reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

reklama
Jasne, najważniejsze to pozytywne nastawienie i spokoj. Chociaż czasem nie da się nie panikować:D
Coś o tym wiem... 😂 Ale cały czas staram się uspokajać ze przecież musi być dobrze. Na szczescie 7 grudnia na szczęście coraz bliżej ❤️ Kiedyś mi koleżanka powiedziała że jak zajdę w ciążę to już będę zawsze się martwić. I teraz całkowicie ja rozumiem.
Z tabletek to póki co biorę Femibion 0 i Wit d. Rano euthyrox na tarczycę bo była za wysoka. I w sumie to tyle. Pewnie wiele się zmieni po wizycie..

Dziewczyny jak u Was jezeli chodzi o jedzenie/apetyt? Ja zauważyłam ze odrzuciło mnie całkowicie od słodkiego, rano budze się glodna jak wilk natomiast wieczorem mam jakieś takie dziwne odczucia, nie są to mdlosci ale takie dziwne uczucie w żołądku ze nie jestem w stanie nawet patrzeć na jedzenie.

Dziewczyny jak u Was jezeli chodzi o jedzenie/apetyt? Ja zauważyłam ze odrzuciło mnie całkowicie od słodkiego, rano budze się glodna jak wilk natomiast wieczorem mam jakieś takie dziwne odczucia, nie są to mdlosci ale takie dziwne uczucie w żołądku ze nie jestem w stanie nawet patrzeć na jedzenie.
Ja tez rano się budzę bardzo głodna ale pewnie dlatego ze staram się nie najadać na noc. Wieczorem jest taki moment ze czuje się słabiej, coś kręci w żołądku ale jak zjem cokolwiek to jest lepiej. Zastanawiam się czy jak odczuwam lekki głód to może to szkodzić dziecku i powinnam od razu cos zjeść? Czy jak trochę jednak zaczekam aż ten głód się wzmoże i dopiero zjem to będzie złe? Czasem w nocy, tuż przed snem czuje się głodna i chce to przeczekać do rana do śniadania i nie wiem czy to ok.

Ja u siebie kompletnie nie zauważyłam jakiś jedzeniowych zachcianek /odrzuceń. No może ciutke mniej mnie ciągnie do słodyczy, ale to mi chyba wyjdzie na zdrowie 😃 a na mdłości to wydaje mi się że trochę za wcześnie jeszcze u mnie.

Laurelle jeśli czujesz głód to myślę że powinnaś zjeść coś 🙂 nawet coś lekkiego

Z tym jedzeniem to jestem mądrzejsza o poprzednia ciążę. Żeby się AZ TYLE NIE SPASC😅ale czy się uda??
ale też wieczorami uważać. Mi leciał cukier strasznie i w tej od razu dr każe mi mierzyć czy jest ok.

Nieśmiało się witam :) dzisiaj 12 dpo i całkiem ładna kreseczka. Witam się nieśmiało, bo miałam już być grudniowa mamą. Niestety się nie udało. OBY tym razem było wszystko ok !

Załączniki

• 20201128_162250.jpg
    20201128_162250.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 191
reklama
Do góry