reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Witam się i ja w skończonym 30tc 💙
Również odliczam do wizyty i mam nadzieje dowiedzieć się szczegółów porodu, bo stresuje się bardzo. Sny mam różne, dziwne i niespójne, albo tez tak mocno śpię, ze nic nie pamietam...
Jak jest u Was z przyrostem wagi? U Mnie od 3 tyg stoi w miejscu.

reklama
U mnie niestety nadal pnie się w górę... Mam już +12kg 🤷🏼‍♀️ nie obżeram się, jestem cały czas dość aktywna, czuję się świetnie więc... mam to gdzieś. Nie wiem gdzie ja te kg upychamy? 😁
Polish_20200608_110340713.jpg
Ja od dzisiaj terminy mam co 2 tygodnie. ✌😜✌ I pewnie znów będzie USG. Skoro mały człowiek nogi w pętelkę zwinął 😂 bo pani doktor też ciekawa kto się tak skutecznie ukrywa. Aaaa... Dzidź głową w dół. Mam nadzieję że się nie odwidzi... 😜

Ostatnia edycja:
Ja 8 na plusie czyli mam 61kg :)
Czuje te dodatkowe kg bo jak dłużej pochodzę to nogi bolą i kręgosłup. Wizyta 20 czerwca. :)
Weekend zleciał raz dwa bo robiliśmy przemeblowanie w sypialni. Już wszystko ładnie stoi i czeka na księżniczkę 😀 A i czekam na komode. I wtedy robię pranie, prasuje i układam ciuszki. Póki jest siła.😀 A w ogóle to już nie pamiętam jakie ciuszki mamy stoją kartony pełne ubrań. A tak to będę wiedziała ile i w jakich rozmiarach mam i czy coś tam jeszcze potrzeba. :)
received_677108986353338.jpeg
Moja mama ost kupiła dla Julci taki ładny zestaw. 😍 widać jaka szczęśliwa że będzie miała wnuczke.
received_2572150089717586.jpeg

Też jem owoce i warzywa bez opamiętania i limitów 😂 w ogóle zdrowo się odżywiam i piję dużo wody. Gazowanych napojów w ogóle. Czasem 2 kostki czekolady. A waga rośnie- no to ja na to już nic nie poradzę 🤷🏼‍♀️ więc postanowiłam się nie przejmować!

Też jem owoce i warzywa bez opamiętania i limitów 😂 w ogóle zdrowo się odżywiam i piję dużo wody. Gazowanych napojów w ogóle. Czasem 2 kostki czekolady. A waga rośnie- no to ja na to już nic nie poradzę 🤷🏼‍♀️ więc postanowiłam się nie przejmować!
Ja codziennie arbuz arbuz 😍

Cześć dziewczyny! :)
Ja usg 3trymestru mam dopiero 20/06, (ale tez 4d 😎) wiec czekam z niecierpliwością :) Oby było ładnie widać 🤞🏻👶🏻
W zeszłym tygodniu natomiast byłam na wizycie kontrolnej i podglądaliśmy małego :) Jak to doktor powiedział „rośnie Pani duże dziecko” 😱🥴 bo u mnie w tym tygodniu 29tyd, a mały w zeszlym tygodniu ważył 1600. A od początku ciąży przytyłam 4kg..
także tak 🧐 nie ma chyba reguły. Tez mam faze na owoce i warzywa 😬
A która z Was myśli o cesarce?

Ja usg 3trymestru mam dopiero 20/06, (ale tez 4d 😎) wiec czekam z niecierpliwością :) Oby było ładnie widać 🤞🏻👶🏻
W zeszłym tygodniu natomiast byłam na wizycie kontrolnej i podglądaliśmy małego :) Jak to doktor powiedział „rośnie Pani duże dziecko” 😱🥴 bo u mnie w tym tygodniu 29tyd, a mały w zeszlym tygodniu ważył 1600. A od początku ciąży przytyłam 4kg..
1600 piękna waga jak na 29tc! Ja się dowiem we czwartek ile wazy mój brzdąc, ale wątpię ze dużo,
bo ostatnio w 24tc był zaraz pod środkowym centylem. Od początku przytyłam 10kg 😅
Co do cesarki, to mam wskazanie od polskiej ginekolog, a tutaj (UK) jeszcze nic nie wiem, nikt mi nie mówił nic, w jaki sposób będę rodzic. Mam nadzieje, ze nie karzą mi rodzic naturalnie z mięśniakiem przy ujściu szyjki 😣

U mnie póki co nie ma przeciwwskazań do naturalnego porodu więc nie myślę o cesarce. Nawet nie wiem czy mogę po prostu chcieć cc i tyle.

reklama
1600 piękna waga jak na 29tc! Ja się dowiem we czwartek ile wazy mój brzdąc, ale wątpię ze dużo,
bo ostatnio w 24tc był zaraz pod środkowym centylem. Od początku przytyłam 10kg 😅
Co do cesarki, to mam wskazanie od polskiej ginekolog, a tutaj (UK) jeszcze nic nie wiem, nikt mi nie mówił nic, w jaki sposób będę rodzic. Mam nadzieje, ze nie karzą mi rodzic naturalnie z mięśniakiem przy ujściu szyjki 😣
Nie no proszę Cię w takim wypadku chyba nie powinni w ogóle myśleć o porodzie SN.. bo to chyba jakiegoś rodzaju zagrożenie dla Ciebie? Lekarze na pewno podejmą słuszną decyzje 🤞🏻 Trzymam kciuki!

Do góry