reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2021

reklama
Ja nie robię postanowień, bo kto wie, jak to będzie. Z pewnościa chcę się dobrze odżywiać, ruszać się w miarę możliwości i jak najwięcej czytać na temat pielęgnacji i wychowania dzieci oraz dbać o małżeństwo, bo to nasze ostatnie “samotne” chwile :) Dziewczyny, a macie mdłości, wymiotujecie? Bo ja nic a nic.
Ja od dwóch dni rano mam straszne nudności. Przechodzą jak coś zjem ale muszę wręcz jeszcze w łóżku coś zjeść bo inaczej jest dramat

Ja w pierwszej ciąży przytylam 27 kg xD też sobie pozwalalam i tak jak słodkie jem tylko przed @ tak w tamtej ciąży musiało być codziennie coś słodkiego.... Teraz mam ochotę bardziej na rzeczy słone Ale to też nie mam napadów, raczej brak apetytu i również bym nie chciała w tej ciąży przywalic tyle na wadze xD mi też wychodzi termin na 7 sierpnia. A z tym spaniem to faktycznie ja również źle śpię i jak już zasnę to mam tak głupie sny...

Ja w poprzedniej ciąży przytyłam prawie 35 kg 🙈Ale przyznam jadłam bez opamiętania ,to był taki czas dla mnie 🤣 w tej postaram się mieć inne podejście i nie jeść tyle.Zobaczymy czy wyjdzie 😅Macie dziewczyny jakieś postanowienia ?;)
U mnie pierwsza ciąża ale postanawiam nie przytyć więcej niż 12kg :D napady głodu chce hamować owocami :p

Z głodem u mnie to samo- po 2h od jedzenia jest napad wilczego głodu. Probuje jeść wtedy owoce jakieś ale i tak najlepiej wchodzi czekolada :p a wspolzyjecie normalnie? My tak i wczoraj wpadłam w schize za na pewno zajdę w ciąże drugi raz :D
No nie ma opcji na druga ciażę, szyjka macicy jest zamknięta. My też nie odmawiamy sobie bliskości :)

Pamiętaj, że owoce zawieraja sporo cukru, najlepiej je jeść w pierwszej połowie dnia. Może zastap część owoców sokiem warzywnym.
Glownie jem przed południem: jablko, mandarynke albo banana. Popołudniu ewentualnie tez jablko ale raczej kanapka z ogórkiem kiszonym mi wchodzi :D

reklama
Do góry