reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

reklama
Ja nie robię postanowień, bo kto wie, jak to będzie. Z pewnościa chcę się dobrze odżywiać, ruszać się w miarę możliwości i jak najwięcej czytać na temat pielęgnacji i wychowania dzieci oraz dbać o małżeństwo, bo to nasze ostatnie “samotne” chwile :) Dziewczyny, a macie mdłości, wymiotujecie? Bo ja nic a nic.
Ja od dwóch dni rano mam straszne nudności. Przechodzą jak coś zjem ale muszę wręcz jeszcze w łóżku coś zjeść bo inaczej jest dramat

Ja w pierwszej ciąży przytylam 27 kg xD też sobie pozwalalam i tak jak słodkie jem tylko przed @ tak w tamtej ciąży musiało być codziennie coś słodkiego.... Teraz mam ochotę bardziej na rzeczy słone Ale to też nie mam napadów, raczej brak apetytu i również bym nie chciała w tej ciąży przywalic tyle na wadze xD mi też wychodzi termin na 7 sierpnia. A z tym spaniem to faktycznie ja również źle śpię i jak już zasnę to mam tak głupie sny...

Ja w poprzedniej ciąży przytyłam prawie 35 kg 🙈Ale przyznam jadłam bez opamiętania ,to był taki czas dla mnie 🤣 w tej postaram się mieć inne podejście i nie jeść tyle.Zobaczymy czy wyjdzie 😅Macie dziewczyny jakieś postanowienia ?;)
U mnie pierwsza ciąża ale postanawiam nie przytyć więcej niż 12kg :D napady głodu chce hamować owocami :p

Z głodem u mnie to samo- po 2h od jedzenia jest napad wilczego głodu. Probuje jeść wtedy owoce jakieś ale i tak najlepiej wchodzi czekolada :p a wspolzyjecie normalnie? My tak i wczoraj wpadłam w schize za na pewno zajdę w ciąże drugi raz :D
No nie ma opcji na druga ciażę, szyjka macicy jest zamknięta. My też nie odmawiamy sobie bliskości :)

Pamiętaj, że owoce zawieraja sporo cukru, najlepiej je jeść w pierwszej połowie dnia. Może zastap część owoców sokiem warzywnym.
Glownie jem przed południem: jablko, mandarynke albo banana. Popołudniu ewentualnie tez jablko ale raczej kanapka z ogórkiem kiszonym mi wchodzi :D

reklama
Do góry