reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Pytanie do dziewczyn które mają maluchy takie około 2 letnie - wiem że to jest kwestia trochę odległa ale jak planujecie rozwiązać problem z wózkiem? U mnie w ogóle jest taka sprawa ze mloda wyrosła już ze swojego wózka i od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem kupna nowej spacerówki. I tak myślę czy inwestować w wozek do którego będę mogła dołączyć później gondole czy olać w ogóle ten temat... w sierpniu moja będzie miała niecałe 3 lata, moja mama mowi ze spacerówka musi być bo takie dzieci mają różne humory i na pewno nie będzie chodzić ze mną kilometrami, no a ja sobie nie wyobrażam znowu chodzić z dwoma wózkami;D
Są fajne dostawki do wózka albo dziecko sobie stoi albo siedzi z tyłu za wózkiem, to jest dobre rozwiązanie dla takiego malucha i ją się podnosi do góry jeśli się nie chce używać super sprawa [emoji846]

reklama
Spróbuj rumianek pić , może nie pomoże w 100% , ale mi łagodzi ból. Dodatkowo kładłam żelowy zimny wkład na głowę , jeśli nie masz to cokowiek co da uczucie chłodu , nawet zmoczona ścierka w zimnej widzie. No i ja leżę blisko otwartego okna , tylko , że mieszkam w cieplejszym kraju i temp. jest na plusie
Mi farmaceutka powiedziała żeby w ciąży unikać rumianku! A teraz czytam ze może zaburzać prace serca płodu...

Mam pytanko o lekarzy. Chciałabym lekarza prowadzącego mieć prywatnie, jednocześnie mam medicover wiec żal nie skorzystać z badań jakie mam w pakiecie. Jak to pogodzić? 2 lekarzy?
Ja tak robiłam w dwóch poprzednich ciążach 😎gin prywatnie i Frugo gin do skierowań na badania z NFZ wkoncu płacę składki na ubezpieczenie 🤔😋ale przy drugiej ciąży pani gin z NFZ miała focha na mnie podczas porodu bo zobaczyła w mojej karcie badań kartę ciąży od gina priv🤣🤣serio mnie opiepszyła, że uważam ją za niekompetentną i bla bla bla .. a ja tu 8 cm rozwarcia moja mina musiała być bezcenna bo pielęgniarka tylko powiedziała " pani jej nie słucha" 🙄😎

ja mam co prawda młodsze, ale wózek tym bardziej się przyda. Nie myślałaś po prostu o takiej desce, na której może jeździć dziecko? Jeśli teraz Twoje dziecko ma 2lat to zanim urodzi się kolejne to będzie już spore.

Było gdzieś pytanie o brzuch i wagę. Ja mam teoretycznie lekka niedowagę (bmi 17,6, ale zamierzam do niej wrócić, bo tak czuje się najlepiej).
Brzuch w drugiej ciąży wyszedł mi trochę szybciej.
Myslalam wlasnje o takiej dostawce, są nawet takie z fotelikiem... tylko że na chwile obecna i tak będę musiała chyba zainwestować w spacerowke. Chciałam pogadać z mężem ale on to ma wywalone otolnie na wszystkie zakupy ;d

Cieszę się, że wszystko się uklada. 🙂

Normalne, że objawy raz są mocniejsze raz słabsze. Ja dzisiaj mam w końcu lepszy dzień. Fakt, śniadanie nie weszło, ale pomogła guma z imbirem i weszło 😎

Byłam na wizycie, cytologia pobrana. Umówiłam się już na badanie prenatalne ze skierowaniem i poprzednimi badaniami, więc będą refundowane 😄

Dzisiaj mąż był wykupić mi luteine i ku naszemu zdziwieniu jest za darmo dla kobiet w ciąży. Ktoś wie o tym programie ciaza+?

Jestem w końcu po wizycie i niestety dalej żadnej pewności nie mam [emoji852] wg OM mam 7tc, ale wiedziałam, że miałam opóźnioną owulacje, ale wychodzi na to, ze 2 tygodnie, a nie tydzien. Na usg widać pęcherzyk ciazowy 10mm, ale jest pusty, nie ma jeszcze pęcherzyka żółtkowego, wg lekarz początek 5tc, na dniach powinien się pojawić pęcherzyk żółtkowy i zarodek. Za tydzień mam mieć znowu usg, akurat na 5.01 mam wizytę u prywatnej doktor. Dzisiaj jadę jeszcze sprawdzić betę, 7 dni temu miałam 1000, wiec teoretycznie już coś powinno być widać...Zobacz załącznik 1220089
Spokojnie kochana 😘 w drugiej ciąży miałam to samo a jak się pojawił zarodek to znów było źle i ciągle coś przez 3 tyg leżałam w domu i co kilka dni USG żeby sprawdzić czy ok ale było ok i córa na dziś 8 lat😋 trzymam kciuki !!!!! 🤗🤗🤗

Pytanie do dziewczyn które mają maluchy takie około 2 letnie - wiem że to jest kwestia trochę odległa ale jak planujecie rozwiązać problem z wózkiem? U mnie w ogóle jest taka sprawa ze mloda wyrosła już ze swojego wózka i od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem kupna nowej spacerówki. I tak myślę czy inwestować w wozek do którego będę mogła dołączyć później gondole czy olać w ogóle ten temat... w sierpniu moja będzie miała niecałe 3 lata, moja mama mowi ze spacerówka musi być bo takie dzieci mają różne humory i na pewno nie będzie chodzić ze mną kilometrami, no a ja sobie nie wyobrażam znowu chodzić z dwoma wózkami;D
ja nie zamierzam kupować nowego wózka. Już mój młody mało jeździ w wózku choć lubi :) ale mamy hulajnogę, autko elektryczne i będzie rowerek biegowy, to myśle ze mu wystarczy. Poza tym mieszkam na wsi i kręcę sie wokół komina :) większość czasu pewnie będziemy tez spędzać na ogrodzie, wiec bedą inne zabawy. Jeśli by sie okazało, ze jednak z jakiegoś powodu chce jeździć w wózku, to wtedy będę coś szukać używanego na cito :)
Czaruś w sierpniu będzie mieć 2,5 roku, a od lutego planuje oddać go do żłobka, wiec mam nadzieje, ze spacery bedą głównie z fasolka, bez Czarusia :)

reklama
Do góry