reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

U mnie 62.5 startowa. W pierwszej ciazy przytyłam 30 kg [emoji85] i na pewno nie chce teraz tego powtórzyć. A jak u Ciebie?
U mnie startowa 69kg. Mam 28 lat i to pierwsza ciąża. Chciałabym się pilnować, żeby przytyć max 10kg, ale nie wiem jak to wygląda w praktyce. Marzyć sobie można :D

reklama
U mnie startowa 69kg. Mam 28 lat i to pierwsza ciąża. Chciałabym się pilnować, żeby przytyć max 10kg, ale nie wiem jak to wygląda w praktyce. Marzyć sobie można :D
O to ja mam 27 lat :d w pierwszej ciazy chyba na ze dużo sobie pozwalałam jeżeli chodzi o słodycze no i w ogóle się nie ruszalam, wiec z doświadczenia mogę poradzić pilnowanie sie;D chociaz wiadomo każdy organizm jest inny. Moja koleżanka jest teraz w 7 miesiącu i przytyla tylko 6 kg, no ale sama mpwi ze słodkiego w sumie w ogóle nie je i mogłoby dla niej nie istnieć

O to ja mam 27 lat :d w pierwszej ciazy chyba na ze dużo sobie pozwalałam jeżeli chodzi o słodycze no i w ogóle się nie ruszalam, wiec z doświadczenia mogę poradzić pilnowanie sie;D chociaz wiadomo każdy organizm jest inny. Moja koleżanka jest teraz w 7 miesiącu i przytyla tylko 6 kg, no ale sama mpwi ze słodkiego w sumie w ogóle nie je i mogłoby dla niej nie istnieć
Mnie na razie nie ciągnie do słodyczy ani w sumie do niczego. Do tego planuję Staram się jeść normalnie. Kiedy planujesz powiedzieć rodzinie? Ja się tak stresuję czy wszystko jest ok, że myślę, żeby dopiero po 12 tyg powiedzieć- po prenatalnych.

Mnie na razie nie ciągnie do słodyczy ani w sumie do niczego. Do tego planuję Staram się jeść normalnie. Kiedy planujesz powiedzieć rodzinie? Ja się tak stresuję czy wszystko jest ok, że myślę, żeby dopiero po 12 tyg powiedzieć- po prenatalnych.
Mężowi juz powiedziałam, a co do reszty rodziny No to chciałabym utrzymać to właśnie do 12 tygodnia w tajemnicy, ale jeżeli brzuszek bedzie rosl szybciej niż w pierwszej ciazy to nie wiem czy uda mi się to utrzymać tak długo, bo wszyscy mieszkamy w jednym domu [emoji57]

Mężowi juz powiedziałam, a co do reszty rodziny No to chciałabym utrzymać to właśnie do 12 tygodnia w tajemnicy, ale jeżeli brzuszek bedzie rosl szybciej niż w pierwszej ciazy to nie wiem czy uda mi się to utrzymać tak długo, bo wszyscy mieszkamy w jednym domu [emoji57]
Mój mąż też oczywiście wie. Przez święta może być ciężko mi to utrzymać, a 12tc wypadnie po nowym roku dopiero. Na pewno w pracy chcę dłużej trzymać ciążę w tajemnicy. Pracuję na razie w 100% zdalnie i jak tylko będę się dobrze czuć to chcę pracować do kwietnia. Chyba, że zarządzą powrót do biura szybciej, to wtedy pomyślę o wcześniejszym L4.
A jak u Ciebie z aktywnością w ciąży? Przed ciążą ćwiczyłam na rowerku w zasadzie codziennie i teraz też staram się trochę jeździć 3-4 x w tyg po 1h, dla samego ruchu, bo niewiele się ruszam w ciągu dnia. Czytałam, że niby można, ale dopiero wizyta u lekarza przede mną. Zauważyłam też. że mocno puchnę w brzuchu i udach, co jest aż niemożliwe w 6tc i zastanawiam się czy mogę brać Hydrominum? Przed ciążą też czasem brałąm. Niby to tylko ziołowe tabletki i piszą wszędzie, że po konsultacji z lekarzem można. Sama nie wiem.

Mój mąż też oczywiście wie. Przez święta może być ciężko mi to utrzymać, a 12tc wypadnie po nowym roku dopiero. Na pewno w pracy chcę dłużej trzymać ciążę w tajemnicy. Pracuję na razie w 100% zdalnie i jak tylko będę się dobrze czuć to chcę pracować do kwietnia. Chyba, że zarządzą powrót do biura szybciej, to wtedy pomyślę o wcześniejszym L4.
A jak u Ciebie z aktywnością w ciąży? Przed ciążą ćwiczyłam na rowerku w zasadzie codziennie i teraz też staram się trochę jeździć 3-4 x w tyg po 1h, dla samego ruchu, bo niewiele się ruszam w ciągu dnia. Czytałam, że niby można, ale dopiero wizyta u lekarza przede mną. Zauważyłam też. że mocno puchnę w brzuchu i udach, co jest aż niemożliwe w 6tc i zastanawiam się czy mogę brać Hydrominum? Przed ciążą też czasem brałąm. Niby to tylko ziołowe tabletki i piszą wszędzie, że po konsultacji z lekarzem można. Sama nie wiem.
Ja byłam aktywna do lipca:d pozniej pojawiło się trochę problemów rodzinnych i codzienne ćwiczenia na silowni zamieniłam na dłuższe spacery z córką. Jak na razie nie ruszam się w ogóle ze względu na zdalne zajęcia, chciałam dzisiaj wyjść na spacer ale u mnie temperatura odczuwalna do -9, nie wiem czy długo wytrzymałabym na zewnątrz [emoji51]

reklama
To super:)
Madziejka ja w pierwszej też podobnie. 30 na + teraz nie planuje tyle[emoji23]
To może będziemy się wspólnie motywowac:D ja jak na razie nie mam dużego apetytu, a tak w ogóle to odrzuciło mnie od słodkiego - mogłoby na chwile obecna dla mnie nie istniec [emoji16] chciałabym w tej ciazy tak max 12 kg przytyć

Do góry