jak w 5. U mnie w rodzinie wszyscy mieli brzuszki tak około 6 jakos tak tylko u mnie odrazy taki balon
W dwóch pierwszych ciążach miałam malutki a w trzeciej od razu bach i balon