reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Jeszcze trochę i będziemy powoli rodziły 🙈 ja dalej nie gotowa. Walizka niespakowana, w pokoju synusia same pudła stoją. Nic nie poprane... jakby mnie tak nagle wzięło, to ja nie wiem kto to ogarnie bo na pewno nie mój mąż 😂 a do walizki wsadzę tylko kapcie i piżamę 🤭

reklama
Jeszcze trochę i będziemy powoli rodziły 🙈 ja dalej nie gotowa. Walizka niespakowana, w pokoju synusia same pudła stoją. Nic nie poprane... jakby mnie tak nagle wzięło, to ja nie wiem kto to ogarnie bo na pewno nie mój mąż 😂 a do walizki wsadzę tylko kapcie i piżamę 🤭
No ja dzisiaj zdałam sobie sprawę, że powinnam już to mieć gotowe , bo nigdy nic nie wiadomo 🙈
Ale dziewczyny rodzące w Polsce możecie się cieszyć, że w Polsce nie ma tyle dokumentów do wypełnienia, załatwienia w niemczech z tym jest na prawdę masakra 😒

Ja dzisiaj popralam pościele do łóżeczka a potem przyszła przyjaciółka i wciągnęły nas ploty 😂 W sumie fajnie bo trochę się oderwałam myślami od porodu 😉 Jutro wizyta u lekarza i zobaczymy jak tam wiercipiętek waży 😁 Morfoligia trochę poleciała w dół więc trzymajcie kciuki żeby wszystko było w porządku

Ja planuje w weekend właśnie dokupić wszystko czego mi brakuje do szpitala i będzie gotowa torba :). Kącik w sypialni u nas też gotowy. ( tylko jak będę już w szpitalu to maz pościeli lozeczko) :) 😍
20200704_233942.jpg

Hej dziewczyny! :)
Już nam bliżej niż dalej wiec każda musi trochę odpuścić i doczekać min do tego 37tyg 😬

A mam do Was info z zupełnie innej beczki 🤪 bo to wprawiło mnie w euforię jako osobę która nie cierpi prasować 😣 położna na szkole rodzenie powiedziała ze nie trzeba wcale prasować ubranek dla dzieciaczka! Ze to relikt przeszłości kiedy proszki/ płyny do prania były innej, gorszej jakości. Wow! Wiec chyba odpuszczę prasowanko 🥴 a jak u Was z tym tematem?

Dodatkowo dla mnie najgorsze sa noce, ciagle budzenie na sikanie i obracanie się. Czy was tez tak bolą biodra ? 😢 Jak sobie radzicie?

Miłego! 😊🤞🏻

Misiaaa nie jest tak źle. "Na już" potrzebujesz tylko zaświadczenie od ginekologa z przewidywanym terminem żeby dostać Mutterschutzgeld. No i dokumenty do aktu urodzenia. Ale w Polsce też trzeba je przygotować. Całą resztę składa się dopiero z aktem urodzenia w ręku. Dasz radę! Jak coś to pisz. Może będę umiała pomóc. Już raz to przerabiałam (i wtedy też mnie to przerastało).

Mistic jako wielką entuzjastka prasowania 😂😂😂 przeprasowałam tylko rzeczy które będą przylegać bezpośrednio do skóry- body, pajacyki i pieluchy tetrowe. 🤷🏼‍♀️😂
Mystic masz grubą poduchę między kolana? Bez tego moje biodra też cierpią katusze 😂 już parę miesięcy śpię tylko z moim "wężem" i nie wyobrażam sobie życia bez niego 😂 Nie wiem czy później do karmienia też się przyda ale w ciąży jest niezastąpiony! Mój jest dość zbity i wyginam go jak potrzebuję. Widziałam też takie miękkie i chyba by nie spełniały swojej roli tak dobrze...

Ja nienawidzę prasować 😤 To jest najgorsza czynność z tych domowych jak dla mnie! Ale już wszystkie ciuszki po wypraniu mam przeprasowane pomimo że prałam w Loveli. Pewnie później odpuszczę temat bo nie będzie ani czasu ani ochoty 😜
A jeśli chodzi o spanie w nocy to ja też śpię z ''wężem '' 😁 Gdyby nie ta poduszka to pewnie budziłaby się czesciej niż teraz. Jest super też jako oparcie przy siedzeniu. Przy czym mnie biodra może nie bolą a więzadła pod brzuchem i przy każdym przekręcaniu się na bok mimo wszystko ciągnie. Ale jeszcze trochę i w ogóle nie będziemy spać 😂

@Mdła No wiesz z tymi dokumentami niby tak, ale ja wolę też już podszykowac, te o elterngeld do Lbank, jeszcze Kindergeld. No ale najbardziej martwi mnie jak będzie z paszportem dla małej, bo mieszkamy daleko od konsulatu (300km) A do Polski mamy 1200km. Podobno trzeba dokumenty o paszport złożyć osobiście. Nie da się do nich dodzwonić 😒
[/QUOTE]
Jak chodzi o spanie , to właśnie każdy do mnie mówi, że pewnie spać nie mogę, a mi się tak dobrze śpi jak nigdy🥱😁 moja kruszynka mi na pewno w tym pomoga , bo mam wrażenie, że budzi się kiedy ja. Siku chodzę 3 razy w nocy , ale robię to tak z automatu na śpiocha, że się przyzwyczaiłam 😂 pewnie wyglądam jak zombie😂
A jeśli chodzi o prasowanie, to ja jednak dla tej delikatnie skórki, wolę to zrobić i mieć głowę spokojniejszą☺

Ostatnia edycja:
@MegBor ja mam to samo jeśli chodzi o biodra, s śpię z wężem jak dziewczyny :p niestety jak się przewracam to muszę sobie brzuch przytrzymać o dopiero się obrócić bo jak tego nie zrobię to więzadła mnie ciągną jak u @Adunia91 😅
Na siku o dziwo jeszcze nie wstaje, chociaż mały ma głowę nisko już nisko ułożona 🤔 to mnie mega cieszy 😁
Jeśli chodzi o prasowanie to niecierpiałam tego robić, ale jak kupiłam parownice do ubrań to nie mam z tym problemu i wyprasuje, dziwnie bym się czuła jakbym tego nie zrobiła dla tak delikatnej skory dzieciątka 😊 ale za pranie i prasowanie zabieram się pod koniec przyszłego tygodnia, tak samo torbę wtedy spakuje 😬 wolę być przygotowana 😬

reklama
Ja też śpię z wężem, ale to nie zmienia faktu, że biodrą bolą i też jak Ty Suzie muszę trzymać brzuch jak się przekręcam 😅
Siku na automacie, mój Mały też leży już nisko i mam wrażenie że wwierca mi się w „tam” 😅 Nie wiem jak w tym brzuchu ma być jeszcze miejsce na ten ostatni miesiąc i Jego szalone tempo wzrostu 😳 aż się boję 😬
Z tym prasowaniem ja na pewno przetestuje bez :) tymczasem ciuszki do szpitala wyprasowane 👍🏻

Do góry