reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2020

@Mystic87 masz racje ! Ale człowiek to chyba chciałby tak latać do końca, jakby w ciąży nie był 😂
Z reszta ja mam problem z tym, ze lubię robić wiele rzeczy po swojemu i czasem to nie mogę patrzyć jak mąż coś zrobi inaczej niż bym chciała🤭 czy wy tez tak macie ? 😅

reklama
Już po wizycie 😅
Dużo dziś ciężarnych było.
Łożysko sie podniosło, przepływy ok. Mięśniak tez wysoko. Młody ułożony główkowo, plecami do mojego kręgosłupa. Klusek wazy 2800g a to dopiero 34+3, także zapowiada się 4,5kg chłop 🙈 lekarka zaproponowała indukcję w 39tc. Za 4 tygodnie ostatni skan zeby sprawdzić wagę. Ni chu chu nie wypchane takiego klocka 😭

@Suzie_suzanna Jasne🙈 , mój mąż chociaż się stara , to i tak mnie złości, bo nic nie zrobi tak jak ja i później muszę wszystko poprawiać 😄 ostatnio zaproponował że poprasuje ubranka dla małej, to szybko wszystko sama zrobiłam, żeby on mi tylko nie ruszał, bo by poskładał inaczej i nie zgadzało by się już z moimi poskładanymi, mam fioła na tym punkcie 🤣😅
@Joanulka to na prawdę duży chłopak 😎
Ja właśnie czekam na wizytę😬
A powiedzcie mi , jak sprawdzają przepływy, podczas normalnego usg? Mój lekarz mówi, że łożysko pracuje ok, ale o przeplywach od niego nie słyszałam...🤔

Ostatnia edycja:
@Suzie_suzanna Jasne🙈 , mój mąż chociaż się stara , to i tak mnie złości, bo nic nie zrobi tak jak ja i później muszę wszystko poprawiać 😄 ostatnio zaproponował że poprasuje ubranka dla małej, to szybko wszystko sama zrobiłam, żeby on mi tylko nie ruszał, bo by poskładał inaczej i nie zgadzało by się już z moimi poskładanymi, mam fioła na tym punkcie 🤣😅
@Joanulka to na prawdę duży chłopak 😎
Ja właśnie czekam na wizytę😬
A powiedzcie mi , jak sprawdzają przepływy, podczas normalnego usg? Mój lekarz mówi, że łożysko pracuje ok, ale o przeplywach od niego nie słyszałam...🤔
Na usg się sprawdza przepływy w pępowinie głównie chyba ze masz prenatalne to tez w sercu i mózgu

@misiaaa95 coz to chyba właśnie o to chodzi :) jak łożysko pompuje krew do dzieciątka 😊
Dawaj znać jak po wizycie !

@Joanulka to widzę, że obydwie będziemy musiały klocki wypychać 🙀
Ja mam możliwość cesarki na żądanie wiec chyba skorzystam. Scenariusz końcowy mojego porodu mnie przeraża- pompka, kleszcze a po kilku godzinach cc jeszcze ... oj nie. Nie w moim wieku

Dziewczyny nie szalejcie tak!!! Wiadomo ze samo sie nie zrobi ale wszystko ostrożnie i pomalutku!!!
To prawda. Ale wiesz, ja wstaje rano pełna sil i z przyzwyczajenia zawsze jakieś sprzątanie itp A dopiero później dociera, że jednak coś boli i trzeba odpuścić.
Mam już wyniki z krwi. Wszystko w normie. Uf w końcu :D.
I teraz wystarczy czekać na sobotnią wizytę. :)

Joanulka od dawna już byłaś raczej nastawiona na CC. I wydaje mi się że twój komfort psychiczny w tej sytuacji jest co najmniej równie ważny jak wskazania! A i tych nie brakuje 💚 masz prawo wyboru i skorzystaj z tego 😉💚

Lipka super że dobre wyniki! Czekamy na relację z wizytowania. 🤗 Fajnie jest poczytać co u Was w tej przerwie między terminami 😆

Dziewczyny Mistic ma rację- chyba trzeba kiedyś wrzucić na luz 😆 Więc ja się dopytuję: kiedy jak nie teraz? 😂 Całe szczęście nie mam takich autodestrukcyjnych skłonności i chętnie rozdzielam pracę domowe 😂🙈😂 nie zrobią tak jak ja bym zrobiła...fakt. Ale zrobią. Ja zrobię kiedy indziej po swojemu. "Na co dzień" wystarczy 🤷🏼‍♀️😂🤷🏼‍♀️ Chociaż składania prania... rzeczywiście nie oddaję 🙈😂🙈 dostają poskładane do włożenia do szaf 🙈

Patrycja? A jak sytuacja u Was? Daj jakieś znaki, machnij łapką czy coś 🤔 bo ja już nie wiem czy to po prostu milczenie czy to AŻ MILCZENIE bo nie ma czasu na nic 🤔

👋👋👋
Dzięki, że się martwicie. Jestem jeszcze na oddziale. 😞 Powiem Wam że ja się czuję rewelacyjnie. Jednak nadal na KTG te skurcze się piszą. Ja ich oczywiście nie odczuwam, czasami tylko spięcie macicy i zaraz puszcza, ale to nie jest bolesne. Codziennie mam badanie ginekologiczne i od tygodnia nic się nie zmienia. Szyjka miękka, długa, zamknięta. Tam wszystko idealnie. Mały kopie jak szalony, także i tętno jest super na każdym KTG. Także te skurcze się okazuje, że są to te tzw. przepowiadające.

Plan jest ze jutro idę do domu. 😁 Ale już mi lekarz powiedział, że jak się nie uspokoją skurcze do jutra to mnie nie puszczą. Mimo, że dla mnie wszystko jest ok, on uważa że papier to papier i nie może na moje słowo mnie puścić. Musi być pewny, że jak pójdę do domu to nic się nie stanie ze mną i małym. Gdyby był to już 37 tydzień to by mnie wysłali na to planowane cięcie, a że dopiero mamy 36+3 to jest to ciąża jako niedonoszona i nie będą maluszka wyciągać jak nie ma rozwarcia. Niech sobie posiedzi jak najdłużej, tak będzie dla niego lepiej. 😊

reklama
👋👋👋
Dzięki, że się martwicie. Jestem jeszcze na oddziale. 😞 Powiem Wam że ja się czuję rewelacyjnie. Jednak nadal na KTG te skurcze się piszą. Ja ich oczywiście nie odczuwam, czasami tylko spięcie macicy i zaraz puszcza, ale to nie jest bolesne. Codziennie mam badanie ginekologiczne i od tygodnia nic się nie zmienia. Szyjka miękka, długa, zamknięta. Tam wszystko idealnie. Mały kopie jak szalony, także i tętno jest super na każdym KTG. Także te skurcze się okazuje, że są to te tzw. przepowiadające.

Plan jest ze jutro idę do domu. 😁 Ale już mi lekarz powiedział, że jak się nie uspokoją skurcze do jutra to mnie nie puszczą. Mimo, że dla mnie wszystko jest ok, on uważa że papier to papier i nie może na moje słowo mnie puścić. Musi być pewny, że jak pójdę do domu to nic się nie stanie ze mną i małym. Gdyby był to już 37 tydzień to by mnie wysłali na to planowane cięcie, a że dopiero mamy 36+3 to jest to ciąża jako niedonoszona i nie będą maluszka wyciągać jak nie ma rozwarcia. Niech sobie posiedzi jak najdłużej, tak będzie dla niego lepiej. 😊

Do góry