reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Jestem w końcu po wizycie i niestety dalej żadnej pewności nie mam [emoji852] wg OM mam 7tc, ale wiedziałam, że miałam opóźnioną owulacje, ale wychodzi na to, ze 2 tygodnie, a nie tydzien. Na usg widać pęcherzyk ciazowy 10mm, ale jest pusty, nie ma jeszcze pęcherzyka żółtkowego, wg lekarz początek 5tc, na dniach powinien się pojawić pęcherzyk żółtkowy i zarodek. Za tydzień mam mieć znowu usg, akurat na 5.01 mam wizytę u prywatnej doktor. Dzisiaj jadę jeszcze sprawdzić betę, 7 dni temu miałam 1000, wiec teoretycznie już coś powinno być widać...Zobacz załącznik 1220089
U mnie właśnie pęcherzyk 0.98 cm był ostatnio na wizycie widoczny z zarysem ciałka żółtego i pani doktor powiedziała że za tydzień będzie już widoczne serduszko.. Za 2 dni mam wizytę i zobaczymy czy się sprawdzi to co powiedziała...

reklama
IMG_20201228_102113.jpg

Tu na zdjęciu jest pęcherzyk z zarysem ciałka żółtego

Dziewczyny a co sądzicie o Nifty Pro?warto?jaka cena?wiecie w którym tyg można zrobić amnio?
Ja uważam, że Nifty warto zrobić, nawet jeśli nie ma wskazań, dla świętego spokoju. Cena w Polsce to chyba ponad 2000 zł. Dlaczego od razu pytasz o amniopunkcję? To jest inwazyjne badanie i do tego trzeba mieć wskazania.

Dołączam i ja, mam nadzieje że zagrzeje miejsce na dłużej 😊 dzisiaj pojade na beta hcg, a do lekarza dostanę się pewnie po nowym roku 😊
Powiedzcie mi ile powinien wynosić dzienny przyrost beta hcg?
Witamy z dwoma kreskami 😉 są w necie kalkulatory beta HCG, powinno się zrobić dra razy najlepiej w odstępie 48h, wzrost powinien być jak się nie mylę >66 %, generalnie większość kalkulatorów ma komentarze bczy wzrost jest dobrym! Powodzenia 😘

Odnosząc się do wcześniejszych ważnych wpisów, też chodzę prywatnie, ale mam takie momenty że sobie myślę, a moze poszukać na nfz? Tylko że nie mam nikogo bliskiego kto mógłby polecić jakiegoś sprawdzonego lekarza, a to moja pierwsza ciąża więc ciężko mi ostatecznie zdecydować ot tak. Temat nadal otwarty u mnie myślę :)
Co do samopoczucia dziś jest od rana kiepsko. Spałam z 11 godzin 😳 i takie okropne mdłości od rana mam, że zaraz chyba nie skończą się dobrze... na szczęście w pracy mamy wolne między świętami a sylwestrem więc mogę odpoczywać... Nie dziwię się, że babeczki biorą zwolnienie od samego początku. Nie wiem jak poradziłabym sobie z tym uczuciem w pracy.

reklama
Ja w pierwszej ciąży chodziłam nfz i nie pójdę nigdy więcej.. Nie otrzymałam żadnego zdjęcia, na usg czasami mi pokazali dzidziusia..
Teraz chodzę prywatnie i podejście jest o wiele lepsze.. Wiem że niektórzy są na nfz fajni ale u mnie w mieście brak..

Do góry