reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Ja na bank bym nie ukryła tego, że jestem w ciąży mam zbyt bliskie relacje z rodzicami i dziadkami z resztą nawet nie chciałam 😅
Ja też narazie prócz rozpierania w brzuchu i bólach piersi nic nie odczuwam, mam nadzieję, że nie przyjdą mi żadne mdłości bo bym nie chciała żeby narazie się w pracy dowiedzieli...
Chyba każda z nas ma nadzieję, że mdłości nie będzie. Ja jestem bardzo wyczulona, bo mam przyjaciółkę z terminem na marzec i na początku przez miesiąc wymiotowała bez przerwy, co się napisał to zwracała, aż trafiła do szpitala. Teraz jest bodajże w 20 tc.

reklama
Ja jeszcze nie wiem kiedy powiedzieć rodzinie. Mąż wie. A rodzicom, dziadkom, rodzeństwu najchętniej powiedziałabym po prenatalnych, po 12 tygodniu czyli po nowym roku. Obawiam się jednak, że przez święta nie da rady ukryć ciąży. Dziewczyny kiedy powinny się zacząć nudności/ mdłości? Czytałam, że skończyć się powinny po 3 miesiącu. A wy Macie już? Marzę o tym, żeby ich nie mieć :(
Nie mam i jest tak, że nie każda kobieta w ciąży je ma- każda ciąża jest inna, tak jak każda kobieta :) szczerze mówiąc mam nadzieję, że u mnie obędzie się bez wymiotów. Takie zdecydowane objawy to podobno po 6 tygodniu wystepują.

Ja też mam nadzieję że uda mi się bez wymiotów.
A dlaczego myślicie ze nie uda wam się ukryć ciąży na świętach? Z obawy właśnie o mdłości?
U mnie nie wie nikt że się udało. No oczywiście prócz narzeczonego. Uzgodniliśmy wspólnie ze powiemy jak już minie ten w miarę niebezpieczny okres. Kusiło mnie na początku aby na święta powiedzieć rodzicom, ale ostatecznie nie robimy tego.

A pomysł z prowadzeniem ciąży przez 2 lekarzy ciekawy, ale wiem że u mnie nie przejdzie. Też prywatnie chodzę, więc wszystkie badania będą prywatnie 😢

Ja też mam nadzieję że uda mi się bez wymiotów.
A dlaczego myślicie ze nie uda wam się ukryć ciąży na świętach? Z obawy właśnie o mdłości?
U mnie nie wie nikt że się udało. No oczywiście prócz narzeczonego. Uzgodniliśmy wspólnie ze powiemy jak już minie ten w miarę niebezpieczny okres. Kusiło mnie na początku aby na święta powiedzieć rodzicom, ale ostatecznie nie robimy tego.
Z jednej strony obawiam się mdłości, a z drugiej przy okazji wizyty u rodziców zazwyczaj wjeżdza jakieś winko i to ja w 99% piłam, a ostatnio już 2 razy mąż pił, więc już samo to jest podejrzane :D

reklama
Do góry