reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

W ciąży z synem zawsze miałam podniesione ciśnienie u ginekologa. Nawet zakładali mi aparat do mierzenia na 24h. W domu jak sobie mierzyłam to było ok. Badanie też wyszło ok. Lekarka powiedziała że często kobiety na wizytach mają podniesione ciśnienie, ale lepiej to sprawdzić.
Oj tak... u mnie też tak było w pierwszej ciąży, ale ja często w biegu i jak wpadałam do gabinetu na ostatnią chwilę to nie dziwota, że ciśnienie wysokie. Lekarz zalecił mi mierzyć ciśnienie w domu. Kupiłam ciśnieniomierz i pomiary wychodziły w porządku :)

reklama
Ja mam podobnie z ciśnieniem, tak bardzo się denerwuję, że u lekarza zawsze podniesione. Nie wiem jak bym się starała i tak idzie w górę.
A glukozy jeszcze nie badałam. Nigdy nie miałam problemu ale zobaczymy, co z tego wyjdzie. Na razie nawet lekarz mi nie kazał badać 😉

U mnie znów ciśnienie niskie [emoji2]. A le cały czas takiej mam. Kiedyś pielęgniarka powiedziałam że "podtrzymujące życie".

Wam też dziewczyny tak brzuch wysadza? Ja wieczorami mam masakre.

Dzien dobry! :)
Ja wczoraj wieczorem slabo się czułam, ale dzisiaj jest już okej. W ogóle chyba będę zmagać się w tej ciazy z cukrzycą ciążowa :/ cukier na czczo dzisiaj 98, zobaczymy jak będzie jutro a 30 idę na badania i krzywa. Czy ktoras tez u siebie przewiduje? Ja odstawiłam metformine z polecenia endokrynologa, natomiast ginekolog twierdzi ze powinnam brać do końca 1 trymestru, w poprzedniej ciazy inna ginekolog tez mowila żeby odstawić. Nie brałam jej ze względu na problemy typowo cukrowe tylko ze względu na podejrzenie pcos, no i bądź tu mądry [emoji849]
U mnie też problem cukrowy, cukier na czczo 92. Mi ginekolog powiedział, żeby zostawić metforminę, ale biorę połowę dawki. I mam stosować dietę o niskim indeksie glikemicznym. Krzywa też w planach, ale na razie kazał się wstrzymać z tym badaniem, bo musiałabym odstawić do niego metforminę.

Ja też mam syndrom "białego fartucha". Ciśnienie w gabinecie u lekarza wysokie, ale w domu mierzę i jest ok. Glukoza na czczo na razie u mnie ok, na styk mieszczę się w tej normie do 92 mg/dl. Mam nadzieję, że nie podskoczy do góry, bo wizja robienia krzywej cukrowej mnie przeraża. Wiem, że w późniejszych tygodniach ciąży i tak jest obowiązkowa :(:(

Mam pytanko o lekarzy. Chciałabym lekarza prowadzącego mieć prywatnie, jednocześnie mam medicover wiec żal nie skorzystać z badań jakie mam w pakiecie. Jak to pogodzić? 2 lekarzy?

Mam pytanko o lekarzy. Chciałabym lekarza prowadzącego mieć prywatnie, jednocześnie mam medicover wiec żal nie skorzystać z badań jakie mam w pakiecie. Jak to pogodzić? 2 lekarzy?
A nie może być tak, że w Medicover lekarz daje ci skierowania na badania, robisz je w Medicover i wyniki pokazujesz później lekarzowi prywatnie?

Ja również będę miała prowadzoną ciąże na NFZ (tylko ze względu na darmowe badania) i prywatnie (zdecydowanie lepszy lekarz). Oczywiście lekarzowi na NFZ nie mówiłam o prywatnych wizytach.

Lekarz prywatny wypisuje ci skierowanie na badania na skierowaniu musi być pieczątką lekarza lub prywatnej przychodni w której pracuje , potem zgadzasz w medicover że masz skierowanie na badania (nie musisz mieć chyba skierowania z tej placówki ważne żebyś miała badania w pakiecie) i wykonujesz je standardowo . Ja też mam prywatnie lekarza a badania robię w innej prywatnej placówce która mam bliżej domu tyle że u mnie jest pakiet alianz więc mogę chodzić gdzie chce a on po prostu pokrywa koszty 😅

reklama
Lekarz prywatny wypisuje ci skierowanie na badania na skierowaniu musi być pieczątką lekarza lub prywatnej przychodni w której pracuje , potem zgadzasz w medicover że masz skierowanie na badania (nie musisz mieć chyba skierowania z tej placówki ważne żebyś miała badania w pakiecie) i wykonujesz je standardowo . Ja też mam prywatnie lekarza a badania robię w innej prywatnej placówce która mam bliżej domu tyle że u mnie jest pakiet alianz więc mogę chodzić gdzie chce a on po prostu pokrywa koszty 😅
Jak kiedyś miałam pakiet medyczny w Luxmed to skierowanie na badanie musiało być wystawione przez lekarza z Luxmed.
Nie wiem jak to jest teraz w Medicover.

Do góry