reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

reklama
Jakoś wcale by mnie to nie zdziwiło, serio [emoji23] No może niekoniecznie z tym odesłaniem na za miesiąc, ale mogą odesłać np. do szpitala, który aktualnie jest jako covidowy. Jest wiele badań, które trzeba wykonać przed porodem, więc tak samo mogą, z czasem, wymagać zaszczepienia się na COVID.
Myślałam że z racji ciąży właśnie ominą nas szczepienia! Zapytam na pewno na wizycie lekarza... [emoji2][emoji2962]

Do 2,5 wystarczy mieć.. Takze spokojnie.. Tak mi endo zleciła ostatnio żebym do 2,5 zbila i będzie dobrze
A moja endokrynolog powiedziała że 2,5 do 2,8 to wynik dla osoby chyba +40 po ciążach. I dla osoby planującej bądź będącej dąży się właśnie do 1 /1,5.

Ale powiem wam nawet że mój ginekolog jak zobaczył wynik 3,19 to zaznaczył na czerwono i od razu powiedział "endokrynolog".

Ja teraz właśnie włączę z ft4. Mam w normie ale na dolnej granicy...

A moja endokrynolog powiedziała że 2,5 do 2,8 to wynik dla osoby chyba +40 po ciążach. I dla osoby planującej bądź będącej dąży się właśnie do 1 /1,5.

Ale powiem wam nawet że mój ginekolog jak zobaczył wynik 3,19 to zaznaczył na czerwono i od razu powiedział "endokrynolog".

Ja teraz właśnie włączę z ft4. Mam w normie ale na dolnej granicy...
A ft4 robiłaś może, bo mi gin zleciła też to zrobić..
Zrobiłam tylko TSH, bo kontroluje co jakiś czas ze względu na poprzednie problemy z tarczycą.. ale pewnie już zbadam jak będę kolejnym razem.. dzwoniłam teraz do rejestracji i jak coś to wypisze mi eutyrox w razie potrzeby... a w razie czego to i na ft4 podziała..

Dziewczyny a co myślicie o szczepionkach przeciw co id w ciąży? Bo mi to ciągle w głowie siedzi i się zastanawiam...
Do mnie już dzwonili że względu na grupę 0 w której mogę się szczepic 🤣ja zrezygnowałam właśnie ze względu na ciąże. Ale moja mama się zgłosiła będzie lada dzień szczepionka (też ochrona zdrowia ) więc zobaczymy ...

No to myślę, że zagrzeję z Wami na dłużej ;) test pokazał 2 kreski. Pierwsza wizyta u lekarza dopiero 13 stycznia. Skoro będę to może się trochę przedstawię ;) to moja 3cia ciąża, dzieciaki 3,5roku i 2,5roku (2017 i 2018) obie zakończone niestety cc. Kolejna przygoda przed nami, u nas jeszcze nikt nie wie i narazie tak zostanie.Zobacz załącznik 1220587

Kobieto. Pociesz mnie , że będzie dobrze , jak dzieci są rok po roku. Bo już mnie "pocieszają" co zyczliwsi , że będę mieć hmm. Przerąbane🥺 chociaż kilka osob uważa że dobrze że tak bedxie, za 2-3 lata będę mieć spokój i takie tam.

Co do pęcherza. To badanie moczu plus posiew. Na patologii jak leżałam, kilka dziewczyn właśnie były z przenoszonym zapaleniem. Bakterie nie są dobre dla ciąży. Niestety mogą przenikać , jakoś tak lekarze tłumaczyli dziewczynom obok z sali.:/

Ja właśnie dzisiaj oddałam mocz do badania, bo w poprzednim wyszły mi leukocyty w moczu :/ i może to być błaha przyczyna, a może być potrzebny antybiotyk. Warto się zawsze badać i skonsultować z lekarzem

reklama
Kobieto. Pociesz mnie , że będzie dobrze , jak dzieci są rok po roku. Bo już mnie "pocieszają" co zyczliwsi , że będę mieć hmm. Przerąbane🥺 chociaż kilka osob uważa że dobrze że tak bedxie, za 2-3 lata będę mieć spokój i takie tam.

Co do pęcherza. To badanie moczu plus posiew. Na patologii jak leżałam, kilka dziewczyn właśnie były z przenoszonym zapaleniem. Bakterie nie są dobre dla ciąży. Niestety mogą przenikać , jakoś tak lekarze tłumaczyli dziewczynom obok z sali.:/
Druga część pewnie do mnie, jutro będę u gin i będę mówić Mu wszystkie moje żale, żeby wszystko było dobrze z Dzidzią <3 <3

Do góry