reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Ogólnie dosyć ciężko mi było od wczoraj, dzisiaj rano trochę emocje ze mnie w końcu zeszły płaczem. Wiem, że jedynie trzeba czekać, ale fajnie byłoby, gdyby raz na jakiś czas w staraniach o dziecko coś poszło normalnie. Jedyne co mnie trochę uspokoiło dzisiaj, to znalezione slajdy z wykładu o patologii ciazy z Uniwerku medycznego z Poznania, gdzie był slajd o pecherzyku żółtkowym - pojawia się przy pecherzyku ciążowym >=8mm i bHCG=7200. Pecherzyk ciazowy mam juz 10mm, ale beta 7066, wiec może za tydzień juz coś będzie. Tylko wkurza mnie, że każde źródło w necie podaje inne kryteria xD
Ale lekarze z Medicover sa coraz gorsi mam wrażenie, najgorzej się czuje, ze lekarka zobila szybkie i bolesne usg, dala mi zdjęcie, kazała przyjść za tydzień i nic nie porozmawiała o tym, co widać, czego się spodziewać etc. Może 5min u niej bylam, i do tego zapomniałam poprosić o cytologie, jak walnęła we mnie tym pustym pęcherzykiem
a z jakiego miasta jesteś?

reklama
Cieszę się, że wszystko się uklada. 🙂

Normalne, że objawy raz są mocniejsze raz słabsze. Ja dzisiaj mam w końcu lepszy dzień. Fakt, śniadanie nie weszło, ale pomogła guma z imbirem i weszło 😎

Byłam na wizycie, cytologia pobrana. Umówiłam się już na badanie prenatalne ze skierowaniem i poprzednimi badaniami, więc będą refundowane 😄

Dzisiaj mąż był wykupić mi luteine i ku naszemu zdziwieniu jest za darmo dla kobiet w ciąży. Ktoś wie o tym programie ciaza+?
Generalnie wszystkie dawki euthuroxu, letroxu , clexane i innych p/zaskrzepowych iniekcji i właśnie luteina dla kobiet w ciąży są bezpłatne o ile lekarz zaznaczy to w uprawnieniach dodatkowych ;)

Mi farmaceutka powiedziała żeby w ciąży unikać rumianku! A teraz czytam ze może zaburzać prace serca płodu...
Ja czytam mamę ginekolog i pisze,że można pic rumianek. Jeśli ktoś się boi to oczywiście wszystko najlepiej skonsultować ze swoim lekarzem , niż farmaceuta. Można pic herbatki z korpu włoskiego , gdzie tez jest rumianek dla dzieci. No i przede wszystkim , nie mówimy tu o piciu hektolitrami. W internecie można wiele przeczytać i zawsze będą inne tezy. Ja jak najbardziej rozumiem obawy , ale te najlepiej konsultować z walnym lekarzem prowadzącym ciąże. Szczerze to ja nawet boje się , czy ten imbir tez nie szkodzi , ale pije tylko jak mam mega mdłości i bóle żołądka. Niestety nic innego nie pomaga , i wole nature niż farmakologiczne zastosowanie. Natomiast Dziękujemy za informacje , każda jest cenna na wagę złota. Pozdrawiam Cieplutko

Dołączam do Was pełna nadziei. Ostatnia miesiączka 23.11. Termin z OM na 31.08. Dzisiaj 5 +1. USG robione w Wigilię pokazało pęcherzyk. Teraz USG 4.01 to będzie 6+0. Jestem po dwóch poronieniach z pustym jajem płodowym. W tej ciąży na wielu lekach. Mam nadzieję że się uda tym razem. Czy jest tu ktoś z podobnym wiekiem ciąży?
witam! I gratulacje. Ja jestem 6+2

Dołączam do Was pełna nadziei. Ostatnia miesiączka 23.11. Termin z OM na 31.08. Dzisiaj 5 +1. USG robione w Wigilię pokazało pęcherzyk. Teraz USG 4.01 to będzie 6+0. Jestem po dwóch poronieniach z pustym jajem płodowym. W tej ciąży na wielu lekach. Mam nadzieję że się uda tym razem. Czy jest tu ktoś z podobnym wiekiem ciąży?
Ja ostatnia miesiączka 22.11. Termin z OM na 29.08. :) pęcherzyk dziś 10,6 mm i wydaje mi się, że widać zarys ciałka żółtego. Następna wizyta 08.01. Czyli będzie 6t5d.

reklama
No to myślę, że zagrzeję z Wami na dłużej ;) test pokazał 2 kreski. Pierwsza wizyta u lekarza dopiero 13 stycznia. Skoro będę to może się trochę przedstawię ;) to moja 3cia ciąża, dzieciaki 3,5roku i 2,5roku (2017 i 2018) obie zakończone niestety cc. Kolejna przygoda przed nami, u nas jeszcze nikt nie wie i narazie tak zostanie.
IMG_20201228_165712.jpeg

Do góry