reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Też mam te stłumione mdłości raz rano , raz wieczorem. A wczoraj było super to się trochę zdziwiłam 🤦‍♀️
No ale kiedyś musi się to skończyć😉
Hej dziewczyny , przyszły mi te opaski uciskowe przeciwymiotne.Co prawda użyje je dopiero jak będę źle się czuć , dziś o dziwo dobrze się czuje 9tc+ 1 dzień, może już wyciszają mi się moje dolegliwości i mdłości 24 na dobę .Jedynie po śniadaniu miałam takie stłumione mdłości. Na razie jest Ok, oczywiście raz się martwię czy to normalne , później mówię sobię by się nie stresować bo to nie pomaga. Wizytę kolejną mam za 1,5 tygodnia. Jeśli wrócą silne mdłości to założę opaski i będę Was informować , czy coś dają. Oczywiście każdy organizm jest inny , dlatego na internecie były przeróżne opinie , te przychylne i nie przychylne temu gadżetowi. Będę informować , a Wam życzę spokojnych dni bez wielkich uciążliwych objawów.Zobacz załącznik 1226072

reklama
Dziewczyny test Pappa to dużo statystyki i po 35 roku życia ( lub gdy kiedys wady byly we wczesniejszej ciąży lub rodzinie) zeby miec bardziej dokladne wyniki niektorzy lekarze zalecaja test Nifty lub inne podobne z DNA plodu. Sa po prostu bardziej wiarygodne.
Jak pacjentki są młode to nie trzeba i nie mowią.
Nie martwić się na zapas 😄
Ja właśnie jestem jeszcze (chyba😅) młoda (24,5 😃), więc mam nadzieję, że test PAPPA i usg wystarczy i że wszystko będzie dobrze z dzidziusiem 🤗 nie chce się też nakręcać, bo jak naczytam się tych różnych stron internetowych to potem mam koszmary... Ja to zawsze za dużo analizuje...

@Mana_lena miałam w poprzedniej ciąży takie opaski na nadgarstki, na początku wydawało się że pomagały ale nie na mdłości a po prostu stopowaly wymioty. A jak już rozkręciły mi się wymioty na cały dzień to nie działały... Jak coś się nie przyjęło to prędzej czy później wc.. ale to tylko moje odczucia i może Tobie się lepiej sprawdza, trzymam kciuki

Co do wyprawki to ja nie posiadam praktycznie ani jednej rzeczy. Boje się na razie kupować.

Co do testu nifty to ja robię, w poprzedniej ciąży niestety w USG genetycznym były nieprawidlowosci więc odrazu miałam pappa (które nic nie wykazało) jednak z powodu samego USG miałam zlecona amniopunkcję. Serduszko w dniu planowanej amnio już nie biło więc samej amnio nie miałam zrobionej. To był dla nas szok i żałuję że nie zbadaliśmy kosmówki po poronieniu. Po takiej historii trudno jest myśleć pozytywnie i dlatego zdecydowaliśmy teraz o nieinwazyjnym badaniu.

Miłego dnia 😘

Może już będzie lepiej, ja też już minęłam 9 tydzień i czuję się nieporównywalnie lepiej jak jeszcze dwa tygodnie temu... Także może idzie ku lepszemu. Teraz najgorsze u mnie są wieczory 🤢🤢🙈 Poranki też dopóki czegoś nie zjem. Potem jakoś leci, zapachy dalej mnie irytują 😃
Oj tak z zapachami też nie mogę , ale jak na dziś to póki co czuje się bardzo dobrze , aż przygotowałam sama obiad. Oczywiście zaraz świruje czy to normalne , ale staram się nie przywoływać złych myśli. Co prawda stłumione mdłości po śniadaniu były. Wierze , że będzie dobrze i Tobie życzę , abys w końcu mogła już normalnie funkcjonować. Ja oczywiście nadal wcinam jabłka , jakoś mi pomagają kiedy mam mdłości i muszę coś zjeść. Trzymam kciuki byś z dnia na dzień lepiej się czuła.

Ja tez Tyle analizuję, a potem się niepotrzebnie nakręcam🤦‍♀️
Ja właśnie jestem jeszcze (chyba😅) młoda (24,5 😃), więc mam nadzieję, że test PAPPA i usg wystarczy i że wszystko będzie dobrze z dzidziusiem 🤗 nie chce się też nakręcać, bo jak naczytam się tych różnych stron internetowych to potem mam koszmary... Ja to zawsze za dużo analizuje...

@Mana_lena miałam w poprzedniej ciąży takie opaski na nadgarstki, na początku wydawało się że pomagały ale nie na mdłości a po prostu stopowaly wymioty. A jak już rozkręciły mi się wymioty na cały dzień to nie działały... Jak coś się nie przyjęło to prędzej czy później wc.. ale to tylko moje odczucia i może Tobie się lepiej sprawdza, trzymam kciuki

Co do wyprawki to ja nie posiadam praktycznie ani jednej rzeczy. Boje się na razie kupować.

Co do testu nifty to ja robię, w poprzedniej ciąży niestety w USG genetycznym były nieprawidlowosci więc odrazu miałam pappa (które nic nie wykazało) jednak z powodu samego USG miałam zlecona amniopunkcję. Serduszko w dniu planowanej amnio już nie biło więc samej amnio nie miałam zrobionej. To był dla nas szok i żałuję że nie zbadaliśmy kosmówki po poronieniu. Po takiej historii trudno jest myśleć pozytywnie i dlatego zdecydowaliśmy teraz o nieinwazyjnym badaniu.

Miłego dnia 😘
Oj tak , tez jestem specyficznie nastawiona do takiego gadżetu , ale kupiłam już z niemocy. Natomiast dziś póki co dobrze się czuje ,zobaczymy jak będzie później. Opaski na razie czekają, ponoć można używać ich przy chorobie lokomocyjnej. Co prawda nie mam takiej choroby , ale nie wiem czy testy genetyczne nie będę musiała robić w Atenach , a wtedy czeka mnie podróż statkiem 4 godziny ,jeśli będę mieć mdłości ciążowe to może pomogą. Ogółem jakiś problemów na statku nie mam , jeśli nie ma dużych fal

Hej dziewczyny.

Pozaznaczalam sobie cytaty i cos mnie walilo dzisiaj z forum.

Co do pappa to przy drugiej ciąży na usg jakimś cudem wyszła większa przeziernosc na granicy i przez to wyszło podwyższone ryzyko ze synek będzie mial jakieś wady. ( na wizycie u mojego lekarza który robił usg 3 dni wcześniej wszystko było ok) nastraszyli mnie nie potrzebnie bo to statystyki. Synek urodził się zdrowiutki.
Tutaj mam wybór albo usg z pappa albo Nipt. Nipt to jak nifty ale nie podaja płci. I miałam wybór czy maja sprawdzic tylko trzy trisomie czy inne wady tez. Zdecydowalam sie na wszystkie. Mam zrobic to badanie w 12 tyg. Dostalam tez wczoraj zlecenie na badania krwi ktore mam zrobic po usg w poniedzialek ( tutaj takie najwazniejsze pierwsze jest w 10 tygodniu) ja wyniki porobilam w pl ale oni musza mieć swoje. Jeszcze w 5.02 jade do PL gina do Niemiec

To ja jestem w tym samym wieku 😉 i zdecydowaliśmy, że robimy tylko USG bez testu PAPPA, no bo to jednak głównie statystyka, więc i tak niewiele nam powie

reklama
Do góry