reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

reklama
Ja nie robię testu nifty, chyba że lekarz mi to zaleci po teście pappa. Nifty są dość drogie chyba 2500 zł... 🙁 Cały czas się modlę, żeby wszystko na usg i pappa wyszło dobrze ❤️ trzeba być dobrej myśli

Moja ginekolog nie zleciła mi badania na cytomegalię ciekawa jestem czy druga, u której mam wizytę na NFZ w poniedziałek, mi zleci.
Popieram. Jeśli macie inną możliwość nie róbcie badań w sieciówce typu Diagnostyka, ALAB. Raz, że badania wychodzą przekłamane, dwa są bardzo drogie, trzy oni często przewożą probówki z krwią z punktu do punktu i badania są wykonywane po kilku ładnych godzinach od pobrania. Ja polecam laboratoria przy szpitalach wykonują wszystko na miejscu i mają badania o wiele tańsze, przynajmniej tak jest w moim mieście.
U mnie przy szpitalu właśnie jest alab i ceny ma z kosmosu..

Ja nie robię testu nifty, chyba że lekarz mi to zaleci po teście pappa. Nifty są dość drogie chyba 2500 zł... 🙁 Cały czas się modlę, żeby wszystko na usg i pappa wyszło dobrze ❤️ trzeba być dobrej myśli
Tylko, że PAPPA nie da Cię żadnej gwarancji, powie tylko statystycznie jaka jest szansa, ze może wydarzyć się x czy y.

Tylko, że PAPPA nie da Cię żadnej gwarancji, powie tylko statystycznie jaka jest szansa, ze może wydarzyć się x czy y.
Wiem, ale jednak coś mówi plus usg genetyczne daje to już jakiś pogląd. A wytrzasnąć nagle 2500 zł to trochę ciężko... Wiadomo jeżeli będzie niepewność i lekarz wykonujący usg i mój prowadzący mi zasugerują dodatkowe badania to wtedy wiadomo, trzeba będzie zdobyć pieniądze.
Staram się myśleć pozytywnie

Hej dziewczyny , przyszły mi te opaski uciskowe przeciwymiotne.Co prawda użyje je dopiero jak będę źle się czuć , dziś o dziwo dobrze się czuje 9tc+ 1 dzień, może już wyciszają mi się moje dolegliwości i mdłości 24 na dobę .Jedynie po śniadaniu miałam takie stłumione mdłości. Na razie jest Ok, oczywiście raz się martwię czy to normalne , później mówię sobię by się nie stresować bo to nie pomaga. Wizytę kolejną mam za 1,5 tygodnia. Jeśli wrócą silne mdłości to założę opaski i będę Was informować , czy coś dają. Oczywiście każdy organizm jest inny , dlatego na internecie były przeróżne opinie , te przychylne i nie przychylne temu gadżetowi. Będę informować , a Wam życzę spokojnych dni bez wielkich uciążliwych objawów.
22F1B83E-F9F7-455E-8D72-04A81C9B1BDE.jpeg

Załączniki

• 2A4B710B-5364-47DB-9A60-1481CD059C0F.jpeg
    2A4B710B-5364-47DB-9A60-1481CD059C0F.jpeg
    1,3 MB · Wyświetleń: 61
Dziewczyny test Pappa to dużo statystyki i po 35 roku życia ( lub gdy kiedys wady byly we wczesniejszej ciąży lub rodzinie) zeby miec bardziej dokladne wyniki niektorzy lekarze zalecaja test Nifty lub inne podobne z DNA plodu. Sa po prostu bardziej wiarygodne.
Jak pacjentki są młode to nie trzeba i nie mowią.
Nie martwić się na zapas 😄

Hej dziewczyny , przyszły mi te opaski uciskowe przeciwymiotne.Co prawda użyje je dopiero jak będę źle się czuć , dziś o dziwo dobrze się czuje 9tc+ 1 dzień, może już wyciszają mi się moje dolegliwości i mdłości 24 na dobę .Jedynie po śniadaniu miałam takie stłumione mdłości. Na razie jest Ok, oczywiście raz się martwię czy to normalne , później mówię sobię by się nie stresować bo to nie pomaga. Wizytę kolejną mam za 1,5 tygodnia. Jeśli wrócą silne mdłości to założę opaski i będę Was informować , czy coś dają. Oczywiście każdy organizm jest inny , dlatego na internecie były przeróżne opinie , te przychylne i nie przychylne temu gadżetowi. Będę informować , a Wam życzę spokojnych dni bez wielkich uciążliwych objawów.Zobacz załącznik 1226072
Może już będzie lepiej, ja też już minęłam 9 tydzień i czuję się nieporównywalnie lepiej jak jeszcze dwa tygodnie temu... Także może idzie ku lepszemu. Teraz najgorsze u mnie są wieczory 🤢🤢🙈 Poranki też dopóki czegoś nie zjem. Potem jakoś leci, zapachy dalej mnie irytują 😃

reklama
Dziewczyny test Pappa to dużo statystyki i po 35 roku życia ( lub gdy kiedys wady byly we wczesniejszej ciąży lub rodzinie) zeby miec bardziej dokladne wyniki niektorzy lekarze zalecaja test Nifty lub inne podobne z DNA plodu. Sa po prostu bardziej wiarygodne.
Jak pacjentki są młode to nie trzeba i nie mowią.
Nie martwić się na zapas 😄
U mnie lekarz od razu mówił o teście pappa , ale może u mnie ze względu na wiek 🤷🏻‍♀️ 33 lata

Do góry