reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Ja mam ostatnio mdłości ale nie wymiotuje, mam urlop i praktycznie ciągle śpię 🤣 brak apetytu mniej jem ale zgrublam 1kg :/ co niezabardzo mi się podoba w 5 tygodniu. Mam nadzieję że to woda w organizmie.

reklama
Kochane bardzo po cichutku chcialabym do was dołaczyc. Pokrecone u mnie wszystko. Od sb mialam plamienie ( 10dpo)myslalam ze @ za rogiem. We wt rano po dwojce bylo jakby wiecej zabarwionego sluzu na rozowo zaznaczylam 1dc. W srode i czwartek prawie nic tylko po wyproznianiu. W czwartek zrobilam test po 10 a tam kreska. Z clearblue wyszlo 1-2 tydzien . Ponechalam dzis do Niemiec do gpl ginekologa. Plamoenia juz nie ma , pecherzyka narazie nie widac ale macica wyglada obiecujaco. Wyglada ciazowo. Mam nadzieje ze zostane z wami na dluzej. Na swieta jade do PL i mam tam wizyte 23.12 u mojego gina. Poprosze o kciuki.
Ja też miałam plamienia, więc spokojnie [emoji846]

Mnie dziewczyny wykańcza śpiączka... Spała bym wszędzie i o każdej porze. I wzdęcia... Jezu żyć mi nie dają. Mdłości na chwilę obecną brak i chwała za to!

U mnie w dalszym ciągu nikt nie wie. Na święta dowie się przyjaciółka z pracy która mnie bardzo wspierała a reszta świata po kolejnej wizycie u ginekologa (04.01.2021) będzie to 10 tydzień więc myślę że najwyższa pora [emoji846]

U mnie dziś druga beta 🥰 w środę 5400 dziś 9600 takze jestem już spokojniejsza 😀 za tydzień pierwsza wizyta u ginekologa, z apki będzie wtedy 6t3d, może trochę za szybko więc nie nastawiam się na serduszko, ale chciałam załatwić to jeszcze przed świętami i to był jedyny możliwy dla mnie termin ;)
Poza tym że jestem zmęczona, to nie czuje sie inaczej niż zawsze ;) no jedynie piersi są wrażliwsze i jakby nabrzmiałe? Pełniejsze? Ale biustonosza jeszcze nie muszę zmieniać na większy 😀

Dziewczyny jak zamierzacie powiedzieć o ciąży rodzinie, albo jak powiedzialyscie? Szukam jakiejś alternatywy dla normalnej rozmowy, bo wiem, że nie dam rady tego powiedzieć. Strasznie jestem płaczliwa i się wzruszam, zacznę tylko zdanie i się popłacze 😂

Dziewczyny jak zamierzacie powiedzieć o ciąży rodzinie, albo jak powiedzialyscie? Szukam jakiejś alternatywy dla normalnej rozmowy, bo wiem, że nie dam rady tego powiedzieć. Strasznie jestem płaczliwa i się wzruszam, zacznę tylko zdanie i się popłacze 😂
My planujemy teściom powiedzieć w wigilię, dostaną od nas portfele, a w każdym z nich będzie informacja, że kolejny wnusio w drodze :) Może nic wymyślnego, ale wiem, że na pewno się ucieszą :)

Witajcie. Moj termin 04.08.2021😃😃
AFC7DF45-2D88-4DBD-A2BF-14C031F3DE38.jpeg

Cześć dziewczyny! Ze staraczek przechodzę do was ❤️ Czesc @Kruczka :)
Mieszkam poza Polska i mam do dyspozycji tylko mało wrażliwe testy (50) i już 7dpo na takim teście były piękne kreseczki a dzisiaj 10 dpo już nie ma wątpliwości :)
Leczyłam się na niepłodność i miałam zastrzyk z hCG wiec na początku obawiałam się ze to pozostałość ale kreski pięknie ciemnieją wiec można zalozyc ze jestem w ciąży i beta tez jest pewnie przyzwoita, skoro test o wrażliwości 50 już pokazuje piękne krechy a do daty spodziewanej @ wciąż jeszcze 2 dni!
termin porodu z OM mam na 25 sierpnia 💕
Wizyta u gina przed samymi świetami :) te będzie piękny prezent na swieta... żeby tylko wszystko się dobrze skończyło. To moja 6 ciąża ale mam tylko dwójkę dzieci wiec wiem, ze różnie może być.

Załączniki

• 8C9058FA-37A5-4CB2-A025-68CA946990CC.jpeg
    8C9058FA-37A5-4CB2-A025-68CA946990CC.jpeg
    676,5 KB · Wyświetleń: 79
reklama
Do góry