reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2021

reklama
Ja banany uwielbiam; ostatnio też przeczytałam, że banany mogą powodować zatwardzenie :/ a to kolejny problem kobiet w ciąży. Kurcze ciężko jest znaleźć złoty środek, jeśli chodzi o odżywianie w ciąży.

Nie popadajmy tez w skrajności [emoji4] mozna jesc o każdej porze dnia - zakładam że żadna z nas nie rzuca się jednorazowo na kilogram jabłek [emoji23] mamy swoje dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, nie będę wdawać się w szczegółowy podzial, ale od jabłka czy banana na podwieczorek na pewno od razu nie wskoczą kilogramy na plusie. Zasada jest jedna, nie można wyrabiać tygodniowo nadwyżki kalorycznej i wszystko będzie okej;) no i może jeszcze druga, ze fajnie byłoby te dwie czy trzy godziny przed spaniem odpuścić sobie jakiekolwiek jedzenie. wiadomo ze nie będziemy siedzieć z waga i liczyć ile dokładnie gramów banana ktoś zjadl, ale orientacyjne informacje na temat kaloryczności na pewno pomogą utrzymać się w tych ryzach

Dziewczyny A co pijecie ? Mi ginekolog kazała zwykłą wodę z cytryną. Niestety ze względu na zgage odpada. Wody butelkowe też średnio zdrowe, soki tylko w małych ilościach i już sama nie wiem 🤔

Dziewczyny A co pijecie ? Mi ginekolog kazała zwykłą wodę z cytryną. Niestety ze względu na zgage odpada. Wody butelkowe też średnio zdrowe, soki tylko w małych ilościach i już sama nie wiem [emoji848]
Mozesz sok rozrobić z wodą. My akurat w domu pijemy wodę filtrowana albo Żywiec, ja dodatkowo pije herbaty czarna owocowe tylko bez cukru bo jakis czas temu juz zrezygnowałam ze słodzenia.

O właśnie z tym sokiem to dobry pomysł! Podobno winogronowy z wodą mega nawadnia organizm ;)
O widzisz, o tym nie słyszałam. [emoji16] ja ogólnie nie przepadam za rozwodnionym sokiem:D ale np moja mama zawsze robi sobie pol na pol, bo mowi ze dla niej taki czysty sok jest za slodki

Ja piję przede wszystkim wodę i ostatnio zaczęłam sobie parzyć rumianek. Bardzo lubię herbatę i kawę, ale ograniczyłam. Soki piję rzadko, ale tydzień temu miałam fazę na pomarańczowy, ale już przeszło ;) no i nie słodzę już kilka dobrych lat.

reklama
Cześć dziewczyny ja mam wstępnie termin wyznaczony na 2 sierpnia. Czy któraś z Was miała już USG?
Jak na razie czekam na drugie USG. Na pierwszym ciąża okazała się młodsza o 3 dni, z om 5t6d a z USG 5t3d. Widać tylko pęcherzyk 12 mm i nic więcej 🙄😟 siedzę i czekam na wyniki drugiej bety. Pierwsza z czwartku wyszła 14088.

Do góry