reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Witajcie 💕
U nas elegancko. Młody jest genialny i kocham go nad życie! Jest moim małym ssakiem- potrafi pół dnia być na cycku. Mam problem żeby zjesc lub się po prostu wysikać. Korzystam z tych przyziemnych przyjemności w momencie jak mąż zmienia mu pieluszkę. W nocy spi pięknie, budzi się tylko na jedzonko i pieluszkę. W ciągu dnia ma około 2h czuwania. Dziś 3 razy obsikał męża 😁
Ja coraz lepiej się czuje po cc. Nie biorę już paracetamolu, choć i tak chyba dobrze mi poszło bo tylko 2 tabletki dziennie brałam.
Uciekam do spania, muszę korzystaćz tego czasu kiedy mogę odpocząć 💕
Pozdrawiamy

Dziewczyny wchodze tu juz mniej regularnie ( znowu problemy na szczescie z Moim Zyciem ok) jakbym ominela jakas świeżo upieczona mamusie i nie pogratulowala to pisze Wam ze mysle o Was caly czas, gratuluję rozpakowanym i 3mam kciuki i duchowo wspieram pozostajace jeszcze w stanie nienaruszonym "paczuszki"😘😘😘😘😘
Trzymajcie sie dziewczęta w te upały!!!
Czekam na wszystkie czekoladki (mamusie) z naszej forumowej bombonierki😉🤩🤩🤗🤗🤗🤗🤗 do ostatniej sztuki😁😁
Buziaczki😘😘😘😘😘😘😘😘😘

Chwilowo nam się "rozjechały" tematy 😂 fakt. Ciężarówki jeszcze liczą skurcze a mamusie już walczą z własnymi cyckami 😂 ale i my do Was dołączymy niebawem! I mam nadzieję że nadal będzie tu miło i przytulnie. I będziemy mogły wszystkie się wyżalić i szukać wsparcia czy porady 😉

Dzięki za odpowiedzi o nocach. Czyli jest jakieś światełko w tunelu. Takie jakieś macie "bezproblemowe" te dzieci 😂😂😂
Joanulka twoje położenie rozumiem za to aż za dobrze 😉 Moja Młoda też wisiała bez przerwy na cycu. Odkładałam ją do łóżeczka "na sapera" a i tak powodzenie sięgało może 5% 🤦🏼‍♀️ spała najchętniej na mnie. I ta zimna kawa...tfu 😁

Coś bym zrobiła dzisiaj...i nie wiem co 😂😂 mam siły i energii aż nadto. Pogoda jest bardziej niż ok. Spacer mam zaplanowany. Ale co by tu jeszcze 🤔 😁 a jak u Was plany? Jakby się ten mój mały lokator był już pojawił... to dzisiaj na pewno dłuższy spacer byśmy uskuteczniły 🤪 🤣

Cześć, pytanie z innej beczki. Urodziliśmy się 18 a więc teraz w połogu. Nie mam obfitego krwawienia, nie raz podczas miesiączki się bardziej lało. Czy mogę wymienić podkłady na zwykle Podpaski? I jakie? Przed ciąża stosowałam femina, ale boję się że krocze zacznie się źle goić

Cześć, pytanie z innej beczki. Urodziliśmy się 18 a więc teraz w połogu. Nie mam obfitego krwawienia, nie raz podczas miesiączki się bardziej lało. Czy mogę wymienić podkłady na zwykle Podpaski? I jakie? Przed ciąża stosowałam femina, ale boję się że krocze zacznie się źle goić
No ja wymieniłam szybko podkłady na podpaski bo w tych podkladach jak w pampersie. 🤭. Jedynie na noc ubieralam te podkłady. Teraz tylko podpaski aktualnie mam z biedry ;) u mnie wszystko ok. Myślę że lepiej takie podpaski niż te grubaśne podkłady.

No ja wymieniłam szybko podkłady na podpaski bo w tych podkladach jak w pampersie. 🤭. Jedynie na noc ubieralam te podkłady. Teraz tylko podpaski aktualnie mam z biedry ;) u mnie wszystko ok. Myślę że lepiej takie podpaski niż te grubaśne podkłady.
O to dobra wiadomość, no mi właśnie o te z biedry chodziło bo zawsze były najlepsze. Ale w necie o jakiś bawełnianych piszą

A orientuje się któraś z Mam jak to wyglądają sprawy z przychodnią i położną?
Przed porodem o tym nie pomyślałam a w trakcie porodu pytają mnie do jakiej przychodni maluszka. Powiedziałam że do tej co ja chodzę ale mi to nie odpowiada bo jest daleko a aktualnie nie mamy samochodu.
Czy ta przychodnia która podałam została poinformowana przez szpital i założyli małemu kartę? Teraz muszę do innej przychodni go zapisać czy przenieść?
I jak z tą położną przyjdzie sama ( jak mówi mama) czy mam zadzwonić jak znalazłam w internecie

reklama
A orientuje się któraś z Mam jak to wyglądają sprawy z przychodnią i położną?
Przed porodem o tym nie pomyślałam a w trakcie porodu pytają mnie do jakiej przychodni maluszka. Powiedziałam że do tej co ja chodzę ale mi to nie odpowiada bo jest daleko a aktualnie nie mamy samochodu.
Czy ta przychodnia która podałam została poinformowana przez szpital i założyli małemu kartę? Teraz muszę do innej przychodni go zapisać czy przenieść?
I jak z tą położną przyjdzie sama ( jak mówi mama) czy mam zadzwonić jak znalazłam w internecie
Ja w szpitalu też podałam moja przychodnie. I właśnie z niej przyszła do mnie polozna. Nie musiałam dzwonić. Ona sama do mnie zadzwoniła żeby się umówić . Po dwóch dniach była . I jak przyszła to wtedy założyła małej kartę w przychodni.

Do góry