reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

I zamówiłaś coś coś hm? [emoji85] Ja się skusiłam na te tregginsy, jak przyjdą to dam znać co i jak ;D
to ja zamówiłam te Super Skinny Jeans, bo w pierwszej ciąży miałam takie spodnie z HM i świetnie się w nich czułam :) zamówiłam jeszcze taki sweter, 2 topy i jeszcze spodnie joggery dresowe i 2 koszulki, ale te rzeczy odesłałam, bo koszulki były za duże a w joggerach zle się czułam :)

reklama
Co do tego suplementu przy bakteriach w moczu, to ginekolog zapisała mi taka nazwę furoxin, nie wiem czy to się tu jakoś nie ukryje bo zauważyłam że niektóre nazwy leków są zaznaczone w poście jako spam. I dawka 2x1, powiedziała że jest bezpieczny i można brać przez całą ciążę.
A jeżeli chodzi o zaparcia to syrop mamilax, super działa i też można brać przez całą ciążę. Ja pije sobie chyba od tygodnia tak jak jest w ulotce i jest znacznie lepiej jezeli chodzi o problemy jelitowe :)

to ja zamówiłam te Super Skinny Jeans, bo w pierwszej ciąży miałam takie spodnie z HM i świetnie się w nich czułam :) zamówiłam jeszcze taki sweter, 2 topy i jeszcze spodnie joggery dresowe i 2 koszulki, ale te rzeczy odesłałam, bo koszulki były za duże a w joggerach zle się czułam :)
Ja widzialam super sweterki i koszulki wlasnie, ale na razie póki mieszczę się jeszcze w górna część garderoby to nie kupuje, najważniejsze spodnie ;d tez się zastanawiałam nad tymi super skinny, ale czarne chyba nie były przecenione;d

Pomimo tego, że mnie mdli i mało jem to na wadze też 2kg poszły do góry. Tak jak Wy - musiałam zmienić stanik na większy no i cisną mnie w pasie stare spodnie. Najgorzej jest wieczorem z brzucha robi mi się mała piłeczka [emoji2368]
Mam tak samo wieczorem mnie wzdyma i brzuch mega napięty wyglądam już na jakiś 5 miesiąc [emoji1787]. Waga jeszcze stoi w miejscu staram się zdrowo odżywiać i mam nadzieję przytyć mniej niż w poprzednich ciążach ( 22 i 20 kg). Też rozglądam się za jakimiś ciuszkami bo w jeansy się już nie mieszcze wyjęłam kilka ubrań ciążowych ale i tak dokupie coś nowego. Widziałam te promocje na H&M są kuszące dziś też coś zamówię [emoji6].

Ja widzialam super sweterki i koszulki wlasnie, ale na razie póki mieszczę się jeszcze w górna część garderoby to nie kupuje, najważniejsze spodnie ;d tez się zastanawiałam nad tymi super skinny, ale czarne chyba nie były przecenione;d
ja wyszłam z założenia „biorę, bo naprawdę dobra cena a i tak się przydadzą” 😅 bo niestety HM normalnie ma bardzo droga ta kolekcje.. ja w pierwszej ciąży za jeansy płaciłam 150zl 😔 a teraz np za dwa topy zapłaciłam 30zl :)

Hej. W nocy ból piersi wrócił, taki inny ból, jakieś takie cięższe się wydawały..
A co do wagi, to stoję w miejscu, ale jeansy już są wieczorem ciasne.. Na razie nic nie kupuje. Ja za 9 dni na wizycie będzie wszystko dobrze to wtedy jakieś spodnie sobie kupię..

Dziewczyny, jak waga? przytyłyście już coś? (U mnie 9+6)
Słuchajcie, mam raczej drobna budowę, ale ulubione jeansy juz cisną :/ Stanik to samo. Najgorzej, ze pracuje z domu i ciagle leginsy na tyłku. Przychodzi problem, gdy trzeva wyjść gdzieś. Nawet powitałam sukienki z powrotem, wszystko oby luźniej 😂
Ja póki co schudłam 1 kg , ale dlatego , że moje mdłości trwają 24 na dobę , i nie mam apetytu. Czasem brzuszek robi się większy na noc, ale tak poza tym nie widzę dużych zmian. Natomiast tez chce już wskoczyć w dresy i najlepiej bez gumki w pasie , nie ze względu na brzuch , a przez mdłości i ból żołądka wole nie uciskać się na dole bo mi gorzej. 😬

Ja też jestem drobnej budowy waga pokazuje 2 kg więcej niż przed ciąża. Staniki narazie sportowe, bo w swoich nie mieszczę, a nie ma jak kupić większych. Chyba trzeba będzie przez neta😐 W domu też, leginsy, dresy, a jak wychodzę na miasto to jeasny na gumkę zapinam i długa koszulka 😁
Ooo super patent z ta gumka 💪 wypróbuje.
W prawdzie są spodnie ciążowe, ale bez przymierzenia trudno się zdecydować i kupić przez internet.

U mnie tak samo, też pracuje z domu i od marca królują leginsy. Waga niby stoi w miejscu, ale mam wzdęty brzuch i dopiecie guzika w spodniach jest wysiłkiem 😁 Stanik też już od dawna tylko na wyjścia... myślę że w czasie ciąży będę stawiać właśnie na sukienki, tak mi najwygodniej.
Dokładnie tez się cieszę, ze mamy termin na sierpień to będą sukienki i japonki i pełen luz ☀️ A nie kurtki zimowe i swetry jak teraz hehe

reklama
Dziewczyny mam do Was pytanie , jest to moja pierwsza ciąża i jestem zielona , a wiem , że niektóre z Was są już po 2 wizytach u ginekologa. Ja wczoraj miałam pierwszą wizytę u ginekologa , była robiona cytologia i usg przezpochwowe. Następny termin za 2 tygodnie , wtedy powinnam być w 10 tygodniu ciąży. Czy wtedy ta druga wizytami 10 tc będzie tak samo badana przezpochwowe ? Ja będąc wczoraj u gina nie pomyślałam by zapytać , ale boje się czy to zdrowe by w przeciągu dwóch tygodni zaś robić takie badanie. W sumie nie wiem co będzie robić , i dodam ,że w Grecji zawsze jakoś inaczej jest niż w Polsce. Ja jedynie z wczorajszego badania usłyszałam serduszko , Natomiast na kartce mam tylko podane tygodnie według usg i rozmiar CRL 1,3 cm. Nie mam uderzeń serduszka itp. 😔 Tylko FHR + . Macie więcej informacji niż ja. Jedyne przepisane leki to kwas foliowy i tabletki na mdłości o które się wyprosiłam. Może dopiero po badaniach krwi będzie coś więcej 🤷🏻‍♀️

Do góry