reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Natasza 27 Strasznie mi przykro[emoji19]trzymaj się.
Przy pierwszej ciąży mialam tak samo...ale w kilka miesiecy później bylam znowu w ciąży. Tym razem szczęśliwie donoszona i zdrowa córeczka.
Robilas jakieś badania? Lekarz mówi, ze to raczej podłoże genetyczne. Jestem załamana. Pierwsza biochemiczna, teraz to.

reklama
Ja miałam takie na początku ciąży w 5-6 tygodniu , później było ich mniej. Obecnie 7 tc +1 d i czasem się pojawi , ale króciutki ból. Wcześniej w tych pierwszych tygodniach były dość często i dlatego myślałam , że okres się zbliża, a tu ciąża.

U mnie czasem kłucia ale częściej to taki rozległy ból w podbrzuszu

Ja po badaniach... tsh wyskoczyło aż aż 2.6 a jeszcze 3 tygodnie temu było 1.13... wizyte u endokrynologa mam dopiero 14 stycznia:(
Moja endokrynolog mówi, że do 2,5 w I trymestrze jest ok. Czyli jesteś ns granicy i tragedii nie ma. Jesli możesz, to skontaktuj się wczesniej telefonicznie.
A i ja tez mam endokrynologa 14.01😉

Ja przy dwóch pustych jajach płodowych miałam robiony pakiet na trombofilie ze strony Test DNA. Wyszły mi mutacje genów. Mój lekarz prowadzący kazał też zbadać cytokiny. Wyszły bardzo rozjechane i na to biore lek immunopresyjny. Dodatkowo krzywa cukrowa i insulinowa. W tej ciąży acard clexane dużo suplementów Mam wielka nadzieję ze będzie teraz ok chociaż też dużo czarnych myśli.

reklama
Spróbuj zadzwonić, powiedzieli że jesteś w ciąży i to sytuacja awaryjna [emoji846] na pewno zwiększy Ci dawkę Euthyroksu. A ile teraz bierzesz?
Ja mam wrodzona niedoczynność tarczycy i hashi od ok. 15 lat... biorę w tym momencie 112 i w domu mam jeszcze wyższe dawki z poprzedniej ciazy tylko kwestia czy 125 wystarczy czy od razu lecieć w 137, a do przychodni wlasnie nie mogę się dodzwonić :/ nie wiem czy po prostu nie ogarnę jakiegoś terminu online bo tak chyba będzie najszybciej

Do góry