reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

reklama
Cześć Dziewczyny,
@ania_g21 cieszę się, że wszystko w porządku, jest serduszko to najważniejsze [emoji3590][emoji3590]

A ja czekam na wyniki bety i chyba ponownie zaczynam czuć pęcherz jak przy ostatnim zapaleniu pęcherza, ale teraz furaginy nie mogę brać.. jakieś domowe, sprawdzone sposoby?
Zapalenie pęcherza to moja zmora...
Po 1. Ciepłe skarpety i bielizna
Po 2. Przy pierwszej oznace - hektolitry wody
Po 3. Kup sobie "Urosept" i jeśli masz problemy bierz cały czas. One są bezpieczne w ciąży.
Po 4. Zurawina - herbaty, soki, suszona. W kazdej postaci.

Jeśli stan już jest bardzo bolący - bierz furagine. Niby na ulotce pisze ze nie powinno się brać w 1 trymestrze ale jak rozmawiałam z moim ginem to powiedział że są bezpieczne i można brać. Zdecydowanie bezpieczniej dla dziecka będzie zjedzenie tabletek niż męczarnia z bólem i bakteriami. Bardzo dużo kobiet na tym forum bierze je w ciąży. Oczywiście przed - zadzwoń i skonsultuj. Ale nie zaniedbuj żebyś nie musiała później antybiotyku brac.

Cześć :) można dołączyć? U mnie pozytywny test był dwa dni przed wigilia. Ale, że miałam plamienia i ból podbrzusza to miałam już tydzień temu wizytę z USG i dostałam duphaston. Był widoczny pęcherzyk i ciałko żółte. Jutro idę na ponowne USG. Plamienia i bóle ustały, za to mam okropne wahania humorów. Ogólnie mam wrażenie, że ta ciąża bardziej mi dokucza niż poprzednia.

Cześć :) można dołączyć? U mnie pozytywny test był dwa dni przed wigilia. Ale, że miałam plamienia i ból podbrzusza to miałam już tydzień temu wizytę z USG i dostałam duphaston. Był widoczny pęcherzyk i ciałko żółte. Jutro idę na ponowne USG. Plamienia i bóle ustały, za to mam okropne wahania humorów. Ogólnie mam wrażenie, że ta ciąża bardziej mi dokucza niż poprzednia.
Kolejna z jutrzejsza wizyta.
Jutro będzie wysyp zdjęć i informacji o kropkach naszych..

Zapalenie pęcherza to moja zmora...
Po 1. Ciepłe skarpety i bielizna
Po 2. Przy pierwszej oznace - hektolitry wody
Po 3. Kup sobie "Urosept" i jeśli masz problemy bierz cały czas. One są bezpieczne w ciąży.
Po 4. Zurawina - herbaty, soki, suszona. W kazdej postaci.

Jeśli stan już jest bardzo bolący - bierz furagine. Niby na ulotce pisze ze nie powinno się brać w 1 trymestrze ale jak rozmawiałam z moim ginem to powiedział że są bezpieczne i można brać. Zdecydowanie bezpieczniej dla dziecka będzie zjedzenie tabletek niż męczarnia z bólem i bakteriami. Bardzo dużo kobiet na tym forum bierze je w ciąży. Oczywiście przed - zadzwoń i skonsultuj. Ale nie zaniedbuj żebyś nie musiała później antybiotyku brac.
Dziękuję Ci bardzo ☺️ Dzisiaj będzie sama żurawina i hektolitry wody, a jutro dopiero sobie kupię ten urosept i mam pierwszą wizytę u gin to wypytam.

Ja też wolałabym się nie szczepić ale boję się że warunkiem wypuszczenia na porodowke będzie okazanie ważnego szczepienia... Oby było tak jak mówicie :)

reklama
Ja też wolałabym się nie szczepić ale boję się że warunkiem wypuszczenia na porodowke będzie okazanie ważnego szczepienia... Oby było tak jak mówicie :)
Podejrzewam, że tak z czasem będzie. Przed każdym planowym zabiegiem lub porodem, trzeba będzie okazać zaświadczenie o szczepieniu. Podpytam jutro swojego gina co o tym myśli i jaka jest ogólna opinia, bo jeśli moja ciąża rozwinie się pomyślnie, to chce rodzic w szpitalu, a którym pracuje

Do góry