🤰🍼👶🏼
Fanka BB :)
Mam podobna sytuację z pakietem medycznym, który opłacam. Mam swojego zaufanego gin prywatnie ale badania chciałabym robić z pakietu. Ostatnio jak robiłam hormony to bez problemu przyjęli mi skierowanie na te badania od prywatnego gin (z tym że ja tak jakby sama internetowo wybrałam sobie jakie hormony chce zbadać na podstawie tego co mi zapisał na skierowaniu).Aktualnie to nawet nie miałabym gdzie rodzić, bo wszystkie szpitale w promieniu 50km zrobili zakaźnymi. Oby do lata się to uspokoiło. Zastanawiam się czy nie prowadzić ciąży "dwutorowo", bo w Medicoverze mam pakiet prowadzenia ciąży i część USG mogłabym robić tam, ale z kolei nie mam tam zaufanego ginekologa. Ten do którego chodzę prywatnie jest naprawdę super specjalistą, ma same pozytywne oceny (ponad 1000) na znanylekarz i nie chciałabym z niego rezygnować. Najwyżej będę płacić. Zastanawiam się jeszcze jak w takich publicznych szpitalach podchodzą do tego, że nie będę prowadzić ciąży u lekarza, który tam pracuje? Ma to znaczenie?
Z tego co wyczytałam teraz to badanie na HIV jest odplatne tak czy inaczej.. (czy się mylę? Jeśli jest skierowanie od lekarza z NFZ?) jak znacie odpowiedź to bardzo prosze o info.
Ktoras z Was już prowadziła ciążę tak dwutorowo?
Trzeba informować ginekologow wzajemnie, że się działa na 'dwa fronty'?
Cały czas się zastanawiam nad takim rozwiązaniem bo słyszałam że to ma sporo korzyści