reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Ja miałam mieć swoją druga wizytę na dziś ,ale została przełożona na następny tydzień. Dziś zamykam 10 tc z om. Mieszkam za granica i tu trochę inaczej wszystko wygląda.
10-11 tydzień to już super, ja dziś dopiero 8+2. Dowiedziałam się o ciąży w 4 tygodniu, właściwie jeszcze przed terminem spodziewanego okresu i od tamtej pory mi się strasznie dłuży choć z drugiej strony jak sobie pomyślę, że to było miesiąc temu to miałam wrażenie jakby to było jeszcze wcześniej, dawno temu 😅

reklama
Uważajcie na siebie dziewczyny! Ja leżę całe dnie pod kocykiem, aż mnie boli każda tylna część ciała [emoji23]
Ja mam wizytę dopiero 01.02. Osiwieję do tego czasu... Umówiłam sobie prenatalne na 15.02.
Co ile chodzicie na wizyty do swojego lekarza?
Pierwsze 2 w odstepie 1tygodnia, bo ciąża okazala się młodsza i trzeba było potwierdzić, że się rozwija, a po potwierdzeniu zarodka z akcja serca, to 3 tygodnie [emoji17] bylam po drodze u innego ginekologa z infekcją, ale nie zrobil mi usg, wiec go nie liczę.

Ale jak słucham dziewczyn tu i na fb, to jeśli nie ma problemów, to wizyty wlasnie będą co 3-4 tygodnie

Pierwsze 2 w odstepie 1tygodnia, bo ciąża okazala się młodsza i trzeba było potwierdzić, że się rozwija, a po potwierdzeniu zarodka z akcja serca, to 3 tygodnie [emoji17] bylam po drodze u innego ginekologa z infekcją, ale nie zrobil mi usg, wiec go nie liczę.

Ale jak słucham dziewczyn tu i na fb, to jeśli nie ma problemów, to wizyty wlasnie będą co 3-4 tygodnie
Czyli widzę, że każda podobnie. Mi się wydaje, że co 2 tygodnie to za często, ale te 3 wytrzymać! Graniczy z cudem. Ja teraz 01.02. Później za dwa tygodnie prenatalne i podejrzewam, że 2-3 tyg. po prenatalnych będę szła do swojej lekarki bo wspomniała coś o początku marca.

Cześć dziewczyny! Mnie tez dopada zwątpienie czy wszystko z dzidzia ok... następna wizyta po 4 tyg od poprzedniej, czyli 09.02 :/ a 29.01 testy genetyczne.
To co mnie najbardziej martwi to straszne duszności. Ciężko mi złapać oddech. Mam tez taki refluksowy kaszel, i generalnie ciężki refluks od pierwszych dni ciąży :( wiem ze to nie covid, czytałam ze w ciąży duszności ma 70% kobiet ale to moje 3 dziecko a mam tak pierwszy raz. W szpitalu będą chcieli pewnie robić rtg płuc a ja jestem dopiero w 9 tc i nie dam się naświetlić w tym momencie. Domowe metody w tym inhalacje nie pomagają za bardzo :( czy któraś tez tu walczy z dusznościami?

reklama
Do góry