reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

reklama
Przy pierwszej ciąży z mężem do samego końca nie mogliśmy się zdecydować. Zwłaszcza, ze szukaliśmy wspólnego imienia i dla Polski i dla Bułgarii. Mąż decyzje podjął po porodzie sam. Przyszła położna zapytać o imię, mąż złapał mnie tylko za rękę i sam postanowił, ze będzie Viktoria.
Teraz chciałabym aby było wszystko ok i żeby było zdrowe a imię pewnie i tak wybierzemy na końcu aby nie zapeszać.

U mnie dzisiaj przełom, rano mdłości jakich nie miałam jeszcze... Już myślałam, że nie dotrę do pracy, ale jakoś dałam radę. Dziś idę do tego nowego lekarza na 19:50, mam nadzieję, że będzie konkretny i da skierowanko na badanko 🙈 Jutro będę informować pracodawcę o ciąży i powiem Wam, że to chyba jest dla mnie najbardziej stresujące...
A co do imion: u nas dla chłopca zdecydowanym faworytem jest Cezary, a dla dziewczynki wahamy się między Michaliną (mąż uwielbia) a Klarą (ja bym wolała) 💓 jakoś tak zawsze myśleliśmy o córeczce, ale jak będzie chłopak to też będzie super, tym bardziej, że intuicja mi podpowiada, że właśnie będzie chłopak.

U nas właściwie od roku, dużo wcześniej niż planowaliśmy ciążę, było wiadomo, że jeśli dziewczynka to Alicja lub Klara. Teraz stanęło na Alicji, Klarę zostawimy na kolejny raz w razie czego ;) Z imieniem dla chłopca mamy straszny problem, nic nam się nie podoba, jedynie Jakub jest dla nas obojga w miarę neutralnym imieniem i jeśli nas nic nie oświeci, to chłopiec pewnie będzie Kuba

Każde imię będzie piękne
U mnie dzisiaj przełom, rano mdłości jakich nie miałam jeszcze... Już myślałam, że nie dotrę do pracy, ale jakoś dałam radę. Dziś idę do tego nowego lekarza na 19:50, mam nadzieję, że będzie konkretny i da skierowanko na badanko 🙈 Jutro będę informować pracodawcę o ciąży i powiem Wam, że to chyba jest dla mnie najbardziej stresujące...
A co do imion: u nas dla chłopca zdecydowanym faworytem jest Cezary, a dla dziewczynki wahamy się między Michaliną (mąż uwielbia) a Klarą (ja bym wolała) 💓 jakoś tak zawsze myśleliśmy o córeczce, ale jak będzie chłopak to też będzie super, tym bardziej, że intuicja mi podpowiada, że właśnie będzie chłopak.
Ja też miałam jutro poinformować, a tu się okazało że ma urlop do poniedziałku... chciałam jutro powiedzieć o ciąży, bo jutro wieczorem wizyta u ginekologa i nie wiem co robić z L4.

dziewczyny jestem po wizycie, wszystko dobrze serduszko bije nawet widziałam jak się dzieciątko ruszało [emoji3590] jestem 9+1 termin z usg pokrywa się z terminem om. jak wyszlam to tak mi się ręce trzęsły że szok [emoji14] wstawiam foto
IMG20210107115735.jpeg

reklama
Nie jesteś z tym sama, jeżeli Cię to pocieszy 😅 Ja już dzisiaj miałam dwa spotkania z toaleta 🤢 Marze, żeby móc w końcu mieć na coś ochotę i to zjeść... 🙁 😭 Bywa ciężko i aż czasami płakać mi się chce z tego powodu... Ale staram się trzymać i odliczać dni do następnych tyg ciąży, kiedy to ma być poprawa
Ja już kochana dziś się poryczałam , męczą mnie mdłości 24 na dobę. Też liczę na to, że odpuści za miesiąc. Natomiast z dnia na dzień jest gorzej. Łącze się z Tobą , myślałam , że jestem jedyna na forum , która tak dramatycznie to przechodzi

Do góry