Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dokładnie. Jeśli tylko ma pomóc rozpoznać jakiekolwiek nieprawidłowości to USG trzeba robić i się je robi.ja tez miałam czasem usg w odstępie kilku dni, u swojego gin, a potem np prenatalne. To, ze usg jest szkodliwe to mit.
Ja w zeszłym tygodniu byłam w poniedziałek na usg, ale ze stresu zapomniałam porozmawiać o infekcji (nie wiem czemu doktor sama jej nie zobaczyła) i jak sie szybko pogorszyło, to przed sylwestrem w środe byłam znowu i lekarz nie widziała przeciwskazań, zeby sprawdzic na usg pecherzyk, jak juz siedziałam na fotelu. Z tego co wiem, usg nie ma złego wpływu, po prostu częste usg nie ma duzej wartości diagnostycznej.Co 2 tygodnie to okej. Ale tu koleżanka ma wizytę jutro i w piątek a to jest różnica 3 dni.. Więc trochę inny odstęp czasu jak 2 tygodnie.
Dziewczyny czy któraś bezie robiła badania prenatalne w 1 trymestrze? Ja mam skierowanie od lekarza by je wykonać bezplatnie, ze względu na wczesniejsze poronienie na wczesnym etapie.
Dzwoniłam się zapisać i Pani w rejestracji zapisała mnie na taki termin że będzie wtedy 11t4d. Gdzieś czytałam że najlepiej między 12-13 tyg wtedy wszystko już widać i można ocenić. Doradzicie cos?
Który to tydzień ?Odzywam się po pierwszej wizycie, lekko załamana... Lekarz podejrzewa puste jajo płodowe
Według miesiączki 7 tc, według mnie wcześniej bo pozytywny test owulacyjny miałam 8 grudnia.Który to tydzień ?