reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2021

reklama
Czesc dziewczyny dawno mnie tu nie było ale zle się czuje w sumie dzisiaj lepiej mialam siłę wstać z łóżka nawet dzisiaj dobrze ze jestem na tym zwolnieniu bo nie wiem jak bym miała chodzić do pracy jeszcze mi lekarz wystawi zwolnienie zawsze do nastepnej wizyty i tak przedluza.
Angelusia przykro mi oby się okazało że wszystko jest ok.

A ja mam takie pytanie, czy któraś z Was miała siarę tak wcześnie w ciąży?! Dzisiaj rano obudziłam z mokra plamka Na koszulce w miejscu sutka. Nacisnęłam i z obydwu leci bezbarwny płyn. Leci to może za dużo powiedziane ale pojawia się mała kropelka 😱 tak mnie bolą cyce ze ledwo żyje, teraz już wiem dlaczego...
na wszelki wypadek zadzwonię do gina ale może któraś z Was tez tak miała/ma? Jak nie ściskam sutka to nic nie leci... to moja 5 ciąża a mam 2 dzieci.

PS. Tez jestem za zamkniętym wątkiem!
Ja mialam w poprzedniej ciazy z synem ale tez chyba później ale spokojnie kazde ciało inaczej .

9+2 dziecko miało wymiary z 8 tygodnia Ale moja lekarka mi na początku mówiła że jest mniejsze więc chyba teraz jakoś to było. Byłam w szpitalu ale na dziś już nie mieli miejsc a ja nie byłam naczczo . Jutro o 8 mam przyjechać. Specjalnie wybrałam szpital 3 referencji żeby mieć pewność. Co dziwne gdybym nie przeczytała kiedyś twojego wpisu nic bym nie podejrzewała bo zawsze mi się to z krwawieniem kojarzy . Ja powiem szczerze mam nadzieję ze lekarka się pomyliła, już czytałam takie historie . No nic nadzieja umiera ostatnia . Zdiagnozowali cię wtedy ?
U mnie ani razu nie wystąpiło krwawienie. Bądź dobrej myśli! Lekarze wspominali czy będziesz miała zabieg czy podadzą Ci tabletki na wywołanie promienia?

Dziewczyny , a macie jakiś domowy sposób na rozwolnienie ? Już drugi raz mnie meczy , oraz silne mdłości. Rozwolnienie dziś przyszło , i boje się , że będzie więcej niż 2 razy. Na razie pije imbir na mdłości bo i one męczą mnie cały dzień. Jutro zamykam 8 tc. Nie wiem czy to hormony czy co, cola wygazowana nie pomaga , a nie chce jej pić za dużo. Dziękuje za rady jeśli , któraś z Was przechodziła rozwolnienie i znalazła bezpieczny sposób w ciąży to będę wdzięczna. Ogółem zauważyłam , że jak zmieniam tydzień to wtedy zawsze najgorzej się czyje 🤷🏻‍♀️🥺
Borówka lub jagody podobno pomagają

Trzymaj się kochana. Jeżeli chcecie, zrób badanie genetyczne. Pisz priv, jeżeli potrzebujesz wsparcia, pomocy, informacji.
Po poronieniu można wykonać badania genetyczne żeby poznać przyczynę i plec. Ma się też prawo do pochówku i skróconego urlopu macierzyńskiego jak pozna się plec.
pamiętajmy o swoich prawach.

Po poronieniu można wykonać badania genetyczne żeby poznać przyczynę i plec. Ma się też prawo do pochówku i skróconego urlopu macierzyńskiego jak pozna się plec.
pamiętajmy o swoich prawach.
Jeżeli jest łyżeczkowanie to owszem poznasz przyczyny ale jeżeli tabletkami wywołują to już nie poznasz przyczyny..
A nie zawsze zalecają zabieg.. Takze nie w każdym przypadku tak jest...

reklama
Do góry