reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Rozumiem Cię bo sama tez tak panikuje.
Na pierwszym usg było ok?
Pierwsze usg dopiero 12 stycznia. Mieszkam za granica i tu troszkę inaczej wszystko wyglada. Wcześniej nie chcieli mnie przyjść mówiąc , że jeszcze nic nie będzie widać. Kazali tylko zribic raz będę czy faktycznie ciąża. Jak już zadzwoniłam ile mi wyszło to ustalili wizytę na styczeń 12 , ale mam dzwonić 3 stycznia to może wcześniej mnie przyjmie. Mieszamy na małej wyspie

reklama
Rozumiem Cię bo sama tez tak panikuje.
Na pierwszym usg było ok?
Przepraszam za autokorekte w słowniku. Na razie leżę i może poszukam innego ginekologa też prywatnie , mąż kazał nie panikować , że może akurat dziś mam dobry dzień , a później zaś będę stękać z powodu mdłości.

ja też mam przesunięcie o ok2tyg... Chodziłam co parę dni do gin bo nie mógł nic znaleźć a według Om powinno już być coś widać. Podejrzewał pozamaciczna... Zrobiłam betę i potem powtórzyłam. Lek stwierdził że cykl musiał mi się rozjechać plus późne zagnieżdżenie. Ogólnie ostatnio jak byłam to było ok 5tc (sama dokładnie nie wiem ile) i był już piękny pęcherzyk. Powiedział że jest ok. Następna wizytę mam 7stycznia żeby podejrzeć czy jest maluszek. Nie denerwuj się. Może i u ciebie będzie dobrze. Trzymam kciuki za was

U mnie też było przesunięcie, bo poszłam do lekarza wg OM w 7tc. Specjalnie trochę odczekałam, żeby było już coś widać, a na badaniu okazało się, że widać niewiele, ale ciążę można potwierdzić, bo to dopiero 5 tydzień był. Byłam też na USG w 7tc i było już serduszko. A dziś już u mnie 9tc4d i kolejna wizyta :)

Hej dziewczyny , dziś zaczęłam 8 tc według dwóch aplikacji , według moich obliczeń 7tc + 1d . Zaczęłam się niepokoić , że nagle ustały mi dolegliwości , mdłości itp. Czuje się normalnie jak przed ciążą . Ponadto miałam kilka ukłuć w lewy jajnik , jakby ktoś szpilki wbijał. Na razie ustało , ale obserwuje sytuacje. Oczywiście ja już panikuje i płacze mężowi , mąż powiedział , żebym poczekała jeszcze do południa i jak coś pojedziemy prywatnie do jakiegoś ginekologa. Strasznie się stresuje , panikuje bo zawsze wszystko bardziej przeżywam.
Mnie dziś przestały piersi boleć i też się aż za dobrze czuje ,jestem ok 8+3 też panikuje 🙈 wizytę mam dopiero w poniedziałek. 😔miejmy nadzieję że to po prostu taki etap ...

Dziewczyny! Chyba nie każą nam przyjść na porodówkę za miesiąc z aktualnym szczepieniem jak już się poród zacznie 🤣🤣🤣 choć właśnie wyobraziłam sobie taką sytuację 🤣
Ja się chciałam zaszczepić ale z racji ciąży się wstrzymam. Puki co ciąża jest przeciwwskazaniem do szczepienia bo nie ma danych.
Ja się cieszę, że ciąża jest przeciwskazaniem do szczepienia i nie będę się szczepić. Nie miałam też tego w planach. :) Dziwne jest dla mnie, że w ciągu niecałego roku powstała nowa choroba i od razu na nią szczepionka a do tego nikt nie mówi o tym co producent pisze na ulotkach. Oczywiście nie jestem antyszczepionkowcem, bo popieram wszystkie obowiązkowe szczepienia i dziecko też będę szczepić, ale za takimi szczepionkami stoją lata badań, a nie ktoś wymyśla chorobę w kilka miesięcy i zaraz szczepionkę na nią :)

Dziewczyny czy was też boli podbrzusze jak na okres? Czy takie bóle macie długotrwałe? Jeśli tak to w którym tygodniu? Martwie się o te moje bóle...

Mnie dziś przestały piersi boleć i też się aż za dobrze czuje ,jestem ok 8+3 też panikuje 🙈 wizytę mam dopiero w poniedziałek. 😔miejmy nadzieję że to po prostu taki etap ...
Też mam taką nadzieję , że dziś mam odpoczynek od złego samopoczucia. Nie to , że tęsknie za Mdłościami bo męczyły mnie strasznie , ale taki nagły zwrot akcji troszkę ( lub bardziej ) mnie zaniepokoił. Postaram się wyluzować , a jak coś będzie się dziać polecę choćby do innego lekarza. Teraz spróbuje się uspokoić.

Ja wiem swoje. Te dolegliwości potrafią zaniknąć by powrócić...ze wzmożoną sila.
ale pamiętam też , że sama panikowalam w poprzedniej ciąży. Tak więc rozumiem. Rozumiem i jeśli jest możliwość, idź prywatnie. Jak dobrze kojarzę to w Grecji mieszkasz. Nic inaczej widzę jak NFZ w Polsce albo nhs w Anglii

reklama
Dziewczyny czy was też boli podbrzusze jak na okres? Czy takie bóle macie długotrwałe? Jeśli tak to w którym tygodniu? Martwie się o te moje bóle...
Ja miałam takie na początku ciąży w 5-6 tygodniu , później było ich mniej. Obecnie 7 tc +1 d i czasem się pojawi , ale króciutki ból. Wcześniej w tych pierwszych tygodniach były dość często i dlatego myślałam , że okres się zbliża, a tu ciąża.

Do góry