reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Cześć dziewczyny. Witam się z Wami :) To moja pierwsza ciąża, pierwszy cykl ze stymulacją clostilbegyt. Betę ostatni raz mierzyłam 24.12. i wynosiła 935. Lekarza mam umówionego na 08.01. Ale teraz jestem u rodziców w innym mieście i jako, że już nie mogłam wytrzymać to byłam dziś u lekarza. To mój 5t2d według OM, pęcherzyk 10,6 mm. Lekarz mówi, że serduszko może będzie widać za tydzień, dwa. Więc być może na wizycie u mojego lekarza już coś więcej zobaczę :) Oczywiście jak wróciłam do domu to wyczytałam o pęcherzyku żółtkowym i nie wiem, z tego stresu czy lekarz coś o nim mówił czy tylko o pecherzyku ciążowym. Myślicie, że ta malutka kropka w środku pęcherzyka to może być właśnie pęcherzyk żółtkowy? Na USG też widziałam ten biały punkcik. Lekarz ogólnie nie był zbyt wylewny, szczególnie wiedząc, że jestem u niego przejazdem. Zobacz załącznik 1220507
Zobacz załącznik 1220507
Pęcherzyk zgodny z terminem.. Ja tydzień temu miałam 0.98 cm, jutro mam wizytę i zobaczymy czy pokaże się już serduszko.. Tydzień temu w środę miałam betę 4388, więc teraz powinno być już powyżej 10 tys więc serduszko powinno się pokazać.. U mnie był zarys ciałka żółtego.. Więc myślę że ta kropka to właśnie ten zarys.. Spokojnie..

reklama
Ja mam trzylatka. Od lata nie jeździ w spacerówce. Czasami w jakiejś galerii ewentualnie,żeby go uziemić. Myślę że nie będziesz już potrzebowała wózka w sierpniu. Chyba że ta dostawkę. Możesz też ewentualnie kupić teraz zwykła parasolkę dla niej i maleństwo pakować w chustę a ja w spacerówkę . Nie inwestowała bym w wózek rok po roku w Twojej sytuacji
Pytanie do dziewczyn które mają maluchy takie około 2 letnie - wiem że to jest kwestia trochę odległa ale jak planujecie rozwiązać problem z wózkiem? U mnie w ogóle jest taka sprawa ze mloda wyrosła już ze swojego wózka i od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem kupna nowej spacerówki. I tak myślę czy inwestować w wozek do którego będę mogła dołączyć później gondole czy olać w ogóle ten temat... w sierpniu moja będzie miała niecałe 3 lata, moja mama mowi ze spacerówka musi być bo takie dzieci mają różne humory i na pewno nie będzie chodzić ze mną kilometrami, no a ja sobie nie wyobrażam znowu chodzić z dwoma wózkami;D

Pęcherzyk zgodny z terminem.. Ja tydzień temu miałam 0.98 cm, jutro mam wizytę i zobaczymy czy pokaże się już serduszko.. Tydzień temu w środę miałam betę 4388, więc teraz powinno być już powyżej 10 tys więc serduszko powinno się pokazać.. U mnie był zarys ciałka żółtego.. Więc myślę że ta kropka to właśnie ten zarys.. Spokojnie..
Dziękuję :) jestem pełna obaw bo to nasza pierwsza ciąża, ale długo wyczekiwana :)

To prawda, nie może zdarzyć się dwa razy 🙂.Ja już jestem w tym okresie ciąży co straciliśmy, więc do następnej wizyty. Lekarz mi mówił, że te terminy o których myślimy to są tylko na naszej głowie i nic nie znaczą. Różniez rozmawialiśmy z genetykiem i po prostu statystyka jest nie ublagana,😔 ślepy los... Po zadarzeniu dowiedzieliśmy się jak dużo w okół nas jest takich par i za drugim razem udawało im się donosić ciążę. To jest moją nadzieja 😍.

Też mierze temperaturę i spr czy nie spadła. U mnie standard to był 35.5, więc teraz mam 36.0-36.9. Mnie mdłości prześladują cały dzień, są o wiele mocniejsze niż za pierwszym razem. Jedynie co to wchodzą mi soczki i shake.
Czy jest tu kobitka, która stratuje z własną niska masą i musi nadrobić kg?
Ja muszę nadrobić wagę😎 46.5 kg wzrost 163 cm..masakra

Jeśli chodzi o objawy ciążowe to mi już przeszło. Moja pierwsze ciąża na wogole bezproblemowa. Aż się martwiłam z wizyty na wizytę bo nic mi się nie działo,oprócz rosnącego brzucha. I młody też był później bardzo spokojnym noworodkiem i niemowlakiem. Pierwsza noc w domu to pobudka o 2 na jedzenie i cała noc spania. W wieku dwóch miesięcy przespał pierwszy raz całą noc. Budziłam się i sprawdzałam czy oddycha. Dla niego sen jest po prostu priorytetem :D i do tej pory tak jest. Teraz na początku miałam mdłości i sennosc ale już przeszły. Ja chyba będę tutaj w najstarszej ciąży bo termin mam na lipiec/sierpien także może juz dlatego objawy ustąpiły

A ja mam pytanie, jak trzymanie tajemnicy przez święta? Ja praktycznie objawów nie mam poza lekkim bólem brzucha i sennością, wiec bez problemu, ale... chcieliśmy powiedziec po prenatalnych dopiero pod koniec stycznia, ale ledwo przyjechaliśmy i mąż mi się prawie łamie, non stop zagaduje, żebyśmy się już pochwalili [emoji85] nie spodziewałam się, że to on tak szybko się złamie. I z jednej strony strasznie się boję, bo jestem jeszcze przed wizyta, ciąża może po prostu przestać się rozwijać, ale mąż jest zdania, że nie ma co się bać i rodzina byłaby wsparciem w takiej sytuacji, a tak to można by się cieszyć z nimi [emoji37] nie wiem co robić, bo decyzja jest na mnie, on chce, ale dopóki się nie zgodzę to czeka
My już się pochwaliliśmy 😋😋po ostatniej stracie kiedy byłam z tym sama nikt nie wiedział ani rodzina ani w pracy ...musiałam ściemniać powody złego samopoczucia i humoru..więc tym razem powiedzieliśmy 😊😊tzn mąż nie wytrzymał ...do prezentu pod choinkę dorzuciliśmy rodzicom skarbonkę z bucikami👟🍼👶

A czy miała któraś z was wycinany wyrostek robaczkowy? Miałam wycinany jakieś 10 lat temu. I ogólnie czasami boli mnie ta blizna, jakiś nerw czy coś. Mam okropna bliznę bo były komplikacje. Wiecie moze jak bedzie się miała do rosnącego brzucha? Czy warto gdzieś iść do jakiegoś fizjo by coś z nią zrobił?
Hej ;) Ja miałam robioną appendektomie 8 lat temu. A gdzie dokładnie czujesz ten ból? Na powierzchni blizny? Może powstał bliznowiec w wyniku nieprawidłowego gojenia tkanek? A jeśli ból umiejscowiony jest głębiej, to prawdopodobnie powstały zrosty pooperacyjne

Cześć dziewczyny. Witam się z Wami :) To moja pierwsza ciąża, pierwszy cykl ze stymulacją clostilbegyt. Betę ostatni raz mierzyłam 24.12. i wynosiła 935. Lekarza mam umówionego na 08.01. Ale teraz jestem u rodziców w innym mieście i jako, że już nie mogłam wytrzymać to byłam dziś u lekarza. To mój 5t2d według OM, pęcherzyk 10,6 mm. Lekarz mówi, że serduszko może będzie widać za tydzień, dwa. Więc być może na wizycie u mojego lekarza już coś więcej zobaczę :) Oczywiście jak wróciłam do domu to wyczytałam o pęcherzyku żółtkowym i nie wiem, z tego stresu czy lekarz coś o nim mówił czy tylko o pecherzyku ciążowym. Myślicie, że ta malutka kropka w środku pęcherzyka to może być właśnie pęcherzyk żółtkowy? Na USG też widziałam ten biały punkcik. Lekarz ogólnie nie był zbyt wylewny, szczególnie wiedząc, że jestem u niego przejazdem. Zobacz załącznik 1220507
Zobacz załącznik 1220507
gratulacje i witamy! ❤️

reklama
Do góry