reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Witam się i ja w skończonym 30tc 💙
Również odliczam do wizyty i mam nadzieje dowiedzieć się szczegółów porodu, bo stresuje się bardzo. Sny mam różne, dziwne i niespójne, albo tez tak mocno śpię, ze nic nie pamietam...
Jak jest u Was z przyrostem wagi? U Mnie od 3 tyg stoi w miejscu.

reklama
U mnie niestety nadal pnie się w górę... Mam już +12kg 🤷🏼‍♀️ nie obżeram się, jestem cały czas dość aktywna, czuję się świetnie więc... mam to gdzieś. Nie wiem gdzie ja te kg upychamy? 😁
Polish_20200608_110340713.jpg
Ja od dzisiaj terminy mam co 2 tygodnie. ✌😜✌ I pewnie znów będzie USG. Skoro mały człowiek nogi w pętelkę zwinął 😂 bo pani doktor też ciekawa kto się tak skutecznie ukrywa. Aaaa... Dzidź głową w dół. Mam nadzieję że się nie odwidzi... 😜

Ostatnia edycja:
Ja 8 na plusie czyli mam 61kg :)
Czuje te dodatkowe kg bo jak dłużej pochodzę to nogi bolą i kręgosłup. Wizyta 20 czerwca. :)
Weekend zleciał raz dwa bo robiliśmy przemeblowanie w sypialni. Już wszystko ładnie stoi i czeka na księżniczkę 😀 A i czekam na komode. I wtedy robię pranie, prasuje i układam ciuszki. Póki jest siła.😀 A w ogóle to już nie pamiętam jakie ciuszki mamy stoją kartony pełne ubrań. A tak to będę wiedziała ile i w jakich rozmiarach mam i czy coś tam jeszcze potrzeba. :)
received_677108986353338.jpeg
Moja mama ost kupiła dla Julci taki ładny zestaw. 😍 widać jaka szczęśliwa że będzie miała wnuczke.
received_2572150089717586.jpeg

Też jem owoce i warzywa bez opamiętania i limitów 😂 w ogóle zdrowo się odżywiam i piję dużo wody. Gazowanych napojów w ogóle. Czasem 2 kostki czekolady. A waga rośnie- no to ja na to już nic nie poradzę 🤷🏼‍♀️ więc postanowiłam się nie przejmować!

Też jem owoce i warzywa bez opamiętania i limitów 😂 w ogóle zdrowo się odżywiam i piję dużo wody. Gazowanych napojów w ogóle. Czasem 2 kostki czekolady. A waga rośnie- no to ja na to już nic nie poradzę 🤷🏼‍♀️ więc postanowiłam się nie przejmować!
Ja codziennie arbuz arbuz 😍

Cześć dziewczyny! :)
Ja usg 3trymestru mam dopiero 20/06, (ale tez 4d 😎) wiec czekam z niecierpliwością :) Oby było ładnie widać 🤞🏻👶🏻
W zeszłym tygodniu natomiast byłam na wizycie kontrolnej i podglądaliśmy małego :) Jak to doktor powiedział „rośnie Pani duże dziecko” 😱🥴 bo u mnie w tym tygodniu 29tyd, a mały w zeszlym tygodniu ważył 1600. A od początku ciąży przytyłam 4kg..
także tak 🧐 nie ma chyba reguły. Tez mam faze na owoce i warzywa 😬
A która z Was myśli o cesarce?

Ja usg 3trymestru mam dopiero 20/06, (ale tez 4d 😎) wiec czekam z niecierpliwością :) Oby było ładnie widać 🤞🏻👶🏻
W zeszłym tygodniu natomiast byłam na wizycie kontrolnej i podglądaliśmy małego :) Jak to doktor powiedział „rośnie Pani duże dziecko” 😱🥴 bo u mnie w tym tygodniu 29tyd, a mały w zeszlym tygodniu ważył 1600. A od początku ciąży przytyłam 4kg..
1600 piękna waga jak na 29tc! Ja się dowiem we czwartek ile wazy mój brzdąc, ale wątpię ze dużo,
bo ostatnio w 24tc był zaraz pod środkowym centylem. Od początku przytyłam 10kg 😅
Co do cesarki, to mam wskazanie od polskiej ginekolog, a tutaj (UK) jeszcze nic nie wiem, nikt mi nie mówił nic, w jaki sposób będę rodzic. Mam nadzieje, ze nie karzą mi rodzic naturalnie z mięśniakiem przy ujściu szyjki 😣

U mnie póki co nie ma przeciwwskazań do naturalnego porodu więc nie myślę o cesarce. Nawet nie wiem czy mogę po prostu chcieć cc i tyle.

reklama
1600 piękna waga jak na 29tc! Ja się dowiem we czwartek ile wazy mój brzdąc, ale wątpię ze dużo,
bo ostatnio w 24tc był zaraz pod środkowym centylem. Od początku przytyłam 10kg 😅
Co do cesarki, to mam wskazanie od polskiej ginekolog, a tutaj (UK) jeszcze nic nie wiem, nikt mi nie mówił nic, w jaki sposób będę rodzic. Mam nadzieje, ze nie karzą mi rodzic naturalnie z mięśniakiem przy ujściu szyjki 😣
Nie no proszę Cię w takim wypadku chyba nie powinni w ogóle myśleć o porodzie SN.. bo to chyba jakiegoś rodzaju zagrożenie dla Ciebie? Lekarze na pewno podejmą słuszną decyzje 🤞🏻 Trzymam kciuki!

Do góry