reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

reklama
Ja banany uwielbiam; ostatnio też przeczytałam, że banany mogą powodować zatwardzenie :/ a to kolejny problem kobiet w ciąży. Kurcze ciężko jest znaleźć złoty środek, jeśli chodzi o odżywianie w ciąży.

Nie popadajmy tez w skrajności [emoji4] mozna jesc o każdej porze dnia - zakładam że żadna z nas nie rzuca się jednorazowo na kilogram jabłek [emoji23] mamy swoje dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, nie będę wdawać się w szczegółowy podzial, ale od jabłka czy banana na podwieczorek na pewno od razu nie wskoczą kilogramy na plusie. Zasada jest jedna, nie można wyrabiać tygodniowo nadwyżki kalorycznej i wszystko będzie okej;) no i może jeszcze druga, ze fajnie byłoby te dwie czy trzy godziny przed spaniem odpuścić sobie jakiekolwiek jedzenie. wiadomo ze nie będziemy siedzieć z waga i liczyć ile dokładnie gramów banana ktoś zjadl, ale orientacyjne informacje na temat kaloryczności na pewno pomogą utrzymać się w tych ryzach

Dziewczyny A co pijecie ? Mi ginekolog kazała zwykłą wodę z cytryną. Niestety ze względu na zgage odpada. Wody butelkowe też średnio zdrowe, soki tylko w małych ilościach i już sama nie wiem 🤔

Dziewczyny A co pijecie ? Mi ginekolog kazała zwykłą wodę z cytryną. Niestety ze względu na zgage odpada. Wody butelkowe też średnio zdrowe, soki tylko w małych ilościach i już sama nie wiem [emoji848]
Mozesz sok rozrobić z wodą. My akurat w domu pijemy wodę filtrowana albo Żywiec, ja dodatkowo pije herbaty czarna owocowe tylko bez cukru bo jakis czas temu juz zrezygnowałam ze słodzenia.

O właśnie z tym sokiem to dobry pomysł! Podobno winogronowy z wodą mega nawadnia organizm ;)
O widzisz, o tym nie słyszałam. [emoji16] ja ogólnie nie przepadam za rozwodnionym sokiem:D ale np moja mama zawsze robi sobie pol na pol, bo mowi ze dla niej taki czysty sok jest za slodki

Ja piję przede wszystkim wodę i ostatnio zaczęłam sobie parzyć rumianek. Bardzo lubię herbatę i kawę, ale ograniczyłam. Soki piję rzadko, ale tydzień temu miałam fazę na pomarańczowy, ale już przeszło ;) no i nie słodzę już kilka dobrych lat.

reklama
Cześć dziewczyny ja mam wstępnie termin wyznaczony na 2 sierpnia. Czy któraś z Was miała już USG?
Jak na razie czekam na drugie USG. Na pierwszym ciąża okazała się młodsza o 3 dni, z om 5t6d a z USG 5t3d. Widać tylko pęcherzyk 12 mm i nic więcej 🙄😟 siedzę i czekam na wyniki drugiej bety. Pierwsza z czwartku wyszła 14088.

Do góry