reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2021

reklama
Ja mam nadzieję że dostanę skierowanie na wszystkie trzy prenatalne na NFZ. Mam wskazania- urodziłam się z rozszczepem podniebienia. Ale czy dostanę i na kiedy to dowiem się 12.01 u lekarza
Mamy w tym samym dniu wizytę 😁 Na Śląsku istnieje możliwość zrobienia badań prenatalnych bez skierowania z programu unijnego ,,Świadoma Mama”.

Ja mam na 18.15.. Moje poprzednie USG w zeszłym tygodniu w środę, także myślę, że tu już bezpieczniej. Może faktycznie lepiej przełożyć, bo wiadomo, że lepiej iść do swojego sprawdzonego lekarza.. A może do piątku Ci szybko zleci [emoji4][emoji3526]
Nie wiem czy tak częste usg jest zdrowe dla dziecka na tak wczesnym etapie.. Może poczekaj do piątku na spokojnie, a ta jutrzejsza odwolaj..

Mi w poprzedniej ciąży mówili, że USG nie jest szkodliwe dla dziecka. Nie ma znaczenia jak często jest wykonywane. Ja chodziłam bardzo często bo miałam torbiel na jajniku i podejrzewali nowotwór. Praktycznie co dwa tygodnie miałam USG
Co 2 tygodnie to okej. Ale tu koleżanka ma wizytę jutro i w piątek a to jest różnica 3 dni.. Więc trochę inny odstęp czasu jak 2 tygodnie.

Jutro 17:10, ale do lekarza za którym nie przepadam, bo tej lekarki co myślałam o zmianie lekarza nie ma teraz przez tydzień więc kicha... Chyba po prostu jutro pójdę sprawdzić czy wszystko jest ok na NFZ, a w piątek jestem umówiona do swojego lekarza i teraz nie wiem co robić, można wykonać dwa USG w tak krótkim odstępie czasu? Bo pewnie mimo, że jutro pójdę to w piątek mój lekarz zapewne też będzie chciał spojrzeć na USG swoim okiem.
Ja bym na pewno poczekała do piątku. To tylko roznica 3 dni. A takie usg to też z tą częstotliwością nie jest wskazane.
Ale musisz sama przemyśleć...

reklama
6+1, bez sensu jutro iść sprawdzać na NFZ czy jest wszystko w porzadku, a w piątek iść prywatnie i płacić po to, żeby nie robić USG, więc chyba macie rację, że jutro odpuszczę, jakoś będę musiała się uzbroić w cierpliwość.
No to spokojnie poczekaj. W piątek ujzysz już serduszko na usg i będziesz wtedy spokojniejsza. A jutro może nie być widoczne jeszcze. Bo różnie ukazuje się.. A tu różnica 3 dni to dla maluszka jest sporo.. Takze poczekaj cierpliwie, to tylko 3 dni..

Do góry