reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

@MegBor wiem co czujesz ! Jak za długo pochodzę lub postoje to mam wrażenie, ze zaraz wystawi głowę na zewnątrz 🤭🙀😂😂😂
Przeraża mnie to czasem 😅
Dzisiaj idę z mężem na sesje zdjęciowa brzuszkowa 😬 miałam nie robić, ale na gruponie znalazłam taka okazje, ze aż szkoda było nie skorzystać 😅 zobaczę rezultaty, chociaż nie ważne jakie, ważne że będzie pamiątka 😁

reklama
Dziewczynki tak mnie teraz jakoś naszlo na taki wątek z piersiami😄
Przy pierwszej ciąży czułam je takie ciężkie, nabite, obolałe, drażliwe.wielkie. a teraz licho co brodawki jak sie dotknie to drażnią. Ani nie urosly, ani nie sa jedrniejsze, ciezsze, takie flaczki jak byly po karmieniu pierwszego takie sa caly czas. Na szczescie nie sa jeszcze przy pępku heheh ale czy to moze znaczyc ze nie bede miala pokarmu????

Dziewczynki tak mnie teraz jakoś naszlo na taki wątek z piersiami😄
Przy pierwszej ciąży czułam je takie ciężkie, nabite, obolałe, drażliwe.wielkie. a teraz licho co brodawki jak sie dotknie to drażnią. Ani nie urosly, ani nie sa jedrniejsze, ciezsze, takie flaczki jak byly po karmieniu pierwszego takie sa caly czas. Na szczescie nie sa jeszcze przy pępku heheh ale czy to moze znaczyc ze nie bede miala pokarmu????

Ja też nie mam jakiś mega twardych, obolalych itp. Ale urosły O kilka rozmiarów, gdzie zawsze musiałam mieć jakiś dobry stanik żeby je było widać itp to teraz bez albo w jakimś zwykłym sportowym mam wielkie.. :D niech takie zostaną 🙏myślę że jak już laktacja się rozkręci to dopiero zrobią się twarde.
Co do prasowania, też nie lubię tego robić i u nas żelazko i deska są jak nowki. 😀 ale dla dzidzi się poświęciłam:) ładniej te ubranka wyglądają.

Laski, wypuścili mnie. Weekend w domu. 👏😃 A w poniedziałek do profesora i zobaczymy, czy mnie położy na tydzień na oddział i będziemy czekać na cięcie czy da mi jeszcze pobyć w domku i tylko przyjechać na cc. 😊 Bo w pn mamy 37tydz a cięcie ma być w 38tyg. Oczywiście jak się nic wcześniej nie będzie dziać.

A co do piersi to są troszkę większe, pełniejsze no i brodawki troszkę wrażliwe na dotyk. Jestem bardzo ciekawa jak to będzie z tym pokarmem po cc.
Dziś jedna miała cc to wgl nie miała pokarmu, maluszek tak krzyczał, że aż serce się kroiło. Musieli mu podać sztuczne mleko.

Laski, wypuścili mnie. Weekend w domu. 👏😃 A w poniedziałek do profesora i zobaczymy, czy mnie położy na tydzień na oddział i będziemy czekać na cięcie czy da mi jeszcze pobyć w domku i tylko przyjechać na cc. 😊 Bo w pn mamy 37tydz a cięcie ma być w 38tyg. Oczywiście jak się nic wcześniej nie będzie dziać.
Weekend w domu Cie uspokoi i natchnie nową optymistyczna energia😉
Wszystko bedzie dobrze🤗🤗🤗

Patrycja super wieści! Miłego weekendu!

Misiaaa gdzie mieszkasz że masz aż 1200 km do Polski 😱 myślałam że dalej niż ja już się nie da 😆 stąd pytanie. Ja że Auftrag-i też chcę wypisać przed porodem i nawet już wydrukowałam. Na razie nos w książce 🙈 wszystko po kolei 🤷🏼‍♀️

Cycki mi urosły i zwisły. Dramat jakiś 😩 przy Młodej miałam cycki jak dodatkowe dwie głowy 😱 ale później wróciły do normy. I nawet nie wisiały za bardzo jak na dwie wykarmione córki(w tym niebagatelnego żarłoka!). A teraz niby większe... ale jakieś takie całkiem nie moje... 🤷🏼‍♀️ Za to jak się mają zamiar wypełnić po brzegi to znowu będę jak Pamela 😂😂😂

@Mdła
Może źle to napisałam , mam 1200 do domu w Polsce, w niemczech mieszkam w Baden Würtemberg.
Rozumiem, że masz naukę 😊 ja mogę się poświęcić już tylko małej , dlatego chce mieć porządek w dokumentach jak się urodzi. A nie później z głową w papierach i cyckiem na wierzchu 😅😂

@Patrycja1995 nie ma to jak w domu :D super, że wracasz ! Trzymam kciuki mocno, żeby mały jeszcze siedział grzecznie do momentu, kiedy będzie czas na CC ! 😁

Co do piersi to Ani w rozmiarze Ani twardości nie widzę różnicy 🤔 ale od początku ciąży mam stojące jak dwie anteny sutki 😅 są strasznie wrażliwe 🤷🏻‍♀️

Dziewczyny ja już po wizycie 😉 Dzisiaj mamy 35+5 i młody waży 2500g wiec lekarz obstawia ze na koniec będzie miał niewiele ponad 3kg :) Ogólnie wszystko dobrze tylko mam płyn owodniowy w granicach normy i muszę pić 3l dziennie...zasikam się chyba 😂 No i wyszedł mi dodatni GBS czyli przy porodzie dostanę antybiotyk. Na koniec lekarz powiedział że do zobaczenia za 2 tygodnie albo w szpitalu bo w sumie to już będzie prawie 38 tydzień więc wystarczy 🤯 Wtedy ogarnęłam że trzeba już zacząć przygotowywać głowę bo czuję się jeszcze totalnie nie gotowa 😂

reklama
Misiaaa- no to ja mówię właśnie że Badenia najdalej 😆 też mieszkam w Badenii 😁 więc pozdrawiam sąsiadkę ✌️

Adunia na puchnące stopy też woda pomaga. Też piję przynajmniej 2,5l. Przydałby się nocnik jakiś przenośny 😂😂😂 zwłaszcza że pojemność mocno ograniczona.

Właśnie! Zauważyłam że nieznacznie opuścił mi się brzuch! Jeszcze nie całkiem ale jednak odczuwalnie. Na razie szału z oddychaniem niestety nie ma 🤷🏼‍♀️ ale zdecydowanie trudniej jest zrobić przysiady 🤦🏼‍♀️

Do góry