reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2020

👋👋👋
Dzięki, że się martwicie. Jestem jeszcze na oddziale. 😞 Powiem Wam że ja się czuję rewelacyjnie. Jednak nadal na KTG te skurcze się piszą. Ja ich oczywiście nie odczuwam, czasami tylko spięcie macicy i zaraz puszcza, ale to nie jest bolesne. Codziennie mam badanie ginekologiczne i od tygodnia nic się nie zmienia. Szyjka miękka, długa, zamknięta. Tam wszystko idealnie. Mały kopie jak szalony, także i tętno jest super na każdym KTG. Także te skurcze się okazuje, że są to te tzw. przepowiadające.

Plan jest ze jutro idę do domu. 😁 Ale już mi lekarz powiedział, że jak się nie uspokoją skurcze do jutra to mnie nie puszczą. Mimo, że dla mnie wszystko jest ok, on uważa że papier to papier i nie może na moje słowo mnie puścić. Musi być pewny, że jak pójdę do domu to nic się nie stanie ze mną i małym. Gdyby był to już 37 tydzień to by mnie wysłali na to planowane cięcie, a że dopiero mamy 36+3 to jest to ciąża jako niedonoszona i nie będą maluszka wyciągać jak nie ma rozwarcia. Niech sobie posiedzi jak najdłużej, tak będzie dla niego lepiej. 😊
3mam kciuki zeby wszystko odbylo sie po Twojej mysli!!! Wszystko musi być dobrze!!!!

reklama
@Patrycja1995 trzymamy kciuki za was ! Niech mały jeszcze grzecznie siedzi u mamusi w brzuszku ! Jak trafiłaś do szpitala ? Skoro nie odczuwałaś skurczy ? Pewnie pisałaś ale ja musiałam zgubić ten wątek lub mi się nie wyświetlił 🤦🏻‍♀️

@Patrycja1995 trzymamy kciuki za was ! Niech mały jeszcze grzecznie siedzi u mamusi w brzuszku ! Jak trafiłaś do szpitala ? Skoro nie odczuwałaś skurczy ? Pewnie pisałaś ale ja musiałam zgubić ten wątek lub mi się nie wyświetlił 🤦🏻‍♀️

No właśnie najlepsze jest to, że do szpitala trafiłam z innego powodu.
Byłam na normalnej wizycie i na KTG nie podobało się Pani doktor tętno małego. A tutaj się okazuje że tętno idealnie a za to skurcze są. 😞

@Patrycja1995 wszystko będzie dobrze ✊🍀
Ja też już po wizycie dzisiaj 32,5 tc okazało się, że mała nie ma już za małego brzuszka o 2 tyg i że jej waga w porzadku 1950g 45cm , ale otwarta szyjka, ale tak dziwnie bo nie na zewnątrz czy wewnątrz ale jakoś od środka, i od dzisiaj 6 tabletek magnezu i już za dużo nie spacerować, chyba muszę się przyzwyczaić , że nie wszystko będzie po mojemu i pozwolić mężowi na wykazanie się🙈😬

reklama
Do góry