reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2021

reklama
Dziewczyny, powiedzcie mi proszę, macie jakieś wskazania do tych rozszerzonych badań genetycznych? Mam właśnie dylemat czy je zrobić :/
Ja nie mam żadnych wskazań. Chce zrobić, żeby wiedzieć co i jak. Dopiero jak będzie wszystko oki to powiemy dalej w rodzinie o ciąży :) planuje zrobić nifty jak będę 11+2/3 dni. Chciałabym mieć wyniki przed usg genetycznym. A genetyczne mam umówione 12+5. Ogólnie mój lekarz zachęca, żeby coś sobie zrobić więcej bo na usg genetycznym prawdopodobieństwo wykrycia ZD wynosi 80% a niektóre pacjentki wierzą ze to 100% a potem są żale. Dlatego on sugeruje że jeśli kobieta chce wiedzieć to powinna zrobić nifty lub sanco. On nic z tego nie ma, bo tych testów w jego gabinecie się nie wykonuje. Ja z kolei sugeruje wam żeby zrobić sobie nifty pro, kosztuje ok 2400 a ma ubezpieczony wynik- jeśli wyjdzie nam ze dziecko jest zdrowe a okaże się ze się pomylili, to wypłacają odszkodowanie ok 200 tys. zł. Do tego jak wyjdzie wskazanie na amnio a się okaże ze było to niepotrzebne to zwracają koszt amnio. Dla mnie to spoko opcja, a czy zapłacę 2000-2200 za zwykle nifty czy 2400 za nifty pro to dla mnie żadna różnica a jednak to ubezpieczenie jest :)

Cześć dziewczyny od jakiegoś czasu przyglądam się Waszym wpisom,ale dopiero dzisiaj postanowiłam sama napisać. Jeszcze jestem przed pierwszą wizytą,ale już 4.01.2021 będę wszystko wiedzieć. Narazie 7t+1d. Nie spieszylam się do lekarza,ponieważ często lecimy za wcześnie i jeszcze nie widać serduszka.
Pozdrawiam[emoji4][emoji4]

Ja już po :) Z ciążą wszystko w porządku - jest 2-3 dni młodsza. Widać było malutki zarodek i akcje serca :)
Plamienie się pojawiło, ponieważ nagle pojawił się polip. Z tego co mówiła lekarka to jest to polip doczesnowy- wiec nabyty w trakcie ciąży co podobno jest lepsze niż polip który ma się przed ciąża. Kazała odpoczywać. Któraś z Was ma może tez taka sytuacje? :)

Ja planuje iść na l4 od maja, jeśli nic się nie zmieni z moim samopoczuciem. Tylko ja pracuje zdalnie od marca 2020, cały czas z domu i nie wyobrażam sobie nic nie robić :D
u mnie niestety nie mam możliwości pracy zdalnej, a mam kontakt z wieloma klientami i kurierami. W pierwszej ciąży faktycznie czas miałam wypełniony, bo chodziłam i na kurs angielskiego i robiłam studia podyplomowe.

Ja nigdy wcześniej nie miałam problemow ze snem, zasypiam od razu praktycznie, ale teraz potrafię leżeć nawet 2 h i nic, chociaż padam ze zmęczenia. Te mdłości jeszcze ciągle się pojawiają i taki posmak w ustach, czytałam że to też częste w ciąży. Budzę się w nocy po kilka razy i potem znowu nie mogę zasnąć, no jak nie ja 😁 Aż siebie nie poznaje. Wgl nie mogę wejść do kuchni tak mi wszystko śmierdzi, zerowy apetyt 🙈 Pocieszcie dziewczyny, że też tak macie 😁 Miłego dnia 🙂

reklama
Ja już po :) Z ciążą wszystko w porządku - jest 2-3 dni młodsza. Widać było malutki zarodek i akcje serca :)
Plamienie się pojawiło, ponieważ nagle pojawił się polip. Z tego co mówiła lekarka to jest to polip doczesnowy- wiec nabyty w trakcie ciąży co podobno jest lepsze niż polip który ma się przed ciąża. Kazała odpoczywać. Któraś z Was ma może tez taka sytuacje? :)
Dobrze że wszystko ok 😉

Do góry