reklama
Nunia
Fanka BB :)
No niestety ja mam podobne zdanie.Ja w pierwszej ciąży chodziłam nfz i nie pójdę nigdy więcej.. Nie otrzymałam żadnego zdjęcia, na usg czasami mi pokazali dzidziusia..
Teraz chodzę prywatnie i podejście jest o wiele lepsze.. Wiem że niektórzy są na nfz fajni ale u mnie w mieście brak..
Też na nfz chodziłam i mialam wrażenie, że procedury ktore mają są ważniejsze, niż stan rzeczywisty i wątpliwości tu i teraz. No a wizyty były tak krótkie, że aż żal. Sprzęt też pozostawiał wiele do życzenia, tylko to bylo ładnych pare lat temu.
W Boże Narodzenie podrzuciłam wyniki badań lekarzowi, zapytała, czy chcę podejrzeć malucha, zrobiła mi usg, dostałam fotkę i nic nie zapłaciłam- byłam w szoku, ale lekarz powiedział, że to kontrola, a nie wizytaJa w pierwszej ciąży chodziłam nfz i nie pójdę nigdy więcej.. Nie otrzymałam żadnego zdjęcia, na usg czasami mi pokazali dzidziusia..
Teraz chodzę prywatnie i podejście jest o wiele lepsze.. Wiem że niektórzy są na nfz fajni ale u mnie w mieście brak..
k_katerina
Witam wszystkich, dołączam dzisiaj choć jutro mam wizytę i dopiero dowiem się co i jak i czy w ogóle coś Om 9.11, więc coś koło 7tc powinno być, zobaczymy
Dlatego tak jak napisałam, każdy lekarz jest inny.. Zależy od jego podejścia.. Ja jutro idę wyniki zrobić. TSH bo muszę skontrolować i odrazu zrobię mofologie, mocz i glukoze, akurat na środe będę mieć już wyniki wstępne..W Boże Narodzenie podrzuciłam wyniki badań lekarzowi, zapytała, czy chcę podejrzeć malucha, zrobiła mi usg, dostałam fotkę i nic nie zapłaciłam- byłam w szoku, ale lekarz powiedział, że to kontrola, a nie wizyta
MtV
Jeśli chodzi o kwoty to jestem dosyć świeżo po prowadzeniu ciąży i wydaje mi się, ze przy co 4tyg wizytach i badaniach wyszło około 4tys zł za wyniki plus wizyty (Warszawa). Do tego można doliczyć jakieś extra badania czy usg (byłam np 2 razy sprawdzić coś dodatkowo). To było przy prawidłowej ciąży. Teraz ze względu na zagrożenie (krótki odstęp po cc) chodzę częściej i płace więcej, bo zmieniłam lekarza. Ostatnie wizyty i ktg miałam już w ramach pakietu porodowego (rodziłam w prywatnym szpitalu i teraz tez tak planuję).
reklama
MtV
prenatal uno. Z tego co się orientowałam są najlepsze u nas aczkolwiek poprzednia ciąże zaczynałam w Stanach i tam np są zupełnie inne wytyczne co do składu najważniejszy jest jednak kwas foliowyWitam po świętach
moje pytanie brzmi jakie witaminy dedykowane dla wczesnej ciąży przyjmujecie?