reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2021

reklama
Jeżeli ma cię to uspokoić to idź. Sama pamiętam jak się balam przy pierwszej ciąży. Teraz człowiek jakoś inaczej podchodzi

Ponoc nic dwa razy sie nie zdarza. Biore acard, duphaston, wszystkie witaminy i zmetylowany kwas foliowy. Dodam, ze na usg byly 2 pechrzyki przed owu.

Ja w poniedzialek zrobie trzeci raz. Bo juz mialam zalamke ze tak malo w przeddzien okresu. A tu nagle 190. Interesuje mnie fakt 2 pecherzykow (12 mm a drugi mial 13.4 kilka dni przed owu).

To ja jestem tak zielona w temacie... Bety nie robiłam. Czekam do wizyty 3 grudnia i wtedy się okaże co i jak. Jak każda mam nadzieję, że będzie dobrze. Nie mogę się doczekać tej wizyty. Chciałąbym już wszystko wiedzieć, ale czytałam, że najlepiej iść do lekarza koło 6-8 tygodnia. Ja miałam ostatni okres 20 października, więc będę pewnie mieć termin na przełomie lipca i sierpnia.

reklama
To ja jestem tak zielona w temacie... Bety nie robiłam. Czekam do wizyty 3 grudnia i wtedy się okaże co i jak. Jak każda mam nadzieję, że będzie dobrze. Nie mogę się doczekać tej wizyty. Chciałąbym już wszystko wiedzieć, ale czytałam, że najlepiej iść do lekarza koło 6-8 tygodnia. Ja miałam ostatni okres 20 października, więc będę pewnie mieć termin na przełomie lipca i sierpnia.
Bete można robić co dwa dni żeby sprawdzac przyrost co daje nam mniej więcej poglad czy ciaza się rozwija. Ja zrobilam z ciekawości w poniedziałek bo pierwszy test o czułości 25 wyszedl mi negatywny, drugi o czułości 10 bardzo blada kreska. Pobiegłam na bete i wynik byl 21.7. Skontaktowałam się z lekarzem i powiedziała mi żebym powtorzyla, wiec w środę szybko pobiegłam jeszcze raz i wynik byl juz 81.4. Wizyty u ginekologa jeszcze nie umawiałam, tez pewnie przydałoby się już coś zaklepać na za dwa tygodnie. Dziewczyny a czy bierzecie juz jakieś witaminy?

Do góry