reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

@Mdła w takim razie również pozdrawiam 👊👋
Dziewczyny miałyście, może problem z przedwcześnie otwartą szyjką w poprzednich ciążach ? Wczoraj bylam u lekarza , powiedział że jest minimalnie otwarta. Od tego czasu czuje jakby ciągle mi się otwierała jeszcze bardziej 🙈 pewnie przesadzam , jak mówi mój mąż, ale może wiecie coś na ten temat? Czy da się to wyczuć?

reklama
Też mam wrażenie czasami że brzuch mi się troszkę opuścił 🙊. Jutro wizyta. Nie mogę się doczekać. :)
A dziś mam jakiś taki wielki brzuchol aż mi skóry brakuje 😀😀
20200710_201716.jpg

Ja też mam brzuszek trochę niżej ale dalej sapie jak parowóz 😂 Za to zauważyłam że mam jakieś tkliwsze sutki i jak smaruje piersi po kąpieli kremem to muszę omijać antenki 🤦‍♀️

Misiaaa- no to ja mówię właśnie że Badenia najdalej 😆 też mieszkam w Badenii 😁 więc pozdrawiam sąsiadkę ✌

Adunia na puchnące stopy też woda pomaga. Też piję przynajmniej 2,5l. Przydałby się nocnik jakiś przenośny 😂😂😂 zwłaszcza że pojemność mocno ograniczona.

Właśnie! Zauważyłam że nieznacznie opuścił mi się brzuch! Jeszcze nie całkiem ale jednak odczuwalnie. Na razie szału z oddychaniem niestety nie ma 🤷🏼‍♀️ ale zdecydowanie trudniej jest zrobić przysiady 🤦🏼‍♀️
Również mam wrażenie, ze brzuch się obniżył a to dlatego, ze jak siedzę to leży mi na nogach 🙈 szczególnie przeszkadza na toalecie 😂

Mnie się czasem wydaje, ze tez mi się obniża a potem patrzę i chyba jeszcze nie 😂
Ale ja jeszcze mam trochę czasu 😬 ale boje się, że przez to, że mały ma nisko głowę to będzie się obniżał i będzie naciskał na szyjkę 😖 ale to chyba tez tylko moje obawy bo lekarka stwierdziła, że szyjka długa i zamknięta pomimo tego, że wyczuwa głowę 🤷🏻‍♀️

@Mdła w takim razie również pozdrawiam 👊👋
Dziewczyny miałyście, może problem z przedwcześnie otwartą szyjką w poprzednich ciążach ? Wczoraj bylam u lekarza , powiedział że jest minimalnie otwarta. Od tego czasu czuje jakby ciągle mi się otwierała jeszcze bardziej 🙈 pewnie przesadzam , jak mówi mój mąż, ale może wiecie coś na ten temat? Czy da się to wyczuć?
Ja od 29 tyg mam rozwarcie na pol opuszka wielkiego palucha mojego gin i dzis koncze 37 tydz i po kontroli okazalo sie ze tyle samo jest. Podobno nic sie nie zmienia. Nie czułam zeby cos sie otwieralo, zero skurczy

Hejo! Trochę inny temat.
Jak u Was z rozstępami? Wyszły Wam? Od samego początku się smarowałam, a niestety pojawiły się. I to nie małe 😞 Jedyny plus to to, że na dole brzucha a nie na całym. Ale brzydko to wygląda. 😪

Ja rozstepow nie mam... Ale niestety mam naczynka popekane. Najbardziej z boku.
Hejo! Trochę inny temat.
Jak u Was z rozstępami? Wyszły Wam? Od samego początku się smarowałam, a niestety pojawiły się. I to nie małe [emoji20] Jedyny plus to to, że na dole brzucha a nie na całym. Ale brzydko to wygląda. [emoji25]

Hejo! Trochę inny temat.
Jak u Was z rozstępami? Wyszły Wam? Od samego początku się smarowałam, a niestety pojawiły się. I to nie małe 😞 Jedyny plus to to, że na dole brzucha a nie na całym. Ale brzydko to wygląda. 😪
A jakże 😁 lewa strona brzucha i boczki i posladki.na szczescie to zblednie jak po po
Ja rozstepow nie mam... Ale niestety mam naczynka popekane. Najbardziej z boku.
Podobno rozstępy sa dziedziczne i co by sie nie robilo to będą. Ale jaka w tym prawda??

reklama
Mystic cóż ty nam tutaj tak po nocach buszujesz 😁

W poprzedniej ciąży niby mi się szyjka zaczęła skracać i otwierać w okolicy 34 tygodnia. Lekarz kazał leżeć przez 2 tygodnie. No to leżałam 🤷🏼‍♀️ później myłam podłogi na kolanach, chodziłam po schodach itd. I nic 🙈🤷🏼‍♀️🙈

Patrycja zostały mi rozstępy na tyłku z poprzedniej ciąży. Teraz odkąd się dowiedziałam o ciąży staram się codziennie trochę pojogować żeby skórę naciągnąć i smaruję- i na razie nie ma. I oby tak zostało. A jeśli chodzi o te, które już są...no cóż... W stringach po plaży nie chadzam 🤷🏼‍♀️ 😂 😂😂

Oliwka masz prawo do wybuchów. Chociaż ja wolałabym sama dojść do wniosku że przesadzam. 🤦🏼‍♀️ Mąż mógłby nie przeżyć takiej interwencji w mojej fazie wznoszącej 😁😂😁 na szczęście nie zdarza mi się to bardzo często. Chociaż ostatnio zaobserwowano nasilenie 🤦🏼‍♀️😂🤦🏼‍♀️ wychodzę z założenia że będzie jeszcze gorzej. O czym lojalnie uprzedzam rodzinę 😂😂😂 Daj znać czy wyniki lepsze!

Do góry